• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99051410344
  • خبرنگار : 71467

معاون گمرک به ایسنا اعلام کرد

۳۰۰ هزار تن برنج در صف تخصیص ارز/ ممنوعیت ترخیص از اول شهریور

۳۰۰ هزار تن برنج در صف تخصیص ارز/ ممنوعیت ترخیص از اول شهریور

معاون گمرک اعلام کرد که ۳۰۰ هزار تن برنج در صف تخصیص ارز قرار دارد که بعد از حل این مشکل امکان ترخیص پیدا خواهد کرد.

مهرداد جمال ارونقی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با آخرین وضعیت ترخیص برنج از گمرک توضیح داد که ترخیص برخی کالاهای اساسی مدت زمان مشخصی داشته و به صورت فصلی انجام می‌شود که براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار برنج تا ابتدای شهریورماه با دریافت مجوزهای قانونی امکان ترخیص خواهد داشت؛ بنابراین با طی روند قانونی و در صورت تامین ارز و تأیید منشأ ارز از سوی بانک مرکزی و از سوی دیگر تأییدیه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد ترخیص برنج بلامانع و گمرک با دریافت تأییدیه لازم در این رابطه اقدام می کند.

وی با اشاره به ممنوعیت ترخیص برنج از ابتدای شهریور یادآور شد: در این رابطه در سال گذشته اقداماتی صورت گرفت که بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار صاحبان این کالا می توانستند بعد از دریافت تأییدیه‌های لازم نسبت به ترخیص اقدام کنند ولی امکان توزیع وجود نداشت؛ به طوری که برنج ها در  درانبارهای تحت نظارت قرار گرفته و بعد از رفع ممنوعیت امکان توزیع داشت.

معاون فنی گمرک ایران همچنین با اشاره به آخرین وضعیت  موجودی و ترخیص برنج از گمرک گفت: در چهار ماه ابتدایی سال گذشته ۸۱۹ هزار تن واردات و ترخیص برنج انجام شده که این رقم در دوره مشابه سال جاری به کمتر از ۴۰۰ هزار تن رسیده و حدود ۴۰۰ هزار تن برنج در بنادر و گمرکات موجود است. این در حالی است که مشکل عمده ترخیص این کالا قرار گرفتن در صف تامین و تایید منشا ارز است و اگر برطرف شود با دریافت تأییدیه وزارت جهاد و سازمان استاندارد که زمانبر نیست، ترخیص صورت خواهد گرفت.

وی افزود:اخیرا ۸۰ هزار تن از برنج موجود در گمرک و بنادر تأمین ارز شده و بعد از دریافت تأییدیه و مجوزهای قانونی لازم ، از سوی گمرک ترخیص خواهد شد و بر این اساس حدود ۳۰۰ هزار تن دیگر در صف تخصیص ارز قرار دارد که بعد از حل این مشکل امکان ترخیص پیدا خواهد کرد.

گفتنی است؛ برنج تا ابتدای سال جاری جزو کالاهای اساسی بود که با ارز ۴۲۰۰ تومان تأمین ارز می‌شد اما از اردیبهشت‌ماه از لیست دریافت‌کنندگان ارز دولتی حذف و با ارز سامانه نیما که در حال حاضر به بیش از ۱۸ هزار تومان می‌رسد تأمین ارز می‌شود. این در حالی است که همین تغییر شرایط ارزی می‌تواند از عوامل افزایش قیمت برنج وارداتی باشد که طبق گزارش مرکز آمار از قیمت حدود ۸۸۰ تومان در هر کیلو در تیرماه سال گذشته با افزایش ۸۵ درصدی به بیش از ۱۶ هزار تومان در تیرماه امسال رسیده است. از خرداد سال جاری تا تیرماه نیز بیش از ۱۸ درصد افزایش قیمت داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha