به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المسیره، حسین العزی، معاون وزیر خارجه یمن در سخنانی خطاب به مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهار کرد: شما آخرین کسانی هستید که درباره نفتکش صافر علیه صنعا موضع گرفتید، شما شریک قتل ملت یمن و از بین بردن قابلیتهای آن هستید.
وی در در کنفرانس مطبوعاتی درباره نفتکش صافر از شورای امنیت خواست که حقایق اعلام شده توسط صنعا را باور کرده و درباره یمن بازنگری کند و دیدگاه صنعا را نیز بشنود.
العزی تصریح کرد: شورای امنیت باید به آرزوها و گزینههای مردم احترام بگذارد و نباید اطلاعاتش را از یک طرف دریافت کند و ما امیدواریم که تصمیمی را برای بازگشایی فرودگاه صنعا و آزاد کردن کشتیهای توقیف شده، اتخاذ کند.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ نفتکش صافر وضعیت خوبی داشت و قدرت صنعا نیز بسیار مراقب ایمنی آن بود اما ائتلاف متجاوز مانع از ورود قطعات یدکی برای تعمیر دورهای آن شد و ما در تمامی دیدارهایمان با مقامات سازمان ملل خواستار فراهم کردن لوازم نگهداری این نفتکش و خارج شدن آن از محاصره شدیم.
معاون وزیر امور خارجه یمن افزود: پس از سه سال درخواست برای حفاظت از نفتکش صافر و پیش از عقبنشینی سازمان ملل از تعهداتش، فرستاده این سازمان به یمن به ما پاسخ داد. در توافقنامه سوئد صریحاً اعلام شده که کشتیهای نفتی و مواد غذایی رهگیری نخواهند شد و ما از سازمان ملل میخواهیم تعهدات خود را عملی کند. ما با فرستاده سازمان ملل بر سر ارسال افراد خبره برای ارزیابی مشکلات و خسارتهای نفتکش صافر و تعمیر آن و همچنین اعرام تیم "انفیم" به حدیده به منظور پایان دادن به قید و شرط تحمیل شده به ورود کشتیها به این بندر توافق کردیم اما سازمان ملل از اعزام این تیم عقبنشینی کرد.
وی ادامه داد: بار دیگر خواستار اعزام تیمی از کارشناسان برای تعمیر این نفتکش شدیم تا از فاجعه جلوگیری شود اما پاسخ آنها ما را شوکه کرد و این سازمان اعلام کرد که تعمیر و فرسوده شدن نفتکش به آنها ارتباطی ندارد و فرستاده این سازمان نیز متوجه شد که در این زمینه اختلاف شدیدی وجود دارد.
حسین العزی تأکید کرد: جهان باید بداند که کوتاهی در تعمیر نفتکش صافر از سوی سازمان ملل بوده است نه صنعا. ما پس از دست دست کردن سازمان ملل با سوئد، روسیه و چین درباره تعمیر این نفتکش صحبت کردیم اما این کشورها مشارکتشان را مشروط به مشارکت سازمان ملل کردند.
وی اظهار کرد: سازمان ملل در سالهای اخیر اقدامات مربوط به ارزیابی و تعمیر را جدا از هم میداند و بر ارسال تیمی برای ارزیابی این نفتکش اصرار دارد. ما نمیخواهیم تیم سازمان ملل دست خالی به اینجا بیاید و این درحالی است که ما صدور ویزا برای آنها را تسهیل کردیم و خواستار برخی تجهیزات برای انجام اصلاحات لازم شدیم.
انتهای پیام
نظرات