سیدعلی آقازاده در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، ضمن اشاره به اهمیت جایگاه کتاب و کتابخوانی در تامین امنیت اجتماعی در جامعه، اظهار کرد: کتاب ابزار قدرتمندی برای کنترل و رفع ناهنجاری های اجتماعی است.
وی با بیان اینکه نارسایی ها، کمبودها و مشکلات در حوزه کتاب و کتابخوانی دغدغه های جدی همه دلسوزان کشور است، گفت: کتابداران کتابخانه های عمومی و مجموعه کتابخانه ها به عنوان خط مقدم ارتباط فرهنگی نظام با جامعه دارای جایگاه ارزشمندی هستند که می توانند در رفع بسیاری از این مشکلات به خوبی عمل کنند.
نماینده مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی، حمایت جدی از کتابخانه های عمومی را زمینه ساز توسعه فرهنگی عنوان کرد و یادآور شد: در برخی از مناطق کمتر توسعه یافته استان مشکلات در حوزه فرهنگی و اجتماعی ریشه در عدم وجود بسترهای مناسب برای مطالعه دارد که می بایست با ایجاد زیرساخت های مناسب فرهنگی خصوصا کتابخانه های مناسب، این نقیصه در این مناطق رفع شود.
آقازاده، همچنین تعامل و همپوشانی دستگاه ها برای رشد جایگاه کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی را وظیفه ای بر دوش همه مسئولان، دلسوزان این حوزه، مردم و رسانه ها عنوان و خاطرنشان کرد: به عنوان نماینده مردم در جایگاه قانونگذاری برای هر نوع کمک جهت حل مشکلات نهاد کتابخانه های عمومی آمادگی کامل داریم.
وی نهاد کتابخانه های عمومی را مایه افتخار جامعه و دارای هویت سازمانی عنوان کرد و با ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه ها، بر لزوم رفع موانع قانونی در حوزه اعتبارات این مجموعه تاکید کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، محرومیت زدایی فرهنگی و خدمت در حوزه های اجتماعی جامعه را وظیفه نهاد کتابخانه های عمومی دانست و ادامه داد: برای رسیدن به اهداف مهم، مجلس در کنار مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی ایستاده است.
وی در ادامه به پیشرفت فیزیکی کتابخانه مرکزی شهر رشت نیز اشاره کرد و گفت: این کتابخانه به عنوان نگین فرهنگی استان گیلان می بایست با امکانات کامل و بیشتر تکمیل شود و به بهره برداری برسد.
آقازاده، درخصوص تعلل برخی از شهرداری های استان در پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه های عمومی از درآمدهای خود نیز، اظهار کرد: کم کاری و تعلل شهرداری ها در پرداخت حق قانونی کتابخانه ها به هیچ وجه قابل پذیرش نبوده و دستگاه های نظارتی در کنار مجلس ملزم به ورود به این موضوع مهم هستند.
پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان نیز، با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی استان، تصریح کرد: استان گیلان دارای ۱۰۰ باب کتابخانه عمومی نهادی، مشارکتی و مستقل است.
وی برگزاری محافل ادبی، کارگاه های آموزشی ویژه کودکان، نوجوانان، افراد بزرگسال، مادران و گروه های خاص، نشست های کتابخوانی، رونمایی و نقد کتاب و نیز برگزاری جشنواره ها و پویش های متعدد کتابخوانی را از برنامه های مهم مجموعه کتابخانه های عمومی برشمرد و اضافه کرد: همه این تلاش ها برای رشد آگاهی های اجتماعی و کاهش آسیب ها و ناهنجاری ها در جامعه صورت می گیرد و چنانچه حمایت های مسئولان از مجموعه کتابخانه ها پررنگ تر از گذشته باشد، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ما گسترش یافته و تاثیر جدی تری بر روی جامعه خواهد داشت.
این مسئول فرهنگی، با اشاره به برخی مشکلات در مسیر اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان، تعلل برخی از شهرداری ها در پرداخت حق قانونی کتابخانه ها و نیز مشکلات مالی و اعتباری در تکمیل پروژه های نیمه تمام را از مهمترین دغدغه های این مجموعه برشمرد.
انتهای پیام
نظرات