• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۲۳:۰۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99043123686

در شورای گفت‎وگوی دولت و بخش خصوصی در یزد مطرح شد؛

تفاوت فاحش آمارهای دولت با اتاق بازرگانی در مورد بازگشت ارز

تفاوت فاحش آمارهای دولت با اتاق بازرگانی در مورد بازگشت ارز

ایسنا/یزد آخرین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان یزد به موضوع پیگیری مشکلات گردشگری، موانع فعلی تعطیلی پنج شنبه‌ها و بررسی تفاوت قابل توجه ادعای دولت در مورد بازگشت ارز ناشی از صادرات و لزوم عمل به تعهدات این حوزه از سوی مسئولان پرداخت.

«محمد علی طالبی» استاندار یزد در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان که امروز با موضوع بررسی مشکلات حوزه گردشگری که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، با قدردانی از صنعت گردشگری استان که قبل از مصوبات استانی ستاد کرونا، با دغدغه مندی نسبت به سلامت جامعه به طور خودجوش فعالیت خود متوقف کرد، گفت: بسیاری از اقدامات یزد در زمینه به کمک به کادر درمان برای مبارزه با بیماری کرونا فراتر از کشور بوده است.

وی افزود: البته اقدامات خوبی نیز در استان به منظور انعکاس مشکلات به مسئولان کشوری جهت عطف توجه آنان به آسیب‌های گردشگری انجام و تصمیماتی نیز در استان طی این مدت اخذ شده است.

طالبی همچنین گفت: پیشرو بودن یزد در تعطیلی مهمانسراهای ادارات و دستگاه‌های استان، حمایت دستگاه ها از صنایع دستی با خرید حدود ۷۰ میلیون تومان صنایع دستی تولیدی استان و راه اندازی نمایشگاهی دائمی صنایع دستی در محل استانداری اقداماتی بود که با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان طی سال جاری انجام شد.

چه اقداماتی می‌توانستیم ولی انجام ندادیم؟

استاندار با طرح این سوال که «چه اقداماتی می‌توانستیم انجام دهیم ولی انجام ندادیم؟»، به برگزاری کارگروه‌ها، ستادها و جلسات متعدد در حمایت از صنعت اشاره کرد و گفت: البته هر آنچه در استان قابلیت اجرایی دارد به عنوان مصوبه اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل مورد حمایت و پیگیری قرار گرفته و خوشبختانه با نگاه روشن قوه قضاییه در حمایت از گردشگری که مصداق آن را در بدو ورود ریاست محترم قوه قضاییه به یزد با حمایت صریح از این صنعت شاهد بودیم، از اتفاقات خوب در جهت توسعه و حمایت از گردشگری استان بوده است. 

وی در ادامه به وجود مشکلات قانونی در رابطه با تعطیلی پنج شنبه‌ها اشاره کرد و افزود:  از طرفی دولت نیز با این مسئله مخالف است ولی به نظر با ارائه گزارش توجیهی به معاون رییس جمهور می توانی خواستار بازنگری دولت و اصلاح دلایل و توجیهات دولت در این زمینه شویم.

طالبی با بیان این که در حال حاضر تعطیلی پنج شنبه ها و تقویت سفر در دوره کرونا ایجاد تعارض می کند، گفت: موج دوم کرونا یا تداوم موج اول کرونا از نظر مسئولان وزارت بهداشت، ناشی از رونق سفر در تعطیلات عید فطر و رحلت حضرت امام(ره) بوده است و این نگاه چه درست و چه غلط، همچنان وجود دارد لذا نمی‌توانیم با این مسئله به تعطیلی پنج شنبه ها و تشویق به سفر دست یابیم اما همچنان پیگیر این موضوع هستیم.

وی در مورد مشکلات مطرح شده در مورد عوارض شهرداری نیز تاکید کرد: این مسئله به شهرداری و شورای شهر منعکس و به طور جد دنبال خواهد شد و در مورد از مسائل پیک مصرف و قطع برق و انرژی واحدهای صنعتی پیگیر هستیم.

طالبی به اجرایی شدن پیشنهادات کشوری مانند ایجاد صندوق کشوری حمایت از گردشگری در مقیاس استانی اشاره کرد و گفت: اقداماتی از سوی صندوق نوآوری شکوفایی استان انجام و با بخش خصوصی نیز در این باره مذاکره شده است و جلب حمایت برخی صنایع و معادن در این باره را دنبال می‌کنیم.

وی به پیگیری جدی مقوله گردشگری سلامت در استان اشاره کرد و گفت: ساز و کارهای این مسئله نیز باید پیشنهاد و  ابلاغ‌های لازم در این باره نیز صادر و به طور جدی پیگیری شود.

استاندار در پایان در مورد درخواست تامین امنیت بافت تاریخی  نیز گفت: موضوع در جلسه کمیسیون امنیت گردشگری مطرح و بر حضور نیروی انتظامی در این زمینه تاکید داریم.

حمایت استانداری از پژوهش در حوزه گردشگری

«سید مسعود عظیمی» معاون اقتصادی استاندار یزد هم در این نشست با اشاره به بررسی تک تک دغدغه‌های گردشگری در استان، اظهار کرد: باید سند آمایش استان متناسب با مشکلات و تغییرات حاصل از کرونا بازنگری شود و در بعد جدیدی از استراتژی‌های این سند، بحران کرونا در زمینه گردشگری نیز مورد توجه قرار گیرد چرا که آسیب به این صنعت نسبت به سایر بخش ها جبران ناپذیرتر است.

وی از حمایت گردشگری و رفع مشکلات آن حتی با جزئیات و تامین مالی و ارائه تسهیلات متناسب با ظرفیت‌های موجود خبر داد و گفت: باید گردشگری انفرادی و تفریحی به خصوص کویرنوردی مورد حمایت ویژه ای قرار گیرد و در این بحران تقویت شود.

وی از برنامه ریزی برای انتشار فراخوانی به منظور پژوهش آینده سازی و نجات گردشگری کرونا زده در استان و حمایت مالی از این پژوهش ها خبر داد.

 تفاوت ۲۷.۵ میلیارد دلاری ادعای بازگشت ارز از صادرات دولت با ۸.۷ میلیارد دلاری اتاق ایران!

«محمدرضا قمی» رئیس اتاق بازرگانی استان نیز در ابتدای این نشست با اشاره به بررسی مشکلات ناشی از کرونا در بخش صنعت، اظهار کرد: براساس نتایج دریافتی از پرسش‌نامه‌های ارائه شده به بخش صنعت، معدن و تولید، میزان خسارت‌ها و اهم مشکلات برآورد شده است.

وی با بیان این که پس از توزیع ۵۶۴ پرسش‌نامه بین ۳۵۸ واحد با تعداد ۱۰ هزار و سه نفر شاغل، پاسخ جامعه هدف را در مورد میزان آسیب پذیری ناشی از کرونا، تاثیر بر میزان فروش، صادرات و تولید و بازدهی و همچنین تعدیل نیرو نسبت به سال قبل گرداوری شده است، تصریح کرد: براساس نتایج این تحقیق در مجموع آسیب پذیری ناشی از کرونا ۶۳ درصد و تاثیر بر میزان فروش در ماه‌های اسفند و فروردین حدود ۶۱ درصد، تاثیر بر حوزه صادرات ۳۵ درصد و تولید نیز ۴۸ درصد ارزیابی شد. ضمن این که در این بررسی، میزان تعدیل نیرو در بازه مذکور نیز ۴۸۳ نفر برآورد شد.

این مسئول با ابراز امیدواری از بازگشت نیروها به کار براساس دستاوردهای آماری پرسش نامه و شواهد موجود در استان در ماه‌های آتی، به مسئله بازگشت ارز صادرات نیز اشاره و خاطرنشان کرد: براساس دستورالعمل بازگشت ارز ناشی از صادرات کشور، با اعمال تغییرلتی صادرکننده در دو سال۹۷ و ۹۸معادل ۸۰ درصد ارز را تامین و مابقی را به صورت واردات با اولویت تامین مواد مورد نیاز خود یا از طریق عرضه به سامانه نیما باید تسویه کند ولی متاسفانه اخیرا در مصوبات کمیته ماده دو، صادرکننده موظف به تسویه ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات به صورت ۸۰ درصد نقد و ۲۰ درصد حواله است.

وی افزود: واحدهایی که قبل از این مصوبه، تامین مواد و اقدامات دیگر را در این باره کنار گذاشته اند نیز به همراه صادرکنندگان سه ماهه اول امسال مشمول مقررات مصوبه سال ۹۸ بودند نیز شامل دستورالعمل جدید هستند و باید تا ۳۱ تیرماه حساب ارزی خود را تسویه کنند.

وی با گلایه از مشکلات وضعیت ارز و هجوم بازار ارز برای تسویه، به گزارش ارسال شده به اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در مورد صادرات نیز اشاره کرد و گفت: صادرکنندگان سراسر کشور شامل ۲۰ هزار کارت بازرگانی هستند که دولت مدعی است ۲۷.۵ میلیارد دلار بازگشت ارز توسط این ۲۰ هزار کارت اتفاق نیفتاده است اما طبق پالایش اتاق ایران و اتاق استان‌ها، این رقم  ۸.۷ میلیارد دلار است که از این مبلغ  ۲.۵ میلیارد دلار متعلق به بخش خصوصی است.

نمی‌دانیم باید تولید کنیم یا نه؟

قمی در رابطه با آمار استانی در این باره نیز تصریح کرد: در استان نیز براساس آمار بانک مرکزی، ۲۸۸ صادرکننده مشمول این مسئله هستند که از این تعداد ۱۰۳ مورد ایفای تعهد بالای ۷۰ درصد، ۸۰ مورد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۹۷ درصد نیز صادرات کمتر از حد نصاب داشته‌اند اما همه این افراد از سوی بانک مرکزی شامل این مصوبه شده‌اند.

وی تاکید کرد: در این تعداد محدود هم که مدعی عمل نکردن به تعهداتشان هستند، اکثریت متعلق به صادرات سال ۹۷ بوده که در سال ۹۸ تسویه کرده‌اند و در سیستم بانک مرکزی این عملیات تسویه اعمال نشده است. البته تعدادی از این افراد نیز در مقابل صادرات خود، واردات انجام داده اند که این عملیات نیز در سیستم بانک مرکزی اعمال نشده‌ است.

رییس اتاق بازرگانی یزد با تاکید بر لزوم توجه به تفاوت ارقام ارائه شده در زمینه ارز از صادرات، تصریح کرد: باید بررسی‌های بیشتری انجام و پیشنهادات قابل توجه و اجرایی ارائه شود.

وی به مسئله جهش تولید و ایجاد اشتغال و افزایش شیفت های کاری اشاره کرد و با گلایه از ناهماهنگی در این زمینه تصریح کرد: بعضا افزایش مصرف انرژی و تهدید به قطع برق یا انواع انرژی را در حالی شاهد هستیم که باید در این شرایط تمام توان خود را برای تولید به کار گرفت لذا نمی‌دانیم باید تولید کنیم یا نه؟

سایه کرونا بر سر ۱۵ هزار شاغل گردشگری یزد

«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد هم در این نشست با اشاره به نامشخص بودن وضعیت گردشگری کرونا زده، اظهار کرد: براساس مطالعات سازمان جهانی گردشگری مدل‌های مختلفی با عناوین،مدل «بی»، دابل «بی»، «ال»، «تی» و «یو» است که نحوه رشد گردشگری در کشورهای مختلف را می‌توان براساس آن ارزیابی کرد.

وی با ترسیم مدل گردشگری کشور بین «یو» و «ال» به عنوان وضعیت نامطلوبی برای گردشگری، تصریح کرد: برای تبدیل مدل‌های گردشگری کشور به مدل‌هایی با شیب مثبت در احیای گردشگری باید مجموعه‌‎ها و زیرساخت‌ها حفظ شوند.

وی افزود: ۱۵ هزار نیرو در حوزه گردشگری یزد مشغول به کار هستند که در حال حاضر بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از این نیروها اشتغال خود را از دست داده و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از ۶۰۰ کارگاه‌ و مجموعه‌ گردشگری غیرفعال شده‌اند.

فاطمی: هزار نیرو در حوزه گردشگری یزد مشغول به کار هستند که در حال حاضر بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از این نیروها اشتغال خود را از دست داده و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از ۶۰۰ کارگاه‌ها و مجموعه‌ گردشگری متوقف شده‌اند.این مسئول با بیان این که مشکلات حوزه گردشگری شامل حال راهنمایان و تمام فعالان گردشگری شده است، گفت: دفاتر خدمات مسافرتی به علت تعهدات زیادی که به مشتریان دارند، در مشکلات کرونایی و وضعیت نامطلوب اقتصادی، به دنبال مطالبات مردم باید مبالغ درخواستی را به مردم بازگردانند و این مسئله مشکلات این حوزه را افزایش داده است.

وی با بیان این که فعالیت هتل‌ها و مراکز اقامتی متوقف شده است، تصریح کرد: بعضا تعداد محدودی مانند هتل‌ها نیز فعالیت دارند که این واحدها و مراکز از نظر درآمدی در شرایط کنونی متضرر هستند و علاوه بر این مشاغل، یکسری از مشاغل وابسته به صنعت گردشگری مانند فعالان صنایع دستی دچار ضرر و زیان شده‎اند که در صورت رونق نگرفتن گردشگر وضعیت خوبی نخواهند داشت.

وی در این باره اضافه کرد: حدود ۳۵۰۰ فعال دارای کارت صنایع دستی در استان فعال هستند که به علت رکود گردشگری، دچار مشکلات زیادی هستند.

فاطمی با اشاره به جوابگو نبودن کمک‌های مالی دولت به خصوص به تاسیسات گردشگری با وجود شرایط سختگیرانه، گفت: صندوقی به منظور کمک به فعالان این صنعت تشکیل و کمک‌های بلاعوضی از سوی خانه فرهنگ صدوقی به این قشر تعلق گرفت که بیشتر شامل حال فعالان صنایع دستی با سطح پایینی از درآمد و مشکلات معیشتی بود.

وی خواستار افزایش میزان کمک‌های مالی صندوق‌های کمک کننده شد و با اشاره به برگزاری جلساتی در ستاد تسهیل استان با محوریت رفع مشکلات بانکی در این حوزه، تصریح کرد: هر چند برای رفع مشکلات بانکی دستورالعمل‌های کشوری باید مورد نظر قرار گیرند اما در مواردی مانند امهال بانک‌ها نیازمند همراهی طولانی مدت بانکها هستیم.

وی با بیان این که رایزنی برای رونق سفر با بخش خصوصی نیز به دنبال شیوع کرونا اتفاق نیفتاد، گفت: اگر نتوانیم گردشگری را ارتقا و رشد دهیم، زیرساخت‌هایی که سال‌ها برای تامین آن‌ها زحمت و سرمایه صرف شده، از دست می‌رود و نمونه بارز این مسئله کمپ‌ها و تاکسی‌های گردشگری است.

فاطمی آزاد شدن سپرده‌های مسدود شده‌ بخش گردشگری و تعریف کردن حامیانی مانند صنایع و معادن را از لازمه‌های نجات این صنعت اعلام کرد.

جرم انگاری در گردشگری دنبال شود

«محسن حاجی سعید» رییس کانون راهنمایان گردشگری کشور و عضو هیات مدیره انجمن راهنمایان گردشگری یزد با اشاره به پیگیری و دنبال کردن مباحث ملی گردشگری، از توجه نکردن به پیشنهادات این حوزه در سنوات قبل گلایه کرد و گفت: اگر قبلا از پیشنهاداتی مانند تشکیل صندوق حمایت از گردشگری و تشکیل اتاق بحران حمایت شده بود، اکنون برای چاره اندیشی بر روی این صندلی‌ها جمع نمی‌شدیم.

وی از ضرورت حمایت و بازیابی و حفظ زیرساخت‌های گردشگری یاد کرد و گفت: در بخش حمایتی باید جرم انگاری مسائل گردشگری و بازنگری قانون توسعه ایران گردی به طور جدی دنبال شود که خوشبختانه قوه قضاییه در این زمینه حمایت کرده ولی خواستار پیگیری بیشتر این قوه هستیم.

وی صدرنشینی گردشگری یزد در کشور را نشان از درایت مسئولان و حمایت همه جانبه از این صنعت دانست و تاکید کرد: به منظور بازاریابی جدی، حضور در نمایشگاه‌های دائمی و اخذ مسئولیتی دائمی با حمایت اتاق بازرگانی، پیگیری حمایت صندوق بازنشستگان به خصوص در زمینه سفرهای داخلی و برنامه ریزی برای مسائل زیرساختی به ویژه در سال ۱۴۰۰ باید دنبال شود.

این مسئول با تاکید بر این که بستن تقویم گردشگری برای برنامه ریزی و اجرای رویدادها و رونق گردشگری به بهانه سفر باید مورد پیگیری قرار گیرد، گفت: موافقت‌نامه چین نیز باید تبدیل به قرارداد شود و به دنبال آن قطار سریع السیری برای مسیر تهران به بندر با عبور از یزد برنامه‌ریزی شود.

وی در مورد مشکلات امنیتی بافت تاریخی یزد نیز خواستار برگزاری جلساتی با حضور کسبه و ساکنان و توجه به دغدغه‌های آن‌ها شد.

وضعیت گردشگری نگران کننده است

«اصغر نبیل» رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی نیز با بیان این که وضعیت گردشگری وضعیت بسیار بدی است، تصریح کرد: وضعیت نامطلوب گردشگری را در حالی شاهد هستیم که وضعیت گردشگری در کشور و به خصوص یزد، وضعیت رو به رشدی حتی در سطح دنیا داشته، به طوری که ایران جزو سه نقطه دنیا با رشد گردشگر خارجی بوده است، اما در حال حاضر سفر اتفاق نمی‌افتد.

وی با بیان این که با افزایش هزینه‌ها و ورشکستی‌های موجود در این صنعت، وضعیت آینده گردشگری نگران کننده کرده است، گفت: با افزایش هزینه‌ها به خصوص تجهیزات و خدمات در صورتی که گردشگری در کشورمان حمایت نشود، نابود خواهد شد.

نبیل با تاکید بر این که فعالیت برخی از واحدهای اقامتی و گردشگری در شرایط کنونی ۱۰۰ درصد ضرر و زیان است، گفت: تعویق مالیات در شرایطی که هیچ درآمدی وجود ندارد، تعویق در دریافت هزینه‌های انرژی و حمایت جدی از تشویق سفر و رونق گردشگری داخلی با تعطیلی پنج شنبه‌ها، باعث رفع مشکلات گردشگری کرونا زده خواهد شد.

وی از عملی نشدن تعهدات دولت به خصوص در زمینه آسان گیری و تسهیل بانک‌ها در پرداخت تسهیلات گلایه کرد و خواستار رسیدگی به این مشکلات شد.

نبیل با بیان این که هنوز هم شهرداری با وجود تمام این مشکلات، نسبت به دریافت عوارض اقدام می‌کند، خواستار بازبینی قوانین در قرن جدید و تقویت و روی آوردن یزد به گردشگری‌های تفریحی مانند کویرنوردی و طبیعت گردی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha