به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، همزمان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه و جهان که احتمالا به کاهش بیش از پیش گردشگر ورودی به این کشور منجر می شود، ارزش لیر در برابر بسیاری از ارزهای مهم جهانی کاهش یافت. یکی دیگر از دلایل کاهش ارزش لیر نگرانی معامله گران از تغییر شرایط لازم برای احراز سمت قایم مقامی رییس بانک مرکزی ترکیه است که در قانون جدید، الزام داشتن حداقل ۱۰ سال سابقه مدیریت ارشد بانکی حذف شده است و فعالان بازار نگران اند این کار باعث سلطه بیشتر دولت در سیاست گذاری های بانک مرکزی شود.
در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۱۴ درصد افزایش به ۶.۸۶ لیر رسید. با این حال لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و طی شش ماه نخت امسال، ۱۵ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.
در حال حاضر بانک مرکزی ترکیه تنها ۲۶ میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارد که این رقم ۱۴ میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در ابتدای سال است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است.
به گفته کارشناسان اگر ترکیه نتواند به منابع ارزی جدیدی دست پیدا کند باید منتظر عواقب شدیدی در بازار ارز باشد به ویژه حالا که کاهش های متوالی نرخ بهره در این کشور بر توانایی بانک مرکزی برای اجرای سیاست های حمایتی تاثیر زیادی گذاشته است.
ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۵ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۷.۳۳۴ لیر و هر پوند معادل ۸.۲۸ لیر اعلام شد.
از سوی دیگر ارزش روپیه هند نیز در معاملات در برابر دلار کاهش یافت. افزایش نرخ تورم ماه ژوین به بالای شش درصد و شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا از جمله دلایل ذکرشده ریزش امروز ارزش روپیه بوده است. هر دلار در معاملات امروز به ازای ۷۵.۴ روپیه معامله شد تا بدین ترتیب از ابتدای امسال تاکنون شش درصد در برابر اسکناس هندی رشد کرده باشد.
انتهای پیام
نظرات