«غلامعلی دهشیری» در آیین رونمایی از سامانه یکپارچه معاملات املاک استان(سیما) اظهار کرد: سامانه یکپارچه ثبت معاملات املاک استان با مشخص کردن و احصاء بنگاه های مشاور املاک مجاز، بارگزاری نمونه فرمهای استاندارد پیشنویس قراردادها، معرفی کارشناسان رسمی مجاز به قیمتگذاری و اعلام اطلاعات املاکی که خرید و فروش آن ممنوع و غیر مجاز است، معاملات مردم در امور مسکن را ساماندهی و از ورود ضرر به آنان پیشگیری میکند.
وی اضافه کرد: قید شرط داوری در صورت اختلاف بین طرفین، لینک بودن با کانون سردفتران جهت ثبت رسمی معاملات، درج حداکثر سقف قیمت اراضی با لحاظ داده مکانی، امکان استعلام مشاور املاک از وضعیت املاک بازداشتی در دفتر املاک قبل از معامله، اطلاع از افراد ممنوع المعامله و تأکید بر محرمانگی اطلاعات معاملاتی مردم، شرایط خوبی را برای تضمین سلامت معاملات و جلوگیری از وقوع بسیاری از جرایم و ورود ضرر و زیان به مردم و سودجویی را مهیا می کند.
این مقام قضایی، اعتبار بخشی به اسناد رسمی و توسعه و تسهیل استفاده از سند رسمی را از اهداف این طرح برشمرد و گفت: با اقداماتی مانند توسعه دفاتر اسناد رسمی در سطح کشور و کاهش و متناسبسازی تعرفهها و ایجاد زیرساختهای لازم و ایجاد ارتباط سیستمی میان بنگاه های املاک با دفاتر اسناد رسمی و همچنین بهره گیری از نظام تشویق و تنبیه، بحث ساماندهی بنگاه های مشاور املاک پیگیری و دنبال میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از سرمایههای سرگردان مردم به حوزه بازار زمین و مسکن سرازیر شده است، ابراز کرد: گرانیهای بیضابطه و غیر واقعی و مطالبهگری مردم از دستگاه قضا باعث ورود دستگاه قضایی استان با محوریت دادستانهای حوزه قضایی با همکاری پلیس اماکن و اطلاعات سپاه شد و با همراهی معاون عمرانی استاندار و اتحادیه بنگاه املاک و ادارات و مجموعههای مرتبط با اتخاذ تدابیر مناسب، کار سامان دهی زمین و مسکن صورت گرفت.
دهشیری خاطرنشان کرد: این طرح در سه گام برنامهریزی شد که گام اول مستند سازی و جمع آوری اطلاعات از شرایط حاکم بر این بازار بود، گام دوم کنترل و ساماندهی مشاورین بنگاه های املاک و نظارت بر قیمت گذاری حوزه زمین و مسکن بود که چندین جلسه تخصصی برگزار و دو کمیسیون جهت پیگیری تا حصول نتیجه تشکیل شد.
وی تأکید کرد: مردم استان با توجه به ورود دستگاه قضا در راستای کنترل و مهار تورم قیمت زمین، یاریگر دستگاه قضا باشند و معاملات خود را در این سامانه بدون دغدغه و استرس از امکان بروز مشکلات ثبتی و جرایم متعدد در حوزه زمین و مسکن ثبت کنند.
دهشیری گفت: دستگاه قضا از کسانی حمایت می کند که تابع قوانین باشند و طبق ضوابط تعیین شده عمل نمایند.انتظار می رود با تبیین مزایا و محاسن این سامانه توسط رسانه ها و پوشش صدا و سیما، مردم در عملیاتی شدن این سامانه همه دستگاههای متولی در بخش دولتی و خصوصی را یاری دهند
حمایت مردم و مشاوران املاک؛ پشتوانه اصلی سامانه «سیما»
«محمد رضا حدادزاده» دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این مراسم با بیان این که سامانه سیما به مروز زمان به روز و امکانات آن اضافه خواهد شد، گفت: پشتوانه اصلی سامانه «سیما» حمایتهای مردمی و صنف مشاورین املاک است.
وی گفت: اطلاعات این سامانه و امکانات مختلف جهت تسهیل در انجام معامله ای سالم به صورت مستمر در این سامانه اضافه می شود.
وی با بیان این که مشاورین املاک موظف به ثبت معاملات خود در این سامانه خواهند بود، افزود: در بازرسی های از مشاورین املاک ثبت معاملات در این سامانه مورد رصد قرار خواهد گرفت.
حدادزاده تصریح کرد: اسامی مشاورین مجاز در این سامانه آمده و مردم قبل از مراجعه به بنگاهها می توانند با مراجعه به سامانه از مجاز بودن آن مطمئن شوند.
وی با اشاره به نقش مردم در کاهش تخلفات حوزه زمین و مسکن و همچنین مهار تورم در این حوزه اضافه کرد: اگر افراد اعم از مردم، مشاورین املاک، کارشناسان و ... در انجام معاملات خود انتظار حمایت حداکثری قضائی دارند باید از این سامانه حمایت کنند.
وی با اشاره به خلاءهای قانونی موجود در حوزه خرید و فروش اظهار کرد: اگر چه دستگاه قضا موظف به ارائه خدمت به همه می باشد اما در ارائه خدمات خود دارای یک حداقل و حداکثر هایی می باشد که ارائه سقف حمایت های دستگاه قضا پس از این تنها شامل معاملاتی خواهد بود که در سامانه سیما به ثبت رسیده باشند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان یزد، حدادزاده افزود: استعلام از طریق این سامانه از ویژگی های شاخص آن است که در کاهش ترددها به اداره ثبت اسناد و املاک و انجام معامله سالم موثر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات