همزمان با شیوع ویروس کرونا از اواخر اسفندماه، تالارهای پذیرایی تعطیل شدند، بسیاری از جوانان از برگزاری عروسی منصرف شدند یا مراسم را به زمان دیگری موکول کردند، البته کمابیش شاهد برگزاری مراسمات توسط افرادی که سلامتی برای آنها تعریف مشخصی ندارد به صورت پنهانی و مخفیانه در منازل، باغها و حتی پارکینگ منازل در شهرهای مختلف کشور هستیم، در واقع این ممنوعیت ها سبب ارائه شکل جدیدی از مراسمات در کشور شد.
پس از گذشت چندماه از این ممنوعیت، چندی پیش اجازه فعالیت به تالارها با ظرفیت محدود داده شد و پس از آن شاهد برگزاری حجم بالایی از مراسمات در تالارهای پذیرایی بودیم و البته آمار ابتلا به کرونایی در این مراسمات کم نبود و هر چه برای کنترل بیماری رشته بودیم، پنبه شد.
اخیرا با توجه به بدتر شدن اوضاع در کشور و قرمز شدن وضعیت برخی استانها، ستاد ملی کرونا دستور تعطیلی مجدد مراسمات را اعلام کرد. استاندار مرکزی نیز در دهه سوم تیرماه در جلسه پدافند زیستی استان برگزاری هرگونه مراسم عزا و عروسی در استان را ممنوع اعلام کرد و پای دستگاه قضا را وسط کشید و گفت: برگزارکنندگان هرگونه مراسم عروسی و ترحیم به دستگاه قضایی ارجاع داده میشود.
اما متاسفانه علیرغم اعلام مکرر و قطعی ممنوعیت برگزاری مراسمات توسط مسئولین استان، همچنان شاهد برگزاری مراسمات در اطراف شهرها هستیم.
همین چند روز پیش بود که در اراک، مراسم عروسی بلای جان مادر داماد شد؛ اینگونه موارد شاهد صادقی بر خطر بالای شیوع کرونا در اینگونه مراسمات است.
آرزوی دیدن پسر در لباس دامادی
مادر داماد یکی از این مراسمات با تاکید بر عدم انتشار نام و محل عروسی، به خبرنگار ایسنا گفت: من دو فرزند دارم و تنها آرزویم دیدن این دو فرزند در لباس دامادی است، امشب عروسی پسر ارشد من بود و با توجه به کهولت سن و بیماری پدرش نتوانستیم عروسی را به تعویق بیندازیم، پیرمرد بیچاره مدام دیدن عروسی پسرمان را آرزو میکرد.
وی تاکید کرد: نگرانی وجود ندارد، ماسک و مواد ضدعفونی برای مهمانان تهیه کردهایم حالا دیگر میل خودشان است که استفاده کنند یا خیر...
وی با لبخندی حاکی از رضایتی گفت: ای بابا، همه ما فامیل نزدیک هستیم و هیچکدام کرونا نداریم، انشاءلله که چیزی نمی شود شما هم نفوس بد نزن خانم ... بفرمایید شام در خدمت باشیم ... !
هر کی دوست نداره نیاد!
روز گذشته شاهد جشن عقد دیگری در منزل بودیم. از خواهر عروس در مورد ضرورت برگزاری چنین مراسمی آنهم در شرایط موج دوم کرونا و وضعیت شلوغ بیمارستان ها پرسیدم و او با این جمله حرفش را شروع کرد که "دختر خوب اگر خودتم بودی مراسم عقد نمیگرفتی؟ خواهر من یبار عروس میشه هرکی دوست نداره نیاد ما نمی تونیم مراسم نگیریم!
این یکی برای عروسی خواهرزاده اش که هفته آینده برگزار می شود، تدارک می بیند، از او هم همان سوال ها را می پرسم و او می گوید: از کل دنیا خاطرات همین یه شب برای آدم میمونه. مگه میشه عروس و داماد بدون عروسی برن خونه بخت... اصلا شگون نداره، ما بد می دونیم ...! فامیل چی میگن؟ حتما میخوان بگن حاجی پول نداشته برای دردونه اش عروسی بگیره، یه شب هزارشب نمیشه؛ مردم همونجوری که تو خونشون رعایت میکنند، اینجا هم رعایت میکنند، هرکس جونش براش عزیزه !!
ناراحت کنندهتر از این مراسمات، مراسمی بود که جمعه شب در یکی از تالارهای اراک که زیاد هم با شهر فاصله ندارد، آنهم با جمعیت بالا برگزار شده بود و سروصدای این مراسم تمام روستاهای اطراف را پر کرده بود.
مسئول این تالار گفت "این مراسم از قبل رزرو شده بود، تعداد مهمانان هم زیاد نیست... شب های آخر برگزاری مراسمات است" هرچند سروصداها و رفت و آمدها حاکی از جمعیتی بالای 500 نفر بود.
وی گفت: مسئولان از سر شکم سیری صحبت میکنند، همه ما تالاری ها ضرر کردیم و محال است حالا حالاها این ضررها جبران شود... با حلوا حلوا کردن هم دهن شیرین نمیشود خانم!
آژیر وضعیت قرمز به گوش می رسد
بنابه گفته استاندار مرکزی، اگر کوچکترین کوتاهی در خصوص مقابله با شیوع کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی صورت گیرد، استان مرکزی تا یک ماه دیگر به وضعیت قرمز خواهد رسید.
او 24 تیرماه به ایسنا گفته بود که استان مرکزی در حال حاضر از لحاظ شیوع بیماری کووید ۱۹ و آمار مبتلایان در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارد و متاسفانه 30 درصد مردم در استفاده از ماسک سهل انگاری می کنند.
وی 16 تیرماه نیز در جلسه شورای اداری استان گفته بود: در ۲۴ ساعت گذشته برای نخستین بار بیش از ۱۲۱ مبتلا در استان به ثبت رسیده که نگرانکننده است و در صورت ادامه این شرایط، به جمع ۱۸ استان بحرانی اضافه میشویم.
با توجه به اینکه استفاده از ماسک به یک ضرورت اولیه و غیرقابل انکار در جلوگیری از شیوع کرونا تبدیل شده، طبیعتا ضرورت عدم شرکت در تجمعاتی همچون عروسی و عزا باید جزو بدیهیات باشد، ولی متاسفانه گویی برخی این بدیهی ترین مسائل در خصوص پیشگیری از ابتلای خود و دیگران به کرونا را جدی نمی گیرند و تبعات این بی توجهی را امروز می توان در بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک که سانتر درمان کروناست بوضوح دید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک مکررا از خستگی کادر درمان و وضعیت نگران کننده این بیماری سخن می گوید و بر ضرورت توجه مردم به هشدارها تاکید می کند.
شب گذشته نیز یکی از مسئولان بخش اورژانس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک از شلوغی این بخش گفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اورژانس 24 تخته این بیمارستان 30 بیمار دارد و هفت بیمار نیز به بخش کرونا ارجاع شده است، گفت: تعدادی از بیماران را در راهروها پذیرش کرده بودیم و با انتقال موارد مثبت به بخش کرونا، بیماران پذیرش شده در راهروها را به بخش اورژانس منتقل کردیم. در حال حاضر بخش های کرونا هم پر شده اند و اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، باید از جلوی درب اورژانس پذیرش را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه وضعیت خیلی خوب نیست و با ادامه این روند اراک وارد وضعیت قرمز می شود، افزود: احتمالا با این وضعیت شاید مسئولان تصمیمی به تعطیلی مراکز تجمع مردم کنند؛ در مجموع وضعیت خوب نیست.
در این شرایط سوالی اینجاست که برگزاری مراسم عروسی و شادی قرار است به چه قیمتی رقم بخورد؟ اگر بهای این معامله جان انسانهاست، پس خیلی برای همه مان گران تمام می شود.
انتهای پیام
نظرات