"کاظم حسینزاده" ظهر امروز هفتم مردادماه در جلسه گروه کاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: دستگاههای متعددی در حوزه صنایع دستی فعال هستند لذا به منظور جلوگیری از موازیکاری کمیتهای در راستای هماهنگی تمامی این دستگاهها تشکیل شده است.
وی استان کرمان را یکی از قطبهای صنایع دستی کشور دانست و بیان کرد: ۷۶ رشته صنایع دستی در استان کرمان وجود دارد و ظرفیتهای موجود در حوزه صنایع دستی (برندسازی) این استان بی نظیر بوده به طوری که کرمان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، راور شهر جهانی قالی، قلعهگنج شهر جهانی حصیربافی و ... معروف هستند.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان توسعه فرهنگ و هنر، برندسازی شهری، ایجاد اشتغال، جلب و جذب گردشگر و ارزآوری را از مزایای جهانی شدن مناطق برشمرد.
وی از وضع موجود مسگری در استان کرمان سخن به میان آورد و بیان کرد: ۷۰ فروشگاه مسگری در شهر کرمان وجود دارد و سرانه اشتغال در رشته مسگری به ازای هر نفر در حال حاضر ۱۰۰ میلیون تومان است.
حسینزاده به دلایل رکود مسگری در شهر کرمان پرداخت و عنوان کرد: عدم تخصیص منابع مالی لازم در راستای معرفی و ترویج این هنر و صنعت، بالا بودن قیمت تمام شده تولید به دلیل عدم بروزرسانی تجهیزات کارگاهی، عدم تامین مواد اولیه در استان، به روز نبودن محصولات تولید شده با ذائقه جهانی، یکنواختی در تولید و عدم خلاقیت و نوآوری، اکتفا به روش سنتی در معرفی کالاها، نحوه عرضه و فروش آثار تولید شده و عدم حمایت دولتی از تولید کنندگان مسگری در کرمان از جمله علل رکود مسگری در شهر کرمان است.
وی اظهار کرد: باتوجه به اینکه استان کرمان خاستگاه مس ایران است اما متاسفانه ۱۰ درصد تولیدات هنرمندان صنایع دستی کشور در رشته مسگری در کرمان و ۹۰ درصد دیگر آن در استانهای اصفهان و زنجان صورت می گیرد.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان عنوان کرد: اعتبار استانی در حوزه صنایع دستی در سالهای ۹۷ و ۹۸ برای ۱۱ شهرستان استان کرمان صفر بوده است و در سالجاری شرایط مشابه سالهای قبل را داشتیم به طوری که مرکز استان، سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم شیرکی پیچ و ... اعتبارات صنایع دستی آنها صفر بوده است.
"زهرا موسیپور" مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری کرمان نیز در این جلسه حفظ میراث فرهنگی را یک اولویت دانست و بیان کرد: باید کشور از تولیدات مسگری حمایت کند و همچنین برای ایجاد بازار تبلیغات انجام و از واردات جنس ارزان به کشور جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات