• چهارشنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99052216168
  • خبرنگار : 50061

همه برای «باغستان»؛ «باغستان» برای همه

همه برای «باغستان»؛ «باغستان» برای همه

ایسنا/قزوین معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر «حراست از باغستان قزوین» گفت: میراث فرهنگی بیشترین و مهم‌ترین نقش را در حفظ باغستان دارد. همچنین با توجه به واقع شدن باغستان در حریم شهر قزوین باید استانداری و شهرداری پای‌کار آیند و برای حفظ آن کمک کنند؛ نگاه اداره‌کل حفاظت محیط زیست نیز کمک به حفظ باغستان سنتی قزوین است.

عبدالحسین مظفری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری بررسی‌هایی تحت عنوان زوال باغستان سنتی قزوین انجام و برای دستگاه‌های اجرایی مرتبط از جمله سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده است.

وی ادامه داد: در این گزارش مهم‌ترین عوامل زوال باغستان سنتی در چند بخش بررسی شده است که از مهم‌ترین آن می‌توان به اقتصاد سیاسی زمین‌شهری اشاره کرد، همچنین در این بررسی از کمبود آب، آتش‌سوزی، پروژه‌های غیرضررور اجرا شده در سطح باغستان و رشد کالبدی شهر قزوین به سمت باغستان به عنوان عوامل تهدیدکننده اشاره شده است.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین بیان کرد: در این گزارش به قدمت باغستان و رویکرد احداث آن، اهمیت تاریخ و تمدنی باغستان، اهمیت زیست محیطی و خدمات اکوسیستمی باغات سنتی اشاره شده است.

وی اشاره کرد: قطعاً این گزارش را در کارگروه پیشگیری از آلودگی هوای استان مطرح خواهیم کرد و در دستور کار ما قرار خواهد گرفت تا رویکردها و راهکارهای اجرایی آن بررسی شود.

میراث فرهنگی، مهم‌ترین نقش را در حفظ باغستان دارد

مظفری گفت: باغستان توسط میراث فرهنگی ثبت ملی شده است و با توجه به این امر میراث فرهنگی بیشترین و مهم‌ترین نقش را در حفظ باغستان دارد. همچنین با توجه به واقع شدن باغستان در حریم شهر قزوین باید استانداری و شهرداری پای‌کار آیند و برای حفظ آن کمک کنند؛ نگاه اداره‌کل حفاظت محیط زیست نیز کمک به حفظ باغستان سنتی قزوین است.

وی با توجه به نقش اکوسیستمی باغستان عنوان کرد: خدمات باغستان سنتی قزوین برای ما ملموس نیست ولی از جمله این خدمات می‌توان به جلوگیری از سیلاب و تغذیه‌ سفره‌های زیرزمینی اشاره کرد.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین یادآور شد: پس از مطالعه آلودگی هوای استان، دستورالعملی تهیه و بر اساس آن سیاستگذاری‌هایی انجام شد تا سرانه‌های فضای سبز قزوین در قالب برنامه ششم برای هر نفر به ۱۵ مترمربع برسد به همین جهت حفظ باغستان سنتی به تحقق این امر کمک شایانی خواهد کرد.

وی عنوان کرد: بنا داریم سیاست‌گذاری‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را در کارگروه پیشگیری از آلودگی هوای استان مطرح کنیم تا سیاست‌گذاری‌ لازم اتفاق بیفتد و گام بلندی برای حفاظت از باغستان سنتی قزوین برداشته شود.

ذی‌نفعان فعال در سیاست‌گذاری‌ باغستان دخیل شوند

مظفری تصریح کرد: در جلسات متعدد به ریاست معاونت عمرانی استانداری، موضوعات باغستان مطرح شده که ما نیز پیشنهادات خود را برای حفظ باغستان سنتی قزوین ارائه دادیم. معتقدیم ذی‌نفعان فعال در باغستان باید در سیاست‌گذاری‌های آن نقش داشته باشند و این مهم‌ترین هدفی است که باید دنبال شود.

وی افزود: برای مثال در حوزه تالاب‌ها طرحی با عنوان توانمندسازی جوامع محلی با رویکرد مباحث اقتصادی و حفظ تالاب‌ها را در محیط زیست اجرا کردیم که موفق بود. معتقدیم این رویکرد در خصوص باغستان سنتی قابل اجراست تا با الگوهای مشارکتی گام‌‎های خوبی برای حفظ باغستان سنتی قزوین برداشته شود.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با بیان اینکه مسائل زیست‌محیطی پروژه‌ها در ۲ قالب مورد بررسی قرار می‌گیرند، تشریح کرد: در قالب نخست اجرای پروژه منوط به گزارش ارزیابی اثرات زیست‌محیطی است و در قالب دیگر بر اساس ماده ۲۳ قانون الحاقی تنظیم بخشی، پروژه‌هایی که از سازمان برنامه و بودجه، تأمین مالی می‌شوند ملزم به تهیه پیوست زیست‌محیطی هستند.

کمربند شرق قزوین و پل امام رضا (ع) پیوست زیست محیطی ندارند

وی توضیح داد: مجریان طرح کمربندی شرق قزوین باید پیوست زیست‌محیطی خود را به ما ارائه کنند. این کمربند از ارنجک عبور می‌کند و با توجه به اینکه ارنجک حق‌آبه باغستان است باید پیوست زیست‌محیطی پروژه ارائه شود، البته لازم به ذکر است که بگوییم قبلاً پیوست این پروژه ارائه و به‌دلیل اشکالات زیست‌محیطی مقرر شده بود پیوست اصلاحی و نهایی ارائه شود که تا به امروز این پیوست به دست ما نرسیده است.

مظفری بیان کرد: در خصوص پل امام رضا(ع) پیوستی به دست ما نرسیده است و مجریان این پروژه تأییده‌ای از ما دریافت نکردند چون مباحث مورد نظر از طریق کمیسیون ماده ۵ با ریاست معاونت عمرانی و دبیری اداره‌کل راه و شهرسازی بررسی شده است.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان تأکید کرد: باید در راستای حفظ باغستان سنتی تلاش شود چون وجود این اکوسیستم یک نعمت بزرگ برای شهر قزوین به شمار می‌رود و حفظ آن نقش مهمی در ایمنی شهر قزوین و سلامت مردم دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha