خبرهای زیادی شنیدهایم از تعداد مبتلایان به کرونا در حین مراسم عروسی و در برخی مواقع این مراسم شادی که با مرگ مبتلایان همراه شده، بلافاصله تبدیل به عزا شد.
در لرستان نیز برخیها مراسم عروسی را به تعویق انداختند اما تعدادی از آنان سپس منصرف شده و چون تمام کارهای مربوط به ازدواج را انجام داده بودند، تصمیم گرفتند که مراسم عروسی را برگزار کنند و در این بین چندین کارت دعوت به عروسی برای خبرنگاران ایسنا نیز فرستاده شده و میشود.
در این بین برای کسانی که کارت دعوت به عروسی فرستاده میشود، برای رفتن یا نرفتن به مراسم چالشهایی ایجاد شده و گاهاً باعث دلخوری و به قول خودشان با قطع ارتباط فامیلی یا دوستی همراه بوده است.
با اینکه هشدارهای زیادی در خصوص عدم برگزاری مراسم عروسی و ترحیم در لرستان داده شده اما فرمانداران شهرستانهای مختلف این استان، برگزاری چنین مراسمی را چالش خود عنوان و آن را اجتنابناپذیر قلمداد کردهاند.
برگزاری مراسم جرم است
سید موسی خادمی، استاندار لرستان ۲۴ تیر ماه در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا لرستان تاکید کرده بود: برگزاری هرگونه مراسم عروسی و ترحیم در سطح استان جرمِ مشهود محسوب میشود.
وی با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با صاحبان مراسم ترحیم و عروسی در سطح استان، تصریح کرد: برگزاری اینگونه مراسم مصداق به خطر انداختن جان مردم و جرمِ مشهود است و فرمانداران، نیروی انتظامی و دادستانی در سطح استان باید ضمن تعطیلی این مراسم با صاحبان آن برخورد قانونی لازم را به عمل آورند.
پس از صحبت استاندار نیز برخیها به برگزاری مراسم عروسی اقدام کرده و نمونه بارز آن پلمب چندین تالار در سطح استان پس از این مصوبه بوده و برگزاری مراسم ترحیم نیز که کمافیسابق و بهویژه در روستاها انجام میشود.
سلامت باید در اولویت باشد
جعفر طولابی، فرماندار خرمآباد در این خصوص به ایسنا گفت: براساس مصوبه ستاد ملی و استانی برگزاری مراسم عروسی در تالارها ممنوع است و نباید فعالیتی داشته باشند.
وی ادامه داد: طی این مدت چندین تالار در خرمآباد که اقدام به برگزاری مراسم کرده بودند، پلمب شده و با صاحبان آنها برخورد میشود.
طولابی یادآور شد: در چند روز اخیر نیز بهطور جدی نظارتها انجام میشود و بعضی مواقع نیز مردم عادی برگزاری مراسم عروسی در تالار یا منزل را به ما اطلاع دادهاند و بلافاصله ورود کردهایم.
فرماندار خرمآباد تاکید کرد: در حال حاضر سلامت عموم باید در اولویت باشد و همه مردم برای کاهش مبتلایان اقدامات شخصی خودشان را انجام دهند.
صحبتهای فرماندار خرمآباد در حالی مطرح شده که یک جوان در شرف ازدواج میگوید: ما حدود پنج ماه است که همه کارهای ازدواج را انجام داده و حتی خانه نیز کرایه کردهایم اما همچنان بلاتکلیف هستیم و بهتر است با توجه به اینکه زمان ریشهکنی کرونا مشخص نیست اجازه دهند مراسم عروسی با رعایت موارد بهداشتی و تعداد محدود مهمانان برگزار شود.
عطای تالارداری را به لقایش بخشیدهاند
ایمان میر، رئیس اتحادیه تالارداران و رستورانداران مرکز لرستان به ایسنا گفت: چندین همکار ما بهویژهای کسانی که فضا را کرایه کردهاند بهعلت مشکلات زیاد و تعطیلات ادامهدار تالارها، چارهای جز تغییر شغل ندارند و در آستانه ورشکستگی هستند.
وی تصریح کرد: تالاردارها درد زیادی دارند و بیشتر آنان با تسهیلات سرپا هستند اما باتوجه به شرایط موجود نمیتوانند اقساط را پرداخت کنند و چون مشخص نیست ویروس کرونا چه زمانی از بین میرود، مجبور هستند با ادامه این روند ملک خود را به فروش برسانند!
میر اضافه کرد: من میخواهم با مسئولان استان صحبت کنم؛ آیا با تعطیلی تالارها دیگر مراسم عروسی برگزار نمیشود و در صورت برگزاری، موارد بهداشتی رعایت میشود؟ به ما خبر رسیده برخی از مراسم عروسی در مکانهایی برگزار شده که خطر شیوع را بیشتر میکند، اما ما می توانیم روی هر میز غذاخوری مایع ضدعفونی کننده و ماسک بگذاریم و در حضور کارشناس بهداشت و ناظران دیگر، عروسی برگزار کنیم.
رئیس اتحادیه تالارداران و رستورانداران مرکز لرستان با اشاره به مصوبهای که برگزاری مراسم را با ۵۰ درصد بدون مانع اعلام کرده بودند، افزود: ما میتوانیم تعهد بدهیم که این ظرفیت به ۲۵ تا ۳۰ درصد برسد و اگر تالاری این موضوع را رعایت نکرد، بلافاصله پلمب شود.
میر یادآور شد: در آینده نهچندان دور ماههای محرم و صفر هم شروع میشود و تالارها تحت هر شرایطی باید دو ماه تعطیل شوند و بدون شک با این شرایط ادامه کار برای ما سخت خواهد بود.
وی تاکید کرد: با توجه به صحبتهای مسئولان باید با کرونا زندگی کنیم و بیتردید تعطیلیها دردی را دوا نمیکند و بهتر است تصمیم دیگری گرفته شود.
تالارداران مشکلات زیادی دارند
منوچهر اسبکوه، رئیس اتاق اصناف مرکز لرستان در این خصوص به ایسنا گفت: تالارهای استان پنج ماهه که به سبب کرونا تعطیل هستند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
وی تصریح کرد: تالارداران مشکلات زیادی دارند اما این ویروس منحوس شرایطی بهوجود آورده که باید تمام تلاشمان را برای سلامت جامعه انجام دهیم.
اسبکوه تصریح کرد: در حال حاضر هدف مسئولان؛ جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا بوده و بر این اساس تالارهای پذیرایی تعطیل شده اما متاسفانه برخیها در خانه، باغ و... مراسم میگیرند که خطرات اینها بیشتر است.
رئیس اتاق اصناف خرمآباد با اشاره به اینکه شنیدهایم که قالیشویی در یکی از روستاهای خرمآباد نیز با فضایی که در اختیار دارد، اقدام به برگزاری مراسم میکند، تاکید کرد: بدون شک اگر مراسم در تالارها برگزار شود، نظارت بیشتر و بهتری صورت میگیرد و تالارها ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و برگزاری مراسم با گنجایش کمتر هستند.
وی در ادامه گفت: حالا که تعطیلی تالارها ادامهدار شده، دولت باید بهنوعی این خسارات را جبران کند و بستههای حمایتی ویژه برای صنوف مختلف میتواند راهکار مناسبی باشد که در این زمینه پیگیر هستیم و قولهای خوبی به ما دادهاند.
اسبکوه بیان کرد: با اینکه برخی از جوانان نیز تمام کارهای مربوط به ازدواج را انجام داده و فقط منتظر برگزاری مراسم عروسی هستند اما نباید فراموش کنیم که سلامت باید در اولویت باشد.
به گزارش ایسنا، این روزها برگزاری مراسم عروسی در لرستان چالشهای زیادی ایجاد کرده و حتی کار برخی از زوجین به جدایی کشیده و خانوادههای عروس و داماد نیز با اختلافاتی مواجه شدهاند. تعدادی نیز کجدار و مریز مراسم عروسی را برگزار کرده و کسانی که در مراسم شرکت کردهاند از ترس کرونا چند روز خود را قرنطینه کرده و آنچه که مبرهن است چالشهای مراسم عروسی همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات