• دوشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99051309728
  • خبرنگار : 71605

متهم شدن دوترته به سوءاستفاده از قرنطینه کرونا برای سرکوب مخالفان

متهم شدن دوترته به سوءاستفاده از قرنطینه کرونا برای سرکوب مخالفان

مورد سؤال قرار دادن سخت‌ترین محدودیت‌های قرنطینه‌ای دنیا در فیلیپین، می‌تواند کار پرخطری باشد. چنین اعتراضاتی با پاسخ قاطع پلیس فیلیپین مواجه شده و به عقیده برخی معتقدان، دولت این کشور از قرنطینه برای سرکوب ناآرامی‌ها سود جسته است.

به گزارش ایسنا به نقل از "سی‌ان‌ان"، در اواسط ماه مارس، رئیس جمهور فیلیپین دستور داد بخش‌هایی از این کشور به قرنطینه‌ای بروند که در نهایت ۸۰ روز به طول انجامید و به یکی از طولانی‌ترین و سخت‌گیرانه‌ترین قرنطینه‌ها بدل شد.

اعتراضات علیه از دست دادن مشاغل و کمبود غذا در طول دوره قرنطینه فیلیپین، با پاسخ قاطع پلیس و دستگیری‌های گسترده مواجه شد. در ماه آوریل، "رودریگو دوترته"، رئیس جمهور فیلیپین در حضور عموم گفت پلیس بهتر است هرکس را که محدودیت‌های قرنطینه را نقض می‌کند، با شکلیک گلوله بکشد.

وی در حین یک سخنرانی اظهار کرد: من درنگ نمی‌کنم. دستور من به پلیس و ارتش است. اگر آن‌ها یاغی شدند و با شما جنگیدند و زندگی‌هایتان را به خطر انداختند، آن‌ها را با شکلیک گلوله از بین ببرید.

با وجود آنکه در ماه ژوئن از محدودیت‌ها به خاطر ملاحظات اقتصادی کاسته شد، از آن زمان تاکنون موارد ابتلای کرونا افزایش یافته و در حال حاضر فیلیپین، دومین کشور با بیشترین آمار مبتلایان در جنوب شرقی آسیا است.

این کشور بالاترین میزان جهش یک روزه خود به لحاظ موارد جدید ابتلا به کرونا را روز یکشنبه اعلام کرد و از ابتلای ۵ هزار و ۳۲ مورد جدید در عرض ۲۴ ساعت خبر داد. در حال حاضر فیلیپین با جمعیت ۱۰۶ میلیون نفری خود، دارای ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به کرونا است.

مانیل، پایتخت فیلیپین قرار است از نیمه‌شب سه‌شنبه به قرنطینه اصلاح شده برگردد و افراد زیر ۲۱ سال، بالای ۶۰ سال و افراد پرخطر در ابتلا به عفونت بایستی در خانه بمانند.

همزمان با بازگشت میلیون‌ها فیلیپینی به قرنطینه، منتقدان رئیس جمهور این کشور ادعا می‌کنند قانون ضدتروری که جدیداً معرفی شده، می‌تواند برای فرو نشاندن ناآرامی‌ها- به ویژه ناآرامی‌های مربوط به ویروس- مورد استفاده قرار گیرد.

طرفداران این قانون، که تعریف تروریسم را تعمیم می‌دهد، معتقدند این قانون برای امنیت ملی ضروری بوده و ابزار ارزشمندی برای حفاظت از فیلیپینی‌ها در برابر حملات تروریستی است. مخالفان ادعا می‌کنند که دولت از قرنطینه به عنوان بهانه‌ای برای معرفی این قانون، با کمترین میزان مقاومت در برابر آن، استفاده کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha