• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99043022226
  • خبرنگار : 71263

صادرات نفت برزیل به آسیا افزایش یافت

صادرات نفت برزیل به آسیا افزایش یافت

برزیل صادرات نفت به آسیا را در نیمه اول سال ۲۰۲۰ افزایش داد و سهمی از مهمترین بازار نفت جهان را از رقیبانی که در مواجهه با افت تقاضا عرضه خود را محدود کرده اند، ربود.

به گزارش ایسنا، رشد صادرات نفت برزیل که با راه اندازی پروژههای فراساحلی حاصل شده، بیانگر نفوذ فزاینده این کشور در میان تولیدکنندگان نفت جهان است. طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، انتظار می رود برزیل بزرگترین رشد عرضه نفت خارج از اوپک را در پنج سال آینده داشته باشد.

درست در زمانی که چین و سایر اقتصادهای آسیا در حال بازگشایی اقتصادشان از قرنطینه وضع شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بودند و کشورهای غربی برای مقابله با گسترش بیماری به قرنطینه رفتند، شرکت نفتی دولتی پتروبراس برزیل قراردادهای جذابی برای نفت نسبتا کیفیت بالا به پالایشگاههای آسیایی پیشنهاد کرد.

چین هم از ارزانی فوق العاده قیمتهای نفت که در چند دهه اخیر بی سابقه بود، استفاده کرد و به پر کردن ذخایر نفت استراتژیک خود اقدام کرد. روبرتو کاستلو برانکو، مدیرعامل پتروبراس به رویترز اظهار کرد: اگر ما نفت بیشتری عرضه می کردیم، چین آن را خریداری می کرد.

طبق بیانیه پتروبراس، چین اکنون مقصد ۷۰ درصد از صادرات نفت برزیل است.

بنا بر آمار رفینیتیو آیکان، آسیا به طور میانگین ۱.۰۷ میلیون بشکه در روز نفت برزیل را در نیمه اول سال ۲۰۲۰ وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشت. رکورد ۱.۶۲ میلیون بشکه در روز نفت برزیل در ژوئن به بنادر آسیایی رسید که حجم آن نسبت به ژوئن سال ۲۰۱۹ سه برابر افزایش نشان داد.

پالایشگاههای آسیایی به منظور رعایت مقررات دریایی جدید برای تامین سوخت پاک برای کشتیها، به نفت حاوی سولفور اندک برزیل علاقه زیادی نشان می دهند. این نفت از میادین فراساحلی برزیل استخراج می شود که پتروبراس و غولهای نفتی صدها میلیارد دلار برای توسعه آنها هزینه کرده اند.

تقاضای آسیاییها فرصت خوبی برای رشد سهم بازار نفت برزیل فراهم کرده تا در سایه کاهش تولیدی که اوپک تحت توافق اوپک پلاس به اجرا گذاشته است، بتواند سهم بازار خود در آسیا را افزایش دهد. پتروبراس مطمئن است که کیفیت نفتی که عرضه می کند به این شرکت کمک خواهد کرد حتی در صورت افزایش تولید اوپک، از سهم بازار خود در آسیا دفاع کند.

افزایش صادرات همچنین به معنای آن است که پتروبراس نیازی ندارد همانند رقیبانش برای ذخیره نفت در شرایط نبود تقاضا، نفتکش کرایه کند که گزینه پرهزینه ای محسوب می شود.

همچنین رشد صادرات نفت برزیل در پی غیبت رقیبان آمریکای جنوبی این کشور روی داد. واردات نفت آسیا از ونزوئلا که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد، در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۵ درصد سقوط کرد و خرید از مکزیک ۹.۵ درصد کاهش داشت. برزیل همچنین صادرات نفت غرب آفریقا به چین و هند را هم کنار زده است.

بر اساس گزارش رویترز، با این حال رشد مصرف نفت در برزیل طی ماههای اخیر باعث شده نفت کمتری برای صادرات موجود باشد و بنابراین فروش خارجی این کشور در نیمه دوم امسال ممکن است رشد چندانی پیدا نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha