به گزارش ایسنا، شبکه صهیونیستی اسرائیل تودی در گزارشی درباره قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین نوشت: ایران و چین قرار است یک قرارداد همکاری تجاری و نظامی منعقد کنند. طی ۲۵ سال آینده قرار است غول آسیا سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری در ایران انجام دهد. این منبع مالی به گسترش زیرساخت ها، ساختن بنادر، در دیگر پروژه ها و گسترش توریسم صنعت نفت و گاز ایران کمک خواهد کرد.
این گزارش می افزاید: این قرارداد ضربه ای بزرگ به سیاست خارجی آمریکا در منطقه خواهد بود و به همین دلیل و دلایلی دیگر یک خطر واقعی برای اسرائیل محسوب می شود.
اسرائیل تودی در ادامه گزارشش به آنچه تهدید های استراتژیک این قرارداد عنوان کرده است، پرداخته و با مطرح کردن ادعاهای یک کارشناس نوشت: رون بن ییشای کارشناس اسرائلی در مسائل امنیتی می گوید که "چین با سرپوش سرمایه گذاری تجاری خواهد توانست جاسوسی اطلاعاتی و دیگر اقدامات امنیتی را در منطقه انجام دهد".
همچنین در این گزارش آمده است: اورشلیم و واشنگتن نگران برنامه های چین در زمینه های-تک در ایران هستند. گفته می شود که چین قرار است یک شبکه ارتباطی نسل پنجم(5G) جدید ایجاد کند که امکان اتصال به شبکه موقعیت یاب ماهواره ای بایدو ی چین(China’s Baidu GPS satellite network) را برای ایران فراهم خواهد کرد.
این شبکه بخش نظامی قرارداد احتمالی ایران-چین را هم مورد توجه قرار داده و نوشت: بخش نظامی هم در این قرارداد وجود دارد و نیروهای دریای این دو کشور خواهند توانست مانور نظامی مشترک انجام داده و علاوه بر آن در زمینه تحقیقات نظامی و اطلاعاتی همکاری کنند. این می تواند موجب کمک چین به ایران در بی نتیجه گذاشتن جنگ سایبری اسرائیل علیه ایران شود.
این گزارش در بخش دیگری مطرح می کند که به سه دلیل عمده این قرارداد همکاری می تواند نگرانی هایی جدی از دیدگاه راهبردی، نظامی و اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند و آن سه دلیل عمده عبارتند از:
۱.قراردادی راهبردی و اقتصادی به این بزرگی میان ایران و چین به طور قابل توجهی موجب تضعیف جایگاه کنونی آمریکا به عنوان قدرتی جهانی و عاملی غالب در منطقه خاورمیانه می شود.
۲.ایران کمک بسیار با ارزشی را از چین برای دفاع از برنامه هسته ای اش در برابر حملات سایبری دریافت خواهد کرد. همچنین خواهد توانست با داشتن دسترسی به سامانه موقعیت یاب بایدو چین جاسوسی اسرائیل را خنثی کند.
۳. ایران خواهد توانست با کمک تبادلات نظامی با چین، برنامه موشکی اش را به طور قابل توجهی ارتقا داده و این امکانات پیشرفته را در اختیار حلقه های نیابتی اش در سوریه، لبنان، غزه و یمن قرار داد.
انتهای پیام
نظرات