مسلم بیرانوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهرها از دوران باستان نشانه قدرت و توان سیاسی، مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تکنولوژیکی و قدرت خلاقیت جوامع مختلف بودهاند.
وی ادامه داد: بدین ترتیب مشخص است که هر جامعه انسانی برای دستیابی به تمدن به عنوان بالاترین و والاترین سطح فرهنگ بشری و ساختن و نگهداری شهرها باید ابتدا مسائل و معضلات متعدد و گستردهای را حلکرده و پشت سر گذاشته باشد.
بیرانوند افزود: بدیهی است که دستیابی به میزان رشد تمدن در بین جوامع مختلف بستگی مستقیم به میزان موفقیت آنها در حل مسائل فوق و توجه به موضوعهایی داشته است که دیگر جوامع از حل آنها عاجز بودند و باز به همین علت است که امروزه میتوان تفاوتهای بسیاری را بین شهرها در جوامع توسعه یافته در حال توسعه و عقب مانده مشاهده کرد.
این کارشناس ارشد معماری اضافه کرد: ایران یکی از معدود کشورها و ایرانیان یکی از معدود جوامعی هستند که نوعی جدید از شهر و شهرنشینی زیرزمینی را به جهانیان معرفی کردند.
وی با بیان اینکه در بررسی تاریخ تمدن کهن این مرز و بوم شواهد متعددی از نبوغ و خلاقیت مردمان این سرزمین به چشم میخورد، یادآور شد: سکونتگاههای بشر از دیرباز با وقوع سوانح طبیعی و یا هجوم اقوام بیگانه پذیرای آسیبهای جانی و مالی قابل توجهی شده است.
بیرانوند گفت: شهرزیرزمینی عنوان سازهای است که در دل زمین و به دست انسان ساخته شده است و ساختار آن بیش از هر چیز دیگر لایه لایه و تودرتو است.
عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور لرستان اظهار کرد: نظریههای رایج در خصوص علت ساخت این شهرها و استفاده از آنها برای دفاع در مقابل تجاوز دشمن است.
بیرانوند افزود: میتوان گفت یکی از مهمترین دلایلی که اساس شکلگیری بسیاری از عناصر و فضاهای خلاقانه معماری شده شرایط متنوع آب و هوایی ایران و در برخی نقاط نامساعد بودن شرایط اقلیمی بوده است.
انتهای پیام
نظرات