• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99052014240
  • خبرنگار : 50189

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

سود «رمدسیویر» برای شرکت‌های تبلیغاتی بیشتر از اثربخشی آن بر بیماران کرونایی است

سود «رمدسیویر» برای شرکت‌های تبلیغاتی بیشتر از اثربخشی آن بر بیماران کرونایی است

ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: معتقدم تاثیر دارای رمدسیویر برای سود شرکت‌های تبلیغاتی جهت خالی کردن جیب مردم، از اثر بخشی این دارو بر بیماران کرونایی بیشتر بوده است

دکتر "سید وحید احمدی‌طباطبایی" در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید برآنکه هنوز در استان کرمان پیک کرونا را نگذرانده‌ایم، گفت: در دو سه روز اخیر به نظر می‌آید که تعداد موارد بستری کاهش پیدا کرده اما این در روزهای تعطیل اتفاق می‌افتد چون معمولا مردم در روزهای تعطیل کمتر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و باید تا چهارشنبه منتظر بود که ببینیم روند ابتلا و بستری چگونه است.

وی درباره وضعیت زمستان امسال از آنفلوآنزا و کرونا بیان کرد: آنچه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است و وزارت بهداشت نیز آن را تایید کرده این است که زمستان امسال آنفلوآنزا و کرونا داریم و تاحدودی با مشکل روبرو خواهیم شد. و چند ماه آینده قطعا ماه‌های سختی حواهد بود زیرا سوار شدن آنفلوآنزا و کووید ۱۹ بر جامعه مقداری شرایط را سخت می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره اینکه آیا واکسن آنفلوآنزا روی کرونا تاثیری دارد؟ اظهار کرد: واکسن‌های مختلف آنفلوآنزا در بازارها وجود دارد که حتی این واکسن‌ها گونه‌هایی از آنفلوآنزا را ممکن است نتوانند پاسخ دهد چه برسد که بخواهد این واکسن اثر بخشی بر روی کرونا داشته باشد بنابراین این باور که واکسن آنفلوآنزا روی کووید ۱۹ موثر است ۱۰۰ درصد اشتباه بوده و باید بدانید که ویروس آنفلوآنزا و شکل آن با کرونا متفاوت است.

وی در پاسخ به این سوال که اکنون فوتی‌های کرونا بیشتر در کدام گروه‌های سنی اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: در همه گروه‌های سنی هم موارد ابتلا و هم موارد فوتی داریم و حتی سن فوتی‌های ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در استان کرمان پایین‌تر آمده و مواردی از فوت جوان که هیچ بیماری زمینه‌ای نداشته است را داشته‌ایم.

احمدی طباطبایی در زمینه علایم کرونا ویروس گفت: وقتی کووید ۱۹ به فرم شدید در افراد پدید می آید، ممکن است بر روی قلب، مغز، کلیه و ارگان‌های متخلف بدن تاثیر بگذارد اما اینکه هر کس به کرونا مبتلا می‌شود، سکته قلبی می‌کند اشتباه است اما در هر حال اگر فردی بیماری زمینه‌ای قلبی داشته باشد احتمال بروز سکته قلبی در وی بیشتر خواهد بود.

وی درباره انتشار مطلبی در شبکه‌های مجازی در یک مهمانی در کرمان که تمامی ۹۰ نفر مهمان این مراسم به کرونا مبتلا شده‌اند زیرا آشپز کرونا داشته‌ است، اظهار کرد: چنین مساله‌ای در کرمان نداشتیم زیرا احتمال انتقال این بیماری از طریق غذا خیلی کم است و ویروس کرونا بیشتر از طریق ترشحات تنفسی، صحبت کردن، سرفه، عطسه، خندیدن همراه با انتشار ترشحات و در فاصله‌های کم منتقل می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا داروهای کرونایی مثل رمدسیویر و ... تاکنون تاثیری بر روند درمان بیماران کرونایی داشته‌ است، گفت: هیچ یک از این داروها اثربخشی تایید شده ای ندارد و آنها بیشتر به صورت ترایال استفاده می‌شوند و وزارت بهداشت هیچ یک از آنها را تایید نکرده است و هنوز داروی مورد تایید شده سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت برای درمام قطعی مبتلایان به کووید ۱۹ به بازار نیامده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دارای رمدسیویر نیز موثر نبوده است؟ افزود: معتقدم تاثیر دارای رمدسیویر برای سود شرکت‌های تبلیغاتی جهت خالی کردن جیب مردم، از اثر بخشی این دارو بر بیماران کرونایی بیشتر بوده است. چه اتفاقی افتاده که بین این همه دارو برای تجویز به بیماران کرونایی، مردم مرتبا اسم رمدسیویر را می‌آروند؟ این یعنی تبلیغ کارخانه‌های دارویی. این یعنی شیطنت کارخانه‌های دارویی که سبب شده یک تقاضا از طرف مردم ایجاد شود. خیلی‌ها از ما سوال می‌کنند که رمدسیویر کجا عرضه می‌شود تا تهیه کنیم. مردم باید بدانند داروی رمدسیویر برای کار تحقیقاتی روی چند بیمار استفاده شده و تاثیری چندانی نیز نداشتند.

احمدی طباطبایی در پاسح به اینکه داروهای کرونایی ایرانی نیز تاثیر نداشته است؟ تاکید کرد: هیچ کدام از داروهای مطرح شده اثبات شده قطعی نیستند. ممکن است برخی از داروها روی بعضی از افراد تاثیر داشته باشند اما اینکه دارویی سازمان جهانی بهداشت یا مرکز مدیریت بیماری‌ها آن را برای درمان بیماران کرونایی تایید کرده باشد، فعلا نداریم.

مردم حتما در مراسم عزداری یا بنشینند یا بایستند؛ حرکت نکنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فرا رسیدن محرم و اقداماتی که در این ایام باید از سوی مردم انجام شود گفت: ماه محرم، ماه بسیار مهمی برای ما مسلمانان است. اعتقادات مردم خیلی مهم است اما بین سلامتی و مساله اعتقادات باید تعادلی برقرار شود. اینکه مراسمات محرم را نمی خواهیم برگزار کنیم، حرف کذبی است و چنین نخواهد شد. مراسمات ماه محرم برگزار می‌شود ولی نکته مهم این است که مانند شرایط سال‌های گذشته نمی‌توانیم این مراسمات را برگزار کرده و باید تغییراتی ایجاد شود.

احمدی طباطبایی با اشاره به تغییرات برگزاری مراسمات ماه محرم امسال نسبت به سال‌های گذشته اظهار کرد: توصیه می شود افراد مسن و کسانی که دارای بیماری های زمینه‌ای هستند به هیچ عنوان در این مراسمات (به دلیل تجمع) شرکت نکنند و از طریق تلویزیون و شبکه‌های مجازی عزاداری کنند و افراد سالمی که در مراسمات عزاداری شرکت می‌کنند حتما در فضای باز و مورد تایید سازمان تبلیغات اسلامی حضور پیدا کرده ضمن آنکه فاصله فیزیکی را رعایت کرده و ماسک بزنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: افرادی که در مراسم عزاداری شرکت می‌کنند حتما چند ماسک همراه خود داشته باشند زیرا حین مراسم عزداری ماسک آنها به دلیل عرق کردن یا گریه کردن، مرطوب شده و ماسک مرطوب نیز اثربخشی نخواهد داشت ضمن آنکه توصیه اکید می شود که مردم حتما در مراسم عزاداری یا بنشینند یا بایستند و حرکت نکنند زیرا حرکت کردن خطرناک است.

وی بیان کرد: نذورات باید در این ایام به صورت خشک باشد و در محل مراسم عزاداری به هیچ عنوان پذیرایی نباید صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha