عنایتالله رحیمی چهارشنبه ۲۵ تیر در جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری فارس با بیان اینکه اقتصاد ایران در اکثر موارد به ویژه تولید، بانک محور است و چرخه آن توسط بانک به حرکت در میآید، گفت: اگر بپذیریم یکی از رأس سه ضلع اقتصاد، بانک و دیگری سرمایه گذار است، پس نمیتوان بانک را محدود کرد.
او ادامه داد: طبیعی است که مردم ثروت خود را در بانک سپرده گذاری میکنند و بانک برای حفاظت از منابع مردم، درصد نرخ تورم را به عنوان سود و هزینه کارمزد بانکی اعلام میکند و پول به کارخانه دار میدهد تا امور تولیدی را پیش ببرد اما ممکن است کارخانه دار به مشکل بربخورد و آن را پس ندهد، پس باید یک تعادل بین ورودی و خروجی وجود داشته باشد.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: بر مبنای شرایط امروز استان و اقتصاد آن به بانکها میگوییم که به بدهکاران بزرگ و کوچک کمک کنید تا فعالیت خود را ادامه دهند اما این مهم به معنای تشویق عدم پرداخت اقساط نیست و اینکه افرادی تسهیلات کلان بگیرند و آن را پرداخت نکنند، مورد حمایت ما نیست.
رحیمی با تاکید مجدد بر این نکته که از عدم پرداخت تسهیلات اخذ شده توسط هیچ واحد تولیدی، حمایت نکرده و نمیکنیم، گفت: بانک جزیی از مجموعه اقتصاد است و اگر میگوییم اقتصاد مشکل دارد باید برای رفع مشکل ریشهای وارد شد و نباید خدمات بانک را نادیده گرفت.
او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اکثر بنگاههای اقتصادی فارس کوچک محسوب میشوند و آسیبهایی متوجه آنها از زمان شیوع کرونا تاکنون شده است.
رحیمی ادامه داد: به عنوان مثال؛ گلخانههایی که تولید گل به ویژه در ایام نوروز داشتند، نتوانستتد تولیدات خود را به دلیل بسته شدن مرزهای زمینی و هوایی صادر کنند یا
مهدهای کودک که هنوز فعال نشده و دارای مشکل هستند و باید به این مشاغل توجه کرد و دریافت تسهیلات شامل آنها هم بشود.
او از مجموعه سیستم بانکی فارس تقدیر و بیان کرد: اگر امروز با افتخار کارخانجات بزرگی مانند فولاد و آلومینیوم جنوب افتتاح میشود، متاثر از تامین منابع برای سرمایه گذاران است.
استاندار فارس همچنین به تبصره ١٨ که در این جلسه مطرح شد هم اشاره و با بیان اینکه فرصت مناسبی است تا وامهای کم بهره به متقاضیان سرمایه گذاری در بنگاههای تولیدی داده شود، گفت: نیازمند مطالبه سهم دستگاههای اجرایی در سطح ملی هستیم تا بر مبنای وسعت استان و تعداد طرحهای معرفی شده، اخذ شود.
انتهای پیام
نظرات