• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99052618739
  • منبع : نمایندگی ایلام

مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد:

مشاهده کانون‌هایی از بیماری تب سه روزه در ایلام

مشاهده کانون‌هایی از بیماری تب سه روزه در ایلام

ایسنا/ایلام مدیرکل دامپزشکی استان ایلام از وجود کانون‌هایی از بیماری تب سه روزه در ایلام خبر داد و گفت: دامداران محل تجمع حشرات را از محل نگهداری دام از بین ببرند.

دکتر «وهاب پیرانی» در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تغییرات جوی و سبب‌شناسی بیماری، کانون‌هایی از بیماری «تب سه روزه» میان دام ها در استان وجود دارد و خوشبختانه با توجه به پاسخ مناسب این بیماری به درمان علامتی تلفات دام های مبتلا به این بیماری بسیار پایین است.

وی در خصوص علت شیوع بیماری گفت: بیماری تب سه روزه (BEF) یک بیماری ویروسی مختص گاو و گاومیش است که به وسیله حشرات منتقل می‌شود و بین انسان و حیوان مشترک نیست.

مدیرکل دامپزشکی ایلام تصریح کرد: بیماری تب سه روزه در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری و متعاقب آغاز فصل گرما و فعالیت حشرات و بندپایان بروز می‌کند اما این بیماری گذرا بوده و قابل‌درمان است.

پیرانی ادامه داد: واکسیناسیون صرفاً به‌عنوان تنها روش مؤثر کنترل BEF در دنیا مطرح بوده و واکسن فعلی واکسن ویروس غیرفعال شده تب سه‌روزه است که که در حال حاضر در استان موجود است.

وی در خصوص احتمال سرایت بیماری به مناطق دیگر گفت: این بیماری یک بیماری عفونی و غیر واگیر است ولی با توجه به شدت گرمای هوا و همچنین رطوبت بالا و ازدیاد حشرات ناقل امکان رخداد بیماری وجود دارد و تنها راه انتقال محتمل بیماری از طریق نیش ناقلان است.

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: انجام واکسیناسیون در دو نوبت قبل از شروع فصل گرما در دام‌های شیری و استقبال از واکسیناسیون به موقع، رعایت بهداشت دام و سم‌پاشی به موقع جایگاه نگهداری دام‌ها برای از بین بردن ناقلان از جمله اقدامات مؤثردر کنترل بیماری است.

پیرانی گفت: از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌های سطحی در اطراف مراکز نگهداری دام‌ها و ایجاد امکانات برای رفاه دام مانند دستگاه خنک‌کننده، از دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه است.

وی تصریح کرد: پایش و مراقبت بیماری توسط اکیپ‌های شهرستانی به صورت روزانه، آموزش و ترویج دامداران، اطلاع رسانی به دامداران از طریق رسانه ها و صداو سیما و انتشار اینفوگرافی و بروشور در فضای مجازی، مکاتبه وبرگزاری جلسات با اتحادیه‌های دامداران و توزیع سم بین دامداران روستایی از جمله کارهای بوده که تاکنون برای مقابله با این بیماری انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha