• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99051410489
  • خبرنگار : 71251

سرمایه گذاری سوئیسی ها در ایران برای مدیریت پساب در مزارع شیری

 سرمایه گذاری سوئیسی ها در ایران برای مدیریت پساب در مزارع شیری

یک شرکت سوئیسی برای مدیریت پساب در صنعت دامپروری و مزارع شیری در کشورمان سرمایه گذاری کرده که بر اساس آن مصرف آب در مزارع شیری کشور بیش از ۳۰ درصد و استفاده از کودهای شیمیایی ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، یک شرکت سوئیسی با سرمایه گذاری در کشور، یک پروژه بنیادین اجرا کرده که موجب شده میزان آفلاتوکسین و آنتی‌بیوتیک شیر تولیدی کشور بیش از ۹۷ درصد کاهش پیدا کند و در پی آن برای اولین بار، کیفیت شیر خروجی از بزرگ‌ترین دامداری‌های ایران به استانداردهای جهانی حوزه شیر کودک برسد.

اکنون، این شرکت پروژه‌ دیگری برای «مدیریت پساب در صنعت دامپروری و مزارع شیری» در کشورمان انجام داده که مصرف آب در مزارع شیری کشور بیش از ۳۰ درصد و استفاده از کودهای شیمیایی ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین آمار از حصول افزایش ۲۰ درصدی بهره‌وری خاک و کاهش چشمگیر هزینه‌های جاری تولید و زراعت حکایت دارد.

رونمایی از نتایج فاز دوم اقدامات اجتماعی این شرکت سوئیسی در کشورمان که بر «مدیریت پساب و منابع آبی» تمرکز داشت، نشان می‌دهد این تلاش‌ها پس از دو سال منجر به کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع شیری کشور و افزایش باروری خاک در مگافارم‌ها شده است.

بر اساس اعلام صنایع غذایی ، برای اجرای این دو پروژه ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شده و انتقال دانش و فناوری نوین صورت گرفته است.

گفتنی است؛ این شرکت برای نوزدهمین سال است که در جمهوری اسلامی ایران حضور دارد که اکنون در نتیجه اجرای پروژه جدید و مطالعه متخصصین این شرکت بر چرخه تولید و تأمین مزارع شیری و شناسایی کمبود در سه حوزه اصلی فعالیت آنها (آب، جریان مواد مغذی و مصرف خاک) عملیاتی شد.

نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که کشاورزی سنتی در کشور به‌ موجب وابستگی به مصرف کودهای شیمیایی، درگیر مشکلاتی چون هزینه بالای واردات، میزان مصرف بسیار بالای آب، فقر مواد مغذی، کاهش تنوع زیستی و باروری خاک‌ها در طی زمان و در نهایت آثار مخرب زیست‌محیطی است. ازاین‌رو، با اجرای پروژه قبلی، در گذشته موجب افزایش کیفیت شیرهای تولیدی کشور شده بود، اکنون در اجرای فاز دوم که حاصل دو سال بررسی متخصصان این شرکت و دانشگاه برن سوئیس است، تغییر در نگرش حوزه دامی کشور نسبت به فضولات دامی از یک زباله به یک کالای اقتصادی ایجاد شده و فعالیت مزارع تحت پوشش در این راستا، منجر به کاهش میزان مصرف آب تا ۳۰ درصد،کاهش ۷۰ درصدی استفاده از کودهای شیمیایی و نیز ۲۰ درصدافزایش در بهره‌وری طبق استاندارهای جهانی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha