• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99051511204

یبوست، بیماری در کمین یزد صنعتی

یبوست، بیماری در کمین یزد صنعتی

ایسنا/یزد عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد صنعتی شدن جوامع و به دنبال آن تغییر رژیم غذایی و بی‌حرکتی را از عوامل افزایش بیماری یبوست دانست؛ نکته‌ای که برای یزد به عنوان یک استان صنعتی می‌تواند هشداردهنده باشد.

دکتر «سیدکاظم کاظمینی» در گفت‌وگو با ایسنا، عارضه‌ی یبوست را از جمله مشکلات شایع گوارشی به وی‍ژه در جوامع صنعتی عنوان کرد و گفت: صنعتی شدن جوامع و به دنبال آن تغییر رژیم غذایی و بی‌حرکتی، منجر به افزایش بروز عارضه‌ی یبوست در افراد این جوامع می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد: البته از طرفی نیز مطالعات حاکی از آن است که بین اختلالات حرکتی دستگاه گوارش مثل یبوست مزمن و استرس‎های روانی مانند افسردگی و نگرانی نیز ارتباط مستقیمی وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که یبوست ممکن است ساختاری و عملکردی باشد، تصریح کرد: شایع‎ترین علت یبوست به غیر از دوره نوزادی، عملکردی است که به آن «ایدیوپاتیک» یا «با علت ناشناخته» هم گفته می‌شود و یبوست عملکردی غیرپاتولوژیک نیز بیشتر به علت حرکت روده‎ای دردناک و در نتیجه نگه‌داشتن مدفوع برای جلوگیری از یک اجابت مزاج ناخوشایند است.

وی با بیان این که بیماری یبوست در واقع دفع نامناسب مواد دفعی دستگاه گوارش است، اظهار کرد: طب ایرانی از دفع مواد زاید بدن تحت عنوان استفراغ نام برده ولی یکی از مهمترین راه‌هایی دفعی بدن از طریق دستگاه گوارش است که بیماری یبوست منجر به اختلال ابن عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.

کاظمینی یبوست را از دیدگاه طب ایرانی، «ام امراض» یعنی «مادر بیماری‌ها» عنوان کرد و گفت: در بسیاری از منابع طب جدید، دفع کمتر از سه بار در هفته یبوست واقعی در نظر گرفته می‌شود، حال آن که در دیدگاه طب ایرانی، دفع باید مطابق با وعده‌های غذایی اصلی هر فرد صورت گیرد و همچنین قوامی بسیار نرم مانند عسل داشته باشد.

وی با بیان این که در طب ایرانی به یبوست «اعتقال بطن» نیز گفته می‌شود، گفت: منظور از اعتقال بطن نوعی از یبوست است که در آن مدفوع به علل مختلف، سفت شده و به علت سختی، عبور آن از مجاری گوارشی با دشواری صورت می‌گیرد.

این متخصص طب ایرانی در پایان نیز خاطرنشان کرد: البته دفع کمتر از دو بار در روز و هرگونه سختی و احساس فشار در زمان دفع، یبوست در نظر گرفته می‌شود و با توجه به این نکته، آمار یبوست بسیار بالا خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha