• شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99050401909
  • خبرنگار : 50005

حرکت نوع‌دوستانه‌ای که به فرهنگ تبدیل شد

آزادی ۳۱۰ زندانی غیرعمد با کمک خانواده‌های متوفی در آذربایجان‌شرقی

آزادی ۳۱۰ زندانی غیرعمد با کمک خانواده‌های متوفی در آذربایجان‌شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی "زندانی که باشی، طعم شیرین آزادی را بهتر می‌فهمی و پشت میله‌های زندان ثانیه‌ها و لحظه‌ها را به شماره می‌اندازی تا دوباره به آغوش گرم خانواده‌ات بازگردی و سرپناه همسر و فرزندانت باشی. کاش توان پرداخت بدهی‌ام را داشتم و شرمنده اهل و عیالم نمی‌شدم، نمی‌دانم همسر و فرزندانم چگونه روزگار می‌گذرانند، من نان آور خانه بودم..."

این‌ها بخشی از گفته‌های یک زندانی جرایم غیرعمد است که به علت عدم توان پرداخت بدهی‌اش، چند سالی است پشت میله‌های زندان، روزگار می‌گذارند. زندانیان جرایم غیرعمد، مجرم و خلافکار نیستند، بلکه به خاطر عدم توان پرداخت بدهی و یا یک‌سری حوادث، روانه زندان می‌شوند.

ستاد دیه نیز به عنوان نهاد متولی آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، بعد از بررسی‌های دقیق و کارشناسی‌شده و تحقیقات متقن، از زندانیان جرایم غیرعمد نیازمند حمایت کرده و با کمک خیران، اقدام به آزاد سازی این مددجویان می‌کند.

اما، کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در شهر اولین‌ها "تبریز" رنگ و بوی دیگری دارد، مردم خیر این خطه، در تمامی امور خیر پیشقدم بوده و به ویژه در آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد تا حدتوان و وسع خود پای کار آمده‌اند.

از جشن گلریزان گرفته تا راه‌اندازی کمپین و صرف هزینه‌های ضیافت متوفی؛ مردم تبریز به خط شده‌اند تا در حرکتی خداپسندانه، دست یاری زندان نیازمند را به گرمی فشرده و نه تنها یک زندانی، بلکه به خانواده وی نیز زندگی بخشند.

این حرکت به قدری مورد استقبال مردم تبریز قرار گرفت و مردم پیشگام این امر خدا پسندانه شدند که امروز، سنت حسنه اهدای هزینه ضیافت و احسان مرحومین جهت آزادسازی زندانیان غیرعمد و محکومین مالی در استان و به ویژه کلانشهر تبریز به یک فرهنگ تبدیل شده است.

به گفته مدیر ستاد دیه استان، طی دو سال اخیر تعداد خانواده‌هایی که به این کمپین پیوسته‌اند به بیش از ۴۴۰ خانواده رسیده و این تعداد از خانواده‌ها بخشی از بدهی بالغ بر ۳۱۰ زندانی غیرعمد و محکومان مالی را فراهم کرده‌اند.

رسول تقی‌پور در این خصوص به ایسنا می‌گوید: مردم خیر تبریز و استان همواره در امور خیر پیشقدم بوده‌اند و در آزادی زندانیان جرایم غیرعمد با صرف هزینه ضیافت متوفی نیز، اولینی دیگر برای این شهر رقم زدند.

مسئول روابط عمومی ستاد دیه استان نیز با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در این خصوص، ادامه می‌دهد: ستاد دیه استان در راستای ارج نهادن به اقدام نوع‌دوستانه خانواده متوفی و همچنین در راستای فرهنگ‌سازی، مقابل منزل متوفی و یا مکان اعلام شده توسط خانواده متوفی، بنری نصب می‌کند.

فرزاد آقایی اضافه می‌کند: خیران بزرگوار می‌توانند با مراجعه به ستاد دیه استان به آدرس "تبریز، بلوار گلکار، خیابان ترافیک، خیابان نصر، جنب ایستگاه آتش نشانی شماره ۱۸" و یا جهت اطلاعات بیشتر با شماره تماس 04133288428 در ارتباط باشند.

زندانیان جرایم غیرعمد، خلافکار نیستند

آقای احد ریحانی یکی از خیران تبریزی است که هزینه ضیافت پدرخانم خود را صرف آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کرده است. وی سال‌هاست که در امور خیریه پیشگام بوده و کمک به نیازمندان را برکت زندگی خود و اقدامی خداپسندانه ذکر می‌کند.

او به ایسنا می‌گوید: زندانیان جرایم غیرعمد، خلافکار نیستند، بلکه به خاطر یک سری حوادث ناگوار و به علت عدم پرداخت بدهی پشت میله‌های زندان افتاده‌اند. ما نیز باید به خاطر رضای خداوند دست این مددجویان نیازمند را بگیریم تا خانواده‌هایشان بدون حضور سرپرست، روزگار نگذرانند.

او با بیان این‌که بهتر است هزینه‌های تاج گل، تابلو تسلیت و ضیافت، صرف امور خیریه شده و درنتیجه آن پدر یا مادری از پشت میله‌ها رها شده و به آغوش خانواده‌اش بازگردد، تاکید می‌کند: بهتر است این هزینه‌های اضافی را صرف امور خیریه کرده و گره از مشکلات انسان‌های نیازمند باز کنیم.

ریحانی تاکید می‌کند: باید همه دست به دست هم داده و از نیازمندان جامعه حمایت کنند. همواره به اطرافیان نیز توصیه می‌کنم که هزینه‌های ضیافت و سایر هزینه‌های اضافی را صرف امور خیریه کنند، چراکه برکات بسیاری در زندگی به همراه دارد.

او با بیان این‌که کمک به نیازمندان امری خداپسندانه بوده و اگر دست نیازمندی را بگیریم، خداوند نیز دستمان را خواهد گرفت، اضافه می‌کند: باید از نعمتی که خداوند به ما عطا کرده سهمی را هم برای کمک به نیازمندان اختصاص دهیم. در ایام کرونا نیز بسیاری از افراد آبرودار بی‌کار شده و در مشقت قرار گرفته‌اند که لازم است که افراد متمکن در حد وسع خود به این اقشار توجه داشته و کمک کنند.

باز هم به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کمک خواهم کرد

خانم صلحی‌وند دیگر شهروند تبریزی است که هزینه ضیافت پدرش را صرف آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کرده است، او به ایسنا می‌گوید: پدرم همیشه در کارهای خیر پیشقدم بود و به همه کمک می‌کرد، من هم خواستم برای شادی روح پدرم، راه خیر ایشان را ادامه داده و موجبات شادی خانواده‌ای را فراهم کنم.

او می‌گوید: البته پیش‌تر از وجود چنین ستادی بی خبر بودم و هزینه‌های بی‌مورد بسیاری هم صرف مراسم‌های قبلی کرده بودم، اما با مشاهده بنر ستاد دیه در مقابل یک مسجد، بخشی از بدهی یک زندانی جرایم غیرعمد را از محل هزینه‌های ضیافت برای پدرم، تامین کردم و احساس می‌کنم روح پدر نیز بابت این اقدام خداپسندانه در آرامش است.

او با تاکید بر اهمیت کمک به زندانیان جرایم غیرعمد، ادامه می‌دهد: با مطالعه پرونده این زندانیان به راحتی می‌توان دریافت که به خاطر نداری، حادثه و گاه نیز مظلومانه به زندان افتاده‌اند. بنده مادر هستم و خوب می‌دانم که خانواده‌ای که بدون سرپرست باشد چگونه روزگار می‌گذراند.

صلحی‌وند تاکید می‌کند: خداوند را شاکرم که توفیق داد تا در این رابطه کمک کنم و اگر دوباره قصد صرف هزینه‌ای داشته باشم، حتما صرف آزادی زندانی جرایم غیرعمد خواهم کرد. خوشبختانه این موضوع نیز به فرهنگ تبدیل شده و اطرافیان نیز بسیار از این اقدام خرسند شده و حتی آنان نیز در این رابطه ترغیب شدند.

کار خیر، برکت زندگی است/آزادی یک زندانی، آزادی یک خانواده است

دکتر سید جواد مرتضوی نیز به همراه خانواده، هزینه ضیافت پدرخانم خود را صرف آزادی زندانی جرایم غیرعمد، کرده‌اند. او در مورد این حرکت خداپسندانه به ایسنا می‌گوید: پیش از این اقدام و قبل از شیوع کرونا، کمپین "نه به غذای عزا" را در فضای مجازی راه اندازی کرده بودیم، چراکه معتقدم به جای آن می‌توان به نیازمندان کمک کرد و گرهی از مشکلات مردم گشود. در روایتی از امام صادق(ع) نیز تاکید شده که نباید سربار خانواده‌های مصیبت‌دیده شد و حتی در روایات آمده که باید کمک حال خانواده‌های مصیب‌دیده بود.

او با بیان این‌که خوشبختانه بنده و همچنین اطرافیانم به این موضوع اعتقاد داریم و مخالف هزینه‌های بیهوده برای ضیافت و... هستیم و همواره سعی کرده‌ایم به جای هزینه‌های اضافی، در امور خیریه هزینه کنیم، ادامه می‌دهد: البته یکی از مصادیق کمک به نیازمندان کمک به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد بوده و برکات بسیاری هم به دنبال دارد، اما در حد وسع می‌توان در تمامی امور خیر از جمله تامین جهیزیه برای نوعروسان نیازمند و اقشار محروم و... کمک کرد. قدما هم تاکید کرده‌اند که ثواب چنین کارهایی بسیار سنگین است.

او با تاکید بر این‌که معتقدم کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد حرکت بسیار خوبی بوده و در حقیقت کمک به یک خانواده است، اضافه می‌کند: تبریز و آذربایجان همواره در این‌گونه کارهای خیر پیشقدم بوده و در این مورد نیز حرکت‌های بسیاری خوبی در شهر تبریز انجام شده و الگویی برای سایر شهرهاست.

مرتضوی می‌گوید: ان‌شاءالله این اقدام درکل استان فرهنگ‌سازی شود و رونق بسیاری پیدا کند، چراکه زندانیان جرایم غیرعمد به خاطر مسایل مالی گرفتار شده‌اند و نیازمند هستند؛ این موضوع با مطالعه پرونده‌هایشان قابل درک است.

او اظهار می‌کند: چنین اقدامات مثبتی، اثرات بسیار خوبی در زندگی داشته و در حقیقت برکت زندگی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha