به گزارش ایسنا، علی اصغرزاده با بیان اینکه از نیمه دوم سال 1397 شاهد اوجگیری فعالیتهای اکتشافی بودهایم؛ اظهار کرد: طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ حدود ۳۸۰ هزارکیلومتر مربع عملیات اکتشافی در پهنهها صورت گرفته که برای آن، بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است. ضمن اینکه ۶۰۰ میلیارد ریال نیز از سال ۹۲ تاکنون در حوزه اکتشاف سرمایهگذاری شده است.
مدیر اکتشاف ایمیدرو در رابطه با عملکرد کلی حوزه اکتشاف تحت مدیریت ایمیدرو، گفت: تاکنون ۱۰۴ پهنه در۳۰ استان کشور به وسعت بیش از ۶۶۸ هزار کیلومتر مربع پهنه به ایمیدرو ، شرکتهای تابعه و کنسرسیوم بخش خصوصی واگذار شده است که مساحت پهنههای آزاد شده در مرحله شناسایی یا پیجویی ۴۵۵ هزار کیلومتر مربع است. پهنههای واگذار شده به بخش خصوصی، ۶۶ هزار کیلومتر مربع و پهنههای در حال کار جهت شناسایی و پیجویی ۱۴۶ هزار کیلومتر مربع است.
وی با بیان اینکه به تازگی مجوز ۶۱ آنومالی حاصل از عملیات اکتشاف پهنهها به منظور واگذاری به بخش خصوصی، از سوی هیات عامل ایمیدرو صادر شده است؛ در رابطه با نتایج اکنشافات اظهار کرد: پس از عملیات در فازهای شناسایی و پیجویی حدود ۷۵۹ محدوده امیدبخش به دست آمده که برای ۲۸۱ محدوده درخواست پروانه اکتشاف شده است و مابقی محدودهها به سازمان صنعت معدن و تجارت (صمت) استانهای مربوطه واگذار شده تا از طریق برگزاری مزایده عمومی به بخش خصوصی واگذار شود.
اصغرزاده در رابطه با نتایج حاصل از عملیات اکتشافی پهنههای ایمیدرو ،شرکتهای تابعه و کنسرسیوم بخش خصوصی، گفت: براساس قوانین به منظور ادامه عملیات اکتشاف در فازهای عمومی و تفصیلی، باید پروانه اکتشاف توسط سازمانهای صمت هر استان صادرشود که براین اساس تاکنون ۱۱۰ پروانه اکتشاف و گواهی کشف صادر شده است. هدف از صدور این پروانهها این است این تعداد مجوز برای کشف مواد معدنی مختلف از جمله سرب و روی، طلا، مس، آهن، زغالسنگ، شورابه و ... صادرشده است.
این مدیر ایمیدرو تصریح کرد: اکنون کار عملیات اکتشاف در محدودههای دارای پروانه در حال پیگیری بوده و برخی از پروانهها نیز با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام یا در حال بررسی انجام فراخوان واگذاری است.
انتهای پیام
نظرات