• سه‌شنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99052115259
  • خبرنگار : 71641

چگونه دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان می‌شود؟

چگونه دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان می‌شود؟

با توجه به کاهش نرخ ارز و تاکید رئیس کل بانک مرکزی بر اینکه نرخ کنونی واقعی نیست و مردم شاهد کاهش نرخ ارز در روزهای آینده خواهند بود، یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان اینکه بانک مرکزی باید نرخی که برای ارز واقعی می‌داند را اعلام کند، به بررسی اینکه چگونه دلار می‌تواند کمتر از ۲۰ تومان باشد، پرداخت.

به گزارش ایسنا، تیرماه سال جاری بود که بازار ارز میزبان نرخ ­های قابل توجهی شد که رئیس کل بانک مرکزی علت آن را کاهش صادرات در پی بسته شدن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا اعلام کرد تا اینکه سرانجام برای مدتی این بازار آرام گرفت. اما مجدد در این روزها بازار ارز روند کاهشی به خود گرفته و روز گذشته نرخ دلار با کاهش قیمت چشمگیری مواجه شد و به کانال ۲۰ هزار تومان برگشت.

وضعیت بازار ارز در شرایطی با این نوسانات مواجه شده است که همتی به تازگی نرخ واقعی ارز را رقمی بسیار پایین‌تر از قیمت فعلی آن در بازار دانسته و از تلاش برای بکارگیری همه ابزارها برای متعادل سازی نرخ ارز خبر داده است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین معتقد است که مسئله ارز تنها جنبه اقتصادی ندارد و دارای ابعاد امنیتی، سیاسی و اقتصادی نیز است که سایر نهادهای کشور باید ما را در کنترل نرخ ارز حمایت کنند.  علاوه براین، همتی به مردم وعده داده که در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار ارز خواهند بود.

در این زمینه کامران ندری به عنوان یک تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با ایسنا، توضیح داد: نرخ ارز گرچه در کنترل تورم موثر است اما کنترل آن به دلیل تحریم­‌ها با سختی مواجه شده است، زیرا پیش از تحریم­­­­­­­­­‌ها عمده توان بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز به ارزهای صادرات نفتی مربوط بود که اکنون این توان کم شده است. باید از یک ابزار جایگزین در این زمینه استفاده شود که آن نرخ بهره بانکی است و به اعتقاد من تاکنون بانک مرکزی از این ابزار برای کنترل نرخ ارز استفاده مناسبی نکرده است.

کاهش نرخ ارز مقطعی است 

وی افزود: صعود مجدد نرخ ارز تا ۲۳ هزار تومان نشان دهنده این است که آن کاهش مقطعی بوده و مشخص نیست که کاهش‌­های اخیر در بازار ارز ناشی از عرضه ارز توسط بانک مرکزی بوده یا متاثر از جو روانی ناشی از صحبت‌­­­­­­های اخیر رئیس کل بانک مرکزی بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کارشناسان براساس نشانه‌های دریافتی از علل نوسانات بازار ارز صحبت می‌کنند، گفت: نرخ ۲۰ هزار تومان در بازار ارز سطح مقاومت خیلی بالایی از طریق بازارهای مالی ایجاد کرده است که با رسیدن دلار به ۲۰ هزار تومان، میزان زیادی تقاضا به بازار منتقل می­­­­­­‌شود. زمانی که تقاضا افزایش پیدا می­­‌کند، عرضه ارز باید پاسخگوی آن باشد که در حال حاضر با وجود تحریم­­­­­‌ها امکان تامین ارز دشوار شده است.

دلار فعلا ۲۰ هزار تومان باقی می‌ماند

به گفته ندری، فعلا شواهدی که در بازار وجود دارد حاکی از آن است که کانال ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان یک سطح مقاومتی جدی در بازار ارز است که بانک مرکزی برای کاهش آن با مدیریت انتظارات نمی­‌تواند کاری انجام دهد، بلکه باید میزان قابل ملاحظه­‌ای تزریق ارز به بازار صورت بگیرد تا این سطح مقاومتی شکسته شود.

وی ادامه داد: اکنون تنها منبع تامین ارز در بازار صادرات غیرنفتی است که رئیس بانک مرکزی باید اعلام کند که به طور دقیق نرخ ارز باید چقدر باشد و این نرخ چه تاثیری بر صادرات غیر نفتی کشور خواهد گذاشت، زیرا یکی از انگیزه‌­­­­­های اصلی صادرکنندگان غیرنفتی برای صادرات زیاد شدن نرخ ارز است که کاهش آن می‌­تواند این صادرات را متاثر کند.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش اظهار کرد: اگر بانک مرکزی معتقد است که نرخ فعلی ارز مناسب نیست باید به مردم و بازار سیگنال بدهد که نرخ مناسب چقدر باید باشد و با شرایط فعلی اقتصاد همخوانی داشته باشد. همچنین، این نرخ به صادرات غیر نفتی لطمه نزد،  زیرا اگر صادرات غیر نفتی هم لطمه ببیند دیگر منبعی برای تامین ارز واردات کالاها نخواهیم داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha