به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، احزاب مهم در اپوزیسیون ونزوئلا به رهبری خوان گوآیدو از برنامههایی برای بایکوت انتخابات آتی کنگره خبر دادندو دولت نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا را به "ربودن" این روند متهم کردند. تصمیم اپوزیسیون برای عدم مشارکت، مشروعیت آنها را بعد از اتمام دورهاشان در اوایل ژانویه زیر سوال میبرد.
با این حال، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ونزوئلا گفت، هر آنچه مادورو انجام دهد، تغییری در موضع آمریکا و دهها کشور دیگر درباره رهبری "مشروع" ونزوئلا ایجاد نمیکند.
الیوت آبرامز، نماینده ویژه ترامپ در ونزوئلا در جلسه کمیته روابط خارجی سنا گفت: از دیدگاه ما، رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا امروز و بعد از ۵ ژانویه ۲۰۲۱ خوان گوآیدو است. مادورو تغییری در وضعیت حقوقی بسیاری از کشورهای جهان و به ویژه برای ما ایجاد نخواهد کرد.
دولت مادورو تاریخ ششم دسامبر را برای انتخابات مجلس ملی جدید که اکنون در کنترل اپوزیسیون است، تعیین کرده است. گوآیدو به عنوان رهبر این نهاد، سال گذشته با ادعای ریاست جمهوری گفت، انتخاب دوباره مادورو آلوده به "تقلب" بوده و ممنوعیت حضور چهرههای اپوزیسیون ارشد در انتخابات را هم بخشی از دلایلش عنوان کرد.
گوآیدو در مصاحبهای مجازی با آسوشیتدپرس مدعی شد، بایکوت انتخابات کنگره توجیهپذیر است زیرا شرایطی که دولت مادورو تعیین کرده، فرایند انتخاباتی بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ را که همچنین اپوزیسیون آن را رد کرد، گرفتار اضمحلال کرده است.
رهبر اپوزیسیون ونزوئلا در ادامه مدعی شد: ببینید، ما اینجا برای دموکراسی مبارزه میکنیم. مادورو یک دیکتاتور خودکامه است که مسوول قتلعام و قاچاق طلا و مواد مخدر است. نبردی که ما در ونزوئلا به راه انداختهایم از مشروعیت قانون اساسی ما گرفته شده است.
گوایدو گفت، او گفتوگویی با جو بایدن، رقیب دموکرات دونالد ترامپ نداشته و هیچ استراتژی جدیدی برای عزل مادورو فراتر از اتکا به فشار بینالمللی و تحریم برای منزوی کردن بیشتر مادورو پیشنهاد نکرده است.
در جریان جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، قانونگذاران با طرح پرسش از الیوت آبرامز نوع تحرکات آمریکا در ونزوئلا را زیر سوال بردند.
کریس مورفی، از سناتورهای دموکرات این کمیته گفت: سیاست ونزوئلای ما در یک سال و نیم گذشته یک فاجعه کامل بوده است. اگر ما درباره آن صداقت نداشته باشیم، دیگر نمیتوانیم خودمان را اصلاح کنیم. سیاست عجولانه آمریکا به مادورو اجازه داد تا برچسب "فریبخورده آمریکایی" را به گوآیدو بزند و همزمان حمایت روسیه و کوبا از مادورو را محکمتر کند.
انتهای پیام
نظرات