• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99042216392
  • خبرنگار : 71589

قرارداد همکاری ناسا با ژاپن برای عملیات‌های کره ماه

قرارداد همکاری ناسا با ژاپن برای عملیات‌های کره ماه

آژانس فضایی ایالات متحده(ناسا) یک توافقنامه با ژاپن برای همکاری در پروژه‌های ایستگاه فضایی، برنامه "آرتمیس"(Artemis) و "دروازه قمری"(Lunar Gateway" به امضا رسانده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک کرانچ، ناسا توافقنامه جدیدی را با ژاپن امضا کرده است که همکاری دو کشور در برنامه‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی(ادامه همکاری موجود بین دو کشور) و همچنین برنامه بازگشت ناسا به کره ماه و حضور پایدار در آن تحت عنوان برنامه "آرتمیس"(Artemis) که شامل ماموریت‌هایی در فضای قمری و سطح ماه است، در نظر گرفته است.

"جیم برایدنستاین" رئیس ناسا این توافقنامه را با "کویچی هاگیودا" وزیر آموزش، فرهنگ، ورزش، علوم و فناوری دولت ژاپن امضا کرد. 

این توافقنامه اساساً دو کشور را به ایجاد زمینه‌ها برای این امر و برنامه‌ریزی برنامه‌های متمرکزتر در مورد چگونگی همکاری دو کشور بر روی پروژه‌های اکتشافات رباتیک و انسانی ماه متعهد می‌سازد. 

ژاپن از نخستین کشورهایی بود که از اکتبر سال ۲۰۱۹ قصد داشت به عنوان یک شریک بین‌المللی در پروژه "دروازه قمری" ناسا شرکت کند. از آن زمان تاکنون تعدادی از کشورها و آژانس‌های فضایی از جمله کانادا و آژانس فضایی اروپا نیز برای این مشارکت ابراز تمایل کرده بودند. 

کانادا می‌خواهد با ساخت نسخه سوم "Canadarm" که یک بازوی رباتیک است که در شاتل فضایی و ایستگاه فضایی بین‌المللی استفاده شده است، به ناسا کمک کند.

می‌توان انتظار داشت که هر دو طرف جزئیات بیشتری را در مورد انواع پروژه‌هایی که در آنها همکاری خواهند داشت، فاش کنند. 

ژاپن در نظر دارد یک مأموریت کاوشگر فضایی رباتیک را در سال ۲۰۲۴ به قمرهای مریخ و بازگرداندن نمونه‌ها از قمر "فوبوس"(Phobos) بزرگترین قمر مریخ آغاز کند و هم اکنون یک فضاپیمای اکتشافی مدارگرد به نام "SELENE" پرتاب کرده است و در حال برنامه‌ریزی برنامه پرتاب یک فرودگر قمری موسوم به "فرودگر هوشمند"(Smart Lander) برای اکتشاف ماه در سال ۲۰۲۲ است که این اولین ماموریت سطح ماه ژاپن خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha