• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99043123011
  • خبرنگار : 50088

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه:

۳۲۰ تن کلزا از مزارع کشاورزی تربت‌حیدریه برداشت شد

۳۲۰ تن کلزا از مزارع کشاورزی تربت‌حیدریه برداشت شد
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: در سال زراعی جاری ۳۲۰ تن کلزا از اراضی کشاورزی این شهرستان برداشت شد که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با کاهش مواجه بود.

محمدرضا عباس‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: در سال جاری ۲۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافت که شرایط جوی سبب وارد کردن خسارت به بخشی از محصول شد و ۱۰۰ هکتار آن قابل برداشت بود؛ سال زراعی گذشته ۴۸۰ تن کلزا برداشت شد.

وی قیمت بالای کلزا نسبت به گندم، مصرف کمتر آب و تناوب کشت مناسب را از جمله مزایای کشت این محصول اعلام کرد و افزود: کشت دانه روغنی کلزا برای تولید پایدار گندم نیز ضروری است، زیرا این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

عباس‌پور اظهار کرد: کشت مداوم گندم در اراضی زراعی سبب کاهش توان رویشی اراضی و افت قابل توجه میزان تولید گندم می‌شود که برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم برای کشت جایگزین در نظر داشت و بررسی‌های علمی نشان می‌دهد، دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است.

وی با بیان اینکه کشت محصول کلزا برای خودکفا شدن در زمینه روغن نباتی از اولویت‌های دولت است، گفت: با توجه به کاهش منابع و ذخایر آبی و همچنین صرفه جویی در مصرف این سرمایه ملی، فراگیری آموزش‌های لازم به کشاورزان برای سوق پیدا کردن به سمت کشت محصولات کم آب‌ طلب و گیاهان دارویی از مهمترین برنامه‌های جهادکشاورزی به شمار می‌رود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه توضیح داد: برداشت محصول کلزا از ۱۰ خرداد ماه در این شهرستان آغاز و تا ۲۸ تیر ماه ادامه داشت و محصول برداشت شده به صنایع روغن‌کشی شهرهای مشهد و نیشابور ارسال شده است.

وی مطرح کرد: حدود ۷۰ درصد اقتصاد مردم این شهرستان بر پایه کشاورزی استوار است و محصولاتی همچون زعفران، گندم، کلزا، چغندرقند، سیب‌زمینی، جو، ذرت و پنبه از مهمترین محصولات زراعی کشت شده در این شهرستان است.

شهرستان تربت‌حیدریه ۳۰ هزار هکتار اراضی زراعی و ۲۰ هزار هکتار اراضی باغی با بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha