به گزارش ایسنا، بنابراعلام سازه پایدار، خوردگی زیر عایق میتواند برای انواع لولههای فلزی (آهن، مس، آلومینیوم، فولاد زنگ ناپذیر و …) رخ دهد بطور خاص، برخی از انواع فلزات سخت مانند کربن استیل (در دمای کاری ۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد) یا فولاد زنگ ناپذیر (در دمای کاری ۶۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد) ممکن است بر اثر خوردگی زیر عایق دچار ترک شوند.
زمانی که خوردگی زیر عایق رخ دهد میتواند سبب بروز مشکلات فراوانی گردد که رفع آنها بهایی سنگین دارد اما بایستی حتماً انجام شود.
خوردگی زیر عایق میتواند برای سیستم های قرار گرفته در فضای باز یا بسته، یا سیستمهای سرد و گرم اتفاق بیافتد؛ اما بیشتر برای یونیتهای خارجی سیستمهای صنعتی که در فضای باز و در محدوده کاری ۳۲ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد قرار میگیرند رخ میدهد.
لولهها و مخازنی که در معرض تغییرات متناوب گرمایی و سرمایی هستند بطور خاص بیشتر در معرض خوردگی زیر عایق قرار دارند. تجهیزات فضای بسته کمتر در معرض خوردگی زیرعایق قرار دارند، دلیل اصلی این مسئله وجود آب یا بخار آب کمتر در فضای بسته و محل قرارگیری این تجهیزات است.
به هر حال امکان خوردگی زیرعایق تجهیزات فضای بسته نیز وجود دارد. مورد اخیر بخصوص در قسمتهایی که عایق الاستومریک مرطوب شده بیشتر امکانپذیر است.
واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی لینکران در آزمایشگاه های تخصصی خود روزانه در تلاش است تا بر اساس استانداردهای موجود و تستها و آزمایشهای مختلف با تولید انواع عایق الاستومری به پیشرفت صنعت کشور کمک کند.
سازه پایدار الهیه با بیش از ۱۵ سال تجربه در زمینه محصولات نوین صنعت و ساختمان، تنها عرضه کننده محصولات لینکران، در بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان مورخ ۱۹ مرداد ۹۹ منتظر قدوم سبز شما هموطنان گرامی است.
عوامل اصلی بروز خوردگی زیر عایق
هوا (اکسیژن)، فلز، الکترولیت (آب)
یون خورنده (شتاب دهنده)
وقتی خوردگی زیر عایق اتفاق افتد، غالباً یک شتاب دهنده خوردگی (یون خورنده) دخیل است. بطور مثال هالوژنهایی مثل کلریدها خوردگی زیر عایق را تشدید میکنند.
هر چند که واکنش اولیه معمولاً مقصر جلوه دادن عایق الاستومری است، واقعیت این است که رطوبت راه خود را به درون سیستم باز کرده است و این بدین معنی است که سیستم بطور کامل آببندی نشده است.
سایر هالوژنهای خورنده بالقوه شامل فلورین، برومین و یدین هستند. سولفیدها با وجود اینکه پایه هالوژنی ندارند، خورندههای بالقوهای هستند.
مراحل پیشگیری
قدم اول بهمنظور پیشگیری از خوردگی زیر عایق اجرای دقیق و درست سیستم عایق کاری است. اطمینان از انتخاب عایق الاستومری سازه پایدار الهیه مناسب و اجرای دقیق و صحیح سیستم عایق کاری و آب بندی کامل، اهمیتی حیاتی در این خصوص دارد.
بعلاوه، بایستی یک برنامه نگهداری منظم و ممتد شامل بررسی چشمی سیستم عایقکاری وجود داشته باشد تا صدمات را تشخیص دهد زیرا عایق الاستومریک صدمه دیده پتانسیل خوردگی زیر عایق را افزایش میدهد؛ بنابراین وجود یک برنامه نگهداری منظم کمک شایانی به کاهش هزینههای تعمیرات و جایگزینی میکند.
مزایای انواع عایق الاستومری
عایق الاستومریک سلول بسته مقاومت عالی در مقابل نفوذ بخار آب دارد.
عایق های PU و PIR در مقابل بخار آب نفوذپذیر هستند و برای محافظت از آنها در برابر نفوذ رطوبت بایستی از مهارکنندهها استفاده شود.
وقتی یک سد بخار صدمه میبیند به آب اجازه میدهد تا وارد سیستم عایق کاری شود، این مسئله عملکرد عایق الاستومریک را کاهش داده و میتواند سبب یخ زدگی و خوردگی زیر عایق شود.
در مورد محصولات ساختهشده از الیاف معدنی به دلیل اینکه مقاومت در برابر نفوذ بخار آب بسیار پایین است (μ=۱) بایستی روی آنها با یک لایه بسیار محکم پوشش مقاوم در برابر نفوذ بخار آب پوشانده شود. نفوذ بخار آب به داخل سیستم عایقکاری باعث خوردگی زیر عایق میشود.
فشار جزئی هوای گرم (که حاوی رطوبت است) بیش از هوای سرد است و جریانی از سمت گرما به سمت سرما ایجاد میکند. یک مقدار μ زیاد امکان نفوذ رطوبت به درون سیستم عایقکاری را کاهش میدهد.
مقاومت در برابر نفوذ آب از مزایای عایق الاستومری است. آب دارای ضریب هدایتی حرارتی ʎ برابر با ۰.۶۰۷ W/mK است که حدوداً ۱۵ تا ۱۷ برابر میانگین این ضریب در مواد عایق الاستومری است (ʎ در انواع عایق الاستومری سلول بسته حدود ۰.۰۳۳ W/mK است)؛ بنابراین نفوذ و تجمع آب در بدنه مواد عایق الاستومریک بهشدت عملکرد مواد الاستومری را کاهش داده و سبب افزایش هدایت حرارتی و در یک کلام سبب افزایش اتلاف انرژی و هزینهها میشود.
صاحبان صنعت، پیمانکاران ساختمانی، مدیران پروژهها و حتی نصابان عایق از مسئله خوردگی زیر عایق شکایت دارند. خوردگی زیر عایق موجب هزینه بالای تعمیرات و نگهداری و کاهش طول عمر و درنهایت فرسودگی و ازکارافتادگی لولهها میشود.
گروه صنعتی لینکران با طراحی و تولید انواع عایق الاستومری در ایران به مشکلاتی از قبیل خوردگی زیر عایق پایان داده است. برای مطالعه کامل بررسی موارد تشدیدکننده خوردگی زیر عایق، علل و راهکارهای مقابله با آن به سایت سازه پایدار الهیه مراجعه نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات