پرویز قزلباش ظهر امروز (اول مردادماه) در نشست خبری که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در رابطه با پلاسمادرمانی، اظهار کرد: پلاسما درمانی یک روش کارآزمایی بالینی بوده که وارد چرخه درمان نشده و تاکنون به صورت درمانی، مجوزی صادر نشده و باید منتظر باشیم تا نتایج آن جمعبندی شود. ۱۰ تا ۱۲ دانشگاه علومپزشکی کشور در حال انجام این روش هستند.
وی با بیان اینکه مدتی در تامین انسولین قلمی در کشور و به تبع آن در استان زنجان دچار مشکل شده بودیم که پس از مدتی، مقداری انسولین قلمی توزیع شد، افزود: نسبت به قبل از شیوع کرونا تولید ماسک در این استان افزایش پیدا کرده است که با توجه به اینکه باید مدت زیادی با بیماری کرونا زندگی کنیم، مردم میتوانند از ماسک ارزان و دوخته شده در منزل استفاده کنند؛ زیرا استفاده از ماسک تاثیر زیادی به پیشگیری و قطع زنجیره انتقال این بیماری دارد.
این مسئول با بیان اینکه آنفلوانزا بیماری است که هم افراد بالغ و هم اطفال را درگیر میکند، افزود: باید به این موضوع توجه کرد که موج آنفلوانزا از نیمه آبان امسال آغاز خواهد شد؛ واکسن آنفلوانزا همانند گذشته با اولویت افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری زمینهای و کادر درمان تزریق خواهد شد و واکسن زدن اجباری نیز امکانپذیر نیست. وزارت بهداشت تلاش میکند بیش از سال گذشته (۱۰ برابر) واکسن آنفلوانزا به کشور وارد کند که قطعا به دلیل همزمانی درگیری ویروس کرونا با آنفلوانزا در جهان، تقاضا برای این واکسن نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا در استان، تاکنون ۶۰ تخت آی.سی.یو و ۱۸۰ تخت نیز در فضاهای بیمارستانی اضافه شده است، ادامه داد: برای اضافه کردن ۱۴۰ تخت بیمارستانی به تختهای فعلی بیمارستانهای استان نیز، برنامهریزی میشود.
قزلباش با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان تاکنون ۳۵۰ نفر از کادر درمان بیمارستانهای این استان بهطور قطعی از لحاظ آزمایشگاهی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و درصدی از آنان نیز از لحاظ بالینی علائم دارند و نیمی از کادر درمان این استان هم دوباره وارد چرخه درمان شدهاند، اظهار کرد: از نیمه خرداد آمار بیماران سرپایی ما افزایش قابل ملاحظهای پیدا کرده بود که در اوایل تیرماه به ۱۲۰۰ نفر رسید، به همین دلیل آمار بیماران بستری در بیمارستانها نیز افزایش یافت.
وی با اشاره به کاهش بیماران سرپایی و کاهش تدریجی بیماران بستری در بیمارستانهای استان زنجان، افزود: تاکنون از ۷۵۶۷ نفر تست کرونا گرفته شده که تست ۲۴۸۹ نفر بهطور قطعی مثبت شده و بیش از ۳۷ هزار مورد نمونه از مراکز سرپایی استان تهیه و تعداد موارد کل مثبت شناسایی شده در این مراکز نیز ۱۱ هزار و ۲۹۶ نفر بوده است.
این مسئول با بیان اینکه برای بستری بیماران کرونا توانستیم از ظرفیت تختهای بیمارستان بهمن که تنها بیمارستان خصوصی این استان است، استفاده کنیم، تصریح کرد: بیمارستان بهمن فعال خیرخواه دارد که اطمینان داریم برای فعال ماندن این بیمارستان تلاش خواهد کرد و قابل قبول نیست که بیمارستانی با حمایتهای دولت ایجاد شود و در زمان مورد نیاز نتوان از آن در راستای منافع مردم استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در پاساژها، دفاتر پیشخوان دولت و پلیس ۱۰+ و با بیان اینکه تعطیلی این اماکن دلخواه ما نیست، ادامه داد: برگزاری مراسم عزاداری به شکل گذشته و با توجه به شیوع کرونا امکانپذیر نبوده و در حال تنظیم پروتکلهای بهداشتی برای ایام محرم با وزارت بهداشت هستیم. از طرفی، در خصوص برگزاری برنامههای محرم باید ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمگیری کند.
قزلباش خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، آمار بیماران تا اواخر مردادماه کاهش خواهد یافت و سپس اگر رعایت نشود از نیمههای شهریور دوباره شاهد روند افزایش همهگیری بیماری خواهیم بود، مگر اینکه به لحاظ فرهنگی بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات