به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا طرحش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را خلاصه تر کرد. این اقدامی بود که ممکن بود موجب جلب حمایت بیشتری از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت شود اما به نظر میرسد که نتواند بر مخالفت روسیه و چین که داری حق وتو هستند غلبه کند.
متن جدید که رویترز مدعی است آن را رویت کرده است دارای چهار پاراگراف است که "تا زمانی که شورای امنیت تصمیم دیگری بگیرد"، موجب اعمال تحریم تسلیحاتی بر ایران می شود. این طرح بیان می کند که این اقدام "برای حفظ صلح و امنیت جهانی ضروری است".
از نظر دیپلمات ها و تحلیل گران، پیش نویس پیشین قطعنامه ارائه شده توسط آمریکا "افراطی بود". پیش نویس پیشین بیش از دوازده صفحه بود و از کشورهای دیگر می خواست محموله کالاهایی را که به ایران می رفتند یا از آن خارج می شد را مورد بازرسی قرار دهند و همچنین شامل بندی از افراد و نهادهایی بود که ممکن بود مورد تحریم قرار بگیرند.
دیپلمات ها گفته اند در حالی که پیش نویس مختصر جدید ممکن است موجب جمع شدن رای بیشتری برای واشنگتن شود، مشخص نیست که آمریکا بتواند حداقل رای لازم(۹ رای) را کسب کند. همچنین این دیپلماتها گفتند که به نظر می رسد نشود روسیه و چین را متقاعد کرد که از رای دادن خودداری کنند.
ریچاردگوان مدیر گروه بحران جهانی در این باره در صفحه توییترش نوشت: نگذارید اختصار پیش نویس جدید آمریکا شما را فریب دهد. نکته اصلی این است که این پیش نویس اجازه می دهد که تحریم تسلیحاتی ایران به طور نامحدود اعمال شود و چین و روسیه از آن خوششان نخواهد آمد. بنابراین فرصت خوبی است که این پیش نویس آمریکا تا روز جمعه رد شود.
آمریکا از کشورهای عضو شورای امنیت خواسته است تا صبح چهارشنبه نظراتشان را اعلام کنند. شورای امنیت در حال تداوم فعالیتش به صورت مجازی است و زمانی که رای گیری اعلام شود، کشورهای عضو ۲۴ ساعت زمان دارند تا نظرشان را اعلام کنند. نتیجه در یک نشست علنی اعلام خواهد شد.
انتهای پیام
رویترز: پیشنویس جدید قطعنامه آمریکا نمیتواند بر مخالفت روسیه و چین غلبه کند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: آمریکا طرحش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را خلاصه تر کرد اما این، نمیتواند بر مخالفت روسیه و چین غلبه کند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات