«عید قربان، عید آرامش است چرا که در این روز انسان با اطاعت و بندگی خداوند، قربانی کردن و تراشیدن سر و رهایی از بند مادیات دنیوی به خداوند نزدیکتر میشود، برای رضای خدا به همنوعان خود کمک میکند و به یک منبع آرامش پایانناپذیری وصل میشود»؛ این جملات، گفتههای «حامد اکرمی» یکی از جوانان فعال در ستاد احیای آیین ابراهیم(ع) ابرکوه است که هر ساله در روز عید قربان جهت خدمت به همشریانش حاضر میشود.
ایده تشکیل ستاد احیای آیین ابراهیم(ع) حدود ۱۵ سال قبل از دل یکی از جلسات هفتگی قرآن، توسط جوانان فعال در مسجد امام حسین(ع) ابرکوه شکل گرفت که به گفته «علیاکبر قیومی» انگیزه راهاندازی این ستاد، پررنگ کردن عید قربان و جمعآوری کمکهای مردمی برای احیای سنت حسنه قربانی کردن و کمک به نیازمندان بود.
قیومی که خود یکی از اعضای فعال ستاد نامبرده است، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار میکند: این ستاد در اولین سال، تنها توانست دو رأس گوسفند خریداری کند اما هر سال این تعداد افزایش یافت تا جایی که امروز «ستاد احیای آیین ابراهیم» به یک شجره طیبه تبدیل شده است که خیرین آن در ابرکوه و حتی سایر شهرهای کشور، کمکهای نقدی خود را به شمارهحساب این ستاد واریز میکنند.
وی با بیان این که شماره حساب ۲۲۲ در تمام صندوقهای قرضالحسنه شهرستان به نام ستاد فوق فعال است و کمکهای مردمی را دریافت میکند، ادامه میدهد: امسال با جمعآوری مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال تعداد سه رأس گوساله و ۱۰ رأس گوسفند خریداری شد که پس از کشتار و بستهبندی، توسط عاملان توزیع به دست نیازمندان در سراسر شهرستان رسید.
عضو ستاد احیای آیین ابراهیم(ع) ابرکوه خاطرنشان میکند: فعالیت ستاد به یک محله و یا حسینیه ختم نشده و امروز تعدادی از جوانان و مردم فعال از تمام مساجد، محلات و حتی روستاها در این امر خیر بدون دریافت مزد مادی، خالصانه خدمت گذاری میکنند.
قیومی تأکید میکند: آیین قربانی کردن بسیار مقدس بوده و در همه ادیان آسمانی نیز به آن تأکید شده است به طوری که بینهایت موجب نزدیکی به خداوند میشود و در همین راستا این ستاد مردمی نیز تلاش دارد ضمن بزرگداشت عید قربان اجازه ندهد، این عید و سنت به فراموشی سپرده شده و از سوی دیگر، افراد متمکن نیز به نوعی به فکر نیازمندان جامعه باشند و آنان را از این عیدی معنوی بهرهمند سازند.
«سعید امید سالاری» مدیر شبکه دامپزشکی ابرکوه نیز در حاشیه بازدید از محل بستهبندی و بررسی وضعیت لاشهها در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار میکند: مردم شهرستان در مناطق مختلف در روز عید قربان به این سنت پایبند هستند و در این زمینه اقدام میکنند لذا در همین راستا توصیههای لازم جهت ذبح بهداشتی در کشتارگاهها انجام شده و خوشبختانه گزارشی از کشتار در معابر از سوی گشتهای بازرسی ارائه نشده است.
وی خاطرنشان میکند: به منظور بررسی سلامت دامها و همچنین پاسخگویی به سؤالات مردمی، یک اکیپ در شبکه مستقر و چند اکیپ نیز به بخش مرکزی و بهمن اعزام شده است که سلامت دامها را بررسی و لاشهها به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد قرار گیرد تا احتمال انتقال بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماریهای مشترک بین انسان و دام، به صفر برسد.
امید سالاری یادآور میشود: روی نایلونهای مخصوص بستهبندی نیز نکات بهداشتی جهت قرار دادن ۲۴ ساعته گوشت در یخچال درج شده است تا مردم با رعایت این نکته، با خیال راحت گوشت قربانی را مصرف کنند.
البته در شرایطی که خطر ابتلا به ویروس کرونا مردم کشور را تهدید میکند و شهرستان ابرکوه نیز از این امر مستثنی نیست، به منظور تضمین سلامت گوشتهای قربانی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، مأموران شبکه بهداشت شهرستان از تمامی مراحل ذبح تا بستهبندی بازدید کرده و ضمن ارائه توصیهها و نکات بهداشتی، با انجام تب سنجی و سایر اقدامات لازم از سلامت افراد حاضر در ستاد اطمینان حاصل کردند.
انتهای پیام
نظرات