• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99042417941
  • خبرنگار : 50165

سهم رو به رشد تولید استان زنجان در کشور

سهم رو به رشد تولید استان زنجان در کشور

ایسنا/زنجان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: سهم تولید استان از کشور رو به رشد است.

ایرج امینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سهم تولید استان از کشور رو به رشد است، اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی یا GDP یکی از مهم‌ترین مفاهیم اقتصادی است، این مفهوم عمده‌ترین معیار مقایسه اقتصاد کشورها و مناطق مختلف است و از طرفی آمارهای منطقه‌ای قابل اطمینان، سازگار و مناسب،  پی‌ریزی محکمی را برای سیاست‌گذاری در راستای کاهش نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی بین مناطق فراهم می‌کند.

وی افزود: محصول ناخالص داخلی (به قیمت جاری) استان در سال ۱۳۹۵، معادل ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که ۱.۰۴ درصد از سهم کشور را دارد و استان در رتبه ۲۴ قرار گرفته است. محصول ناخالص داخلی استان در سال ۱۳۹۵، در مقایسه با سال ۱۳۹۴ معادل ۲۰.۷۴ درصد رشد داشته و سری زمانی محصول ناخالص داخلی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، رشدی معادل ۱۷۶.۰۷ درصد داشته است.

این مسئول ادامه داد: سرانه محصول ناخالص داخلی در استان زنجان در سال ۱۳۹۵ معادل ۱۴۶ میلیون و ۲۱۴ هزار ریال بوده که در رتبه ۱۶ قرار دارد و این در حالی است که متوسط کشوری سرانه محصول ناخالص داخلی ۱۸۵ میلیون و ۸۵۶ هزار ریال است.

امینی تصریح کرد: با بررسی ساختار اقتصادی استان، ملاحظه می‌شود که ۱۶.۷۱ درصد از کل محصول ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات، ۳۷.۷۱ درصد مربوط به بخش صنعت، معدن، انرژِی و ساختمان و ۴۴.۳۹ درصد مربوط به بخش خدمات است. استان زنجان در بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات با ۱.۹۵ درصد سهم از کشور در رتبه ۲۱، در بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان با ۱.۰۲ درصد سهم از کشور در رتبه ۲۰ و در بخش خدمات با ۹ دهم درصد سهم از کشور در رتبه ۲۵ قرار دارد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان، سهم شاغلان استان در بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات  را ۳۴ درصد، بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان ۳۱ درصد و سهم بخش خدمات را ۳۵ درصد اعلام کرد.

این مسئول با اشاره به فعالیت‌های دارای مزیت استان، خاطرنشان کرد: گاوداری صنعتی، تولید فرآورده‌های توتون و تنباکو، تولید کاغذ و فرآورده‌های کاغذی، تولید محصولات غذایی، تولید فلزات پایه، تعمیر و نصب ماشین‌آلات و تجهیزات، استخراج سایر معادن، تولید منسوجات و پوشاک، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و تفریحی و ... از رشته‌های دارای مزیت نسبی در استان زنجان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha