• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99042216276
  • منبع : نمایندگی قزوین

مطالبات اعضای شورای شهر قزوین از نمایندگان مجلس؛

شورای عالی معماری و شهرسازی به قزوینی‌ها ظلم کرده است

شورای عالی معماری و شهرسازی به قزوینی‌ها ظلم کرده است

ایسنا/قزوین نایب رئیس شورای شهر قزوین گفت: نیاز است جلسه مشترکی با وزیر راه و شهرسازی گذاشته شود، در حال حاضر بیشترین مشکلات ما در شهر قزوین مربوط به شورای عالی معماری و شهرسازی است که به قزوینی‌ها ظلم کرده و کسی از حق قزوین دفاع نکرده است.

اعضای شورای شهر قزوین در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان مجلس مطالبات خود از قبیل تأمین اعتبارات ملی پروژه‌های شهری، ضرورت پیوست زیست‌محیطی پروژه‌های شهری، توجه به بافت فرسوده را مطرح کردند.

مهدی عبدالرزاقی، نایب‌رئیس شورای شهر قزوین در جلسه هم‌اندیشی نمایندگان مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اعضای شورای شهر و مدیران شهری قزوین که شب گذشته ۲۱ تیر در سالن مفاخر شهرداری قزوین برگزار شد، با اشاره به اینکه پروژه انصاری شرقی بیش از ۲۰ سالاست که مطرح‌ شده است، تصریح کرد: توسط مدیریت شهری در این پروژه ۱۰۴ پلاک تملک شده که از سال ۱۳۹۰ تاکنون زمین‌مانده است، شهرداری قزوین در آن سال‌ها ۱۸ میلیارد تومان برای تملک پروژه‌ها هزینه کرده و تخریب صورت گرفته است.

وی افزود: ما در قزوین تخصص داریم که مردم بومی را از محله بیرون کنیم همان‌طور که در محوطه امامزاده حسین (ع) اتفاق افتاده است، اغلب مدیران شهری باید تلاش کنند که مردم بومی و اصیل را در محله نگهدارند درحالی‌که ما ملک آن‌ها را تصرف کردیم و آن‌ها را به سمت مسکن مهر و حاشیه شهر سوق دادیم.

عبدالرزاقی یادآور شد: نیاز است جلسه مشترکی با وزیر راه و شهرسازی گذاشته شود، در حال حاضر بیشترین مشکلات ما در شهر قزوین مربوط به شورای عالی معماری و شهرسازی است که به قزوینی‌ها ظلم کرده و کسی از حق قزوین دفاع نکرده است، امروز سرمایه‌های شهر قزوین در این پروژه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است اما طرح مناسبی برای آن وجود ندارد و طرح‌های خام پایه تصمیم‌گیری شده است.

وی عنوان کرد: در پروژه ساماندهی امامزاده حسین (ع) بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است که پروژه به نتیجه برسد، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری تفاهم‌نامه‌ای برای این پروژه دارند اما نمی‌توانند این میزان را تأمین کنند و نیاز است که از اعتبارات ملی استفاده کنیم تا پروژه را به سامان برسانیم.

نایب‌رئیس شورای شهر قزوین بیان کرد: در حوزه ساماندهی‌های ورودی‌های شهر قزوین نیز در شورای عالی معماری و شهرسازی کار زمین‌مانده است، ورودی‌های شهر در شأن قزوین نیست همه این‌ها در شورای عالی معماری و شهرسازی قفل‌شده است نیاز است که نمایندگان توجه کنند قزوین نیاز به یک کمربندی شهری خارج از باغستان دارد که قسمت اعظمی از مشکلات شهر را حل می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: باغستان قزوین ۵۰۰ هکتار بوده که نیمی از آن تخریب‌شده است، شهرداری قزوین با یک سازمان باغستان توانایی اداره باغستان را ندارد، باغستان قزوین منحصربه‌فرد است و برای حفظ آن صرف ثبت میراثی کافی نیست تا وقتی‌که حفظ باغ صرفه اقتصادی برای باغدار نداشته باشد شاهد خشک شدن باغستان هستیم باید ارگان‌های ملی ورود پیدا کنند و با اختصاص اعتبار این مشکل را حل کنیم.

لوله ۴ موادی منتقل شود

احد چگینی رئیس کمیسیون حقوقی و بازرسی شورای شهر قزوین در این جلسه بیان کرد: یکی از نگرانی‌های اصلی ما در شهر قزوین وجود لوله چهار مواد است که موادی شامل مازوت، نفت و نفت سیاه را به استان‌های شمال غرب انتقال می‌دهد، اگر حادثه‌ای در این منطقه رخ دهد با توجه به این‌که بیش از ۲۰۰ بار فشار دارد به دنبال شعاع تخریبی ایجادشده شهر قزوین نابود می‌شود.

وی افزود: این لوله از زیر مراکز حساس استان مانند استانداری عبور می‌کند، برای جابه‌جایی آن به شمال شهر پیگیری‌هایی انجام‌شده و وزارت راه و شهرسازی اعلام آمادگی کرده است، ما نیز در جوار کمربندی شرق جانمایی کردیم و وزارت نفت در حوزه دادن لوله‌ها و امکانات اعلام آمادگی کرده است، با این انتقال مخاطره از قزوین برداشته می‌شود، امیدواریم با تعاملات برون‌استانی نمایندگان مجلس این پروژه به سامان برسد و اجرایی شود.

باغستان سنتی قزوین باید خط قرمز نمایندگان باشد

سیده منیره قوامی، رئیس کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای شهر قزوین نیز با تأکید بر دغدغه‌های محیط زیستی بیان کرد: داشتن پیوست زیست‌محیطی برای پروژه‌های شهری ضروری است اما پیش‌ازاین در قزوین موردتوجه قرار نمی‌گرفت، با حضور طاهرخانی به‌عنوان شهردار این امر موردتوجه قرارگرفته است و می‌توان گفت ما اولین شهرداری هستیم که پروژه را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: باغستان سنتی قزوین باید خط قرمز نمایندگان باشد همان‌طور که خط قرمز شورا است، یکی از مسائلی که در حوزه باغستان مطرح است ادامه ساخت پل امام رضا (ع) است که از ابتدای شورای شهر پنجم مطرح بود، پس از بررسی چند طرح درنهایت طرحی که کمترین خسارت را به باغستان ایجاد می‌کند مورد تأیید قرار گرفت.

قوای خاطرنشان کرد: اما پیشنهادهایی ارائه‌شده که با تملک گاراژهای اطراف پل، باغستان کمتر آسیب ببیند که این امر نیاز به بودجه و حمایت دارد، همچنین پیشنهاد می‌شود که باغستان را تهاتر کنیم برای مثال به ازای هر ۵۰۰۰ متر باغ به صاحبان آن ۱۰۰ متر مسکونی بدهیم، این امر نیز نیاز به اعتبار ملی دارد و از نمایندگان می‌خواهم که برای باغستان یک ردیف بودجه اختصاص دهند همان‌طور که برای باراجین ردیف بودجه اختصاص داده‌شده است.

اختصاص زمین برای بازارچه زنان سرپرست خانوار ضروری است

زهرا یوسفی رئیس کمیسیون خدمات شهری و سلامت نیز در ادامه این جلسه با اشاره به شرایط اقتصادی موجود کشور گفت: در حال حاضر زنان سرپرست خانوار بیشتر در معرض آسیب هستند، در استان قزوین ۴۰ هزار و در شهرستان قزوین ۲۱ هزار زن سرپرست خانوار داریم که خودشان و فرزندشان با فشار اقتصادی روبه‌رو هستند.

وی افزود: یکی از طرح‌های شورای شهر که پیگیری شد راه‌اندازی بازارچه مخصوص ویژه زنان سرپرست خانوار است، کلیات طرح تأییدشده است اما ازنظر اختصاص زمین دچار مشکل هستیم اگر زمین مناسب وجود داشته باشد می‌توانیم چند بازارچه تأسیس کنیم که این امر نیاز به کمک نمایندگان مجلس دارد، همچنین با توجه به نیاز شهر برای ساخت بیمارستان اعصاب و روان در جای مناسب و تغییر مکان بیمارستان ۲۲ بهمن نیاز به زمین‌ داریم.

یوسفی تأکید کرد: یکی از مواردی که طی دو سال آینده معضل جدی برای شهر محسوب می‌شود سایت پسماند محمدآباد است که ظرفیتش رو به تکمیل و برای آینده پیش‌بینی‌نشده است، هیچ‌کدام از شهرداری‌ها وظیفه خود را انجام نمی‌دهند و همت استانی برای رفع آن نیاز است.

زمینه حضور سرمایه‌گذاران در قزوین تسهیل شود

مهدیه سادات قافله باشی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین نیز با اشاره به مناطق منفصل شهری و سکونتگاه‌های غیررسمی شهر قزوین، بیان کرد: در سکونتگاه‌های غیررسمی به‌واسطه جمعیتی که آنجا زندگی می‌کنند ساخت‌وساز مناسبی ندارد و خدمات خوبی دریافت نمی‌کنند، معضلاتی از قبیل اعتیاد، کودکان کار و فقر در این نواحی بیشتر دیده می‌شود و نیاز است که باهمت استانی عدالت شهری و توزیع عادلانه داشته باشیم، برای مثال باغ نشاط یکی از مناطق حاشیه‌نشین است که درخواست‌های مردم منطقه مانند ساخت فرهنگسرا نیاز به اعتبارات دولتی دارد.

وی افزود: تالار شهر نیز یکی از پروژه‌های فرهنگی هنری قزوین است که ۱۵ سال به دلیل نبود اعتبار از دستور کار خارج‌شده است، با توجه به نیاز به وجود سالن فرهنگی و هنری در شهر قزوین پیشنهاد می‌شود این موضوع توسط نمایندگان استان پیگیری شود تا اعتبار لازم به پروژه اختصاص داده شود.

قافله باشی بیان کرد: یکی دیگر از مسائل که باید به آن توجه شود حضور سرمایه‌گذاران در قزوین است باید زمینه حضور آن‌ها را فراهم کنیم، شهر قزوین ظرفیت خوبی در حوزه خانه‌های تاریخی دارد که باید موردتوجه قرار بگیرد و با تعریف کاربری مناسب و حمایت از سرمایه‌گذاران درعین‌حال که به سمت توسعه حرکت می‌کنیم باید میراث فرهنگی شهر را حفظ کنیم.

بازآفرینی شهری نیازمند حمایت نمایندگان مجلس است

سعید دقیقی، رئیس کمیسیون املاک و مستغلات شورای شهر قزوین نیز در این جلسه بیان کرد: مطالب مطرح‌شده با نمایندگان سابق مجلس نیز مطرح شد اما خروجی نداشت؛ موضوعات شهر قزوین نیازمند است که در مراتب بالاتر تصمیم‌گیری شود نیازمند پیگیری نمایندگان مجلس است، نمایندگان قبلی نیز پیگیری کردند اما نتیجه نداشت، تعارض بین بستر مدیریت شهری و میراث فرهنگی باعث مشکلاتی در شهر قزوین شده است نیازمندیم که کارگروهی ایجاد شود.

وی تأکید کرد: یکی از مشکلات ما در قزوین مسائل زمین‌های عظیمیه است، برخی از تعاونی مسکن‌ها در این منطقه زمین خریداری کردند و قرار بود که آب این مناطق از سد طالقان تأمین شود اما تا امروز اتفاقی نیفتاده است باید این مسئله به‌صورت جدی پیگیری شود.

دقیقی بیان کرد: بازآفرینی شهری نیز باید موردتوجه قرار بگیرد، محله هادی‌آباد یکی از مناطقی است که باید موردتوجه قرار بگیرد، شورای شهر عوارض و پروانه ساخت را رایگان کرد اما اتفاق خاصی نیفتاد باید مسائل مختلف موردبررسی قرار بگیرد.

رئیس کمیسیون املاک و مستغلات شورای شهر قزوین خاطرنشان کرد: شورای پنجم در حوزه ورزش به‌خوبی واردشده است و اتفاقات خوبی در این حوزه رخ‌داده است، بااین‌حال شرایط موجود حق جوانان ورزشکار قزوینی نیست باید شرایط خوبی ایجاد شود تا ورزشکاران بتوانند استعدادهای خود را در کشور نشان دهند.

مشکلات قزوین تعارضات داخلی است

فرج‌الله فصیحی، رئیس کمیسیون مالی و اقتصادی شورای شهر قزوین نیز بیان کرد: قزوین یک مشکل فرهنگی دارد آن‌هم این است که فصل الخطابی ندارد یعنی در موضوعات تمام‌کننده ندارد و همین امر باعث ایجاد تعارضات شده است، درواقع مشکل ما شورای عالی معماری شهرسازی نیست بلکه مدیری است که مسائل استان را به‌جای حل کردن در قزوین به خارج از استان منتقل می‌کند.

وی افزود: تصمیم واحد گرفتن در قزوین انجام نمی‌شود، مشکل فرهنگی و اصلی ما همین است که باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که وحدت رویه‌ای در مسائل شهری ایجاد شود، تعارضات بین دستگاه‌ها نیاز به هماهنگی دارد، میراث فرهنگی از بطن شهرداری است اما هماهنگی خوبی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون مالی و اقتصادی شورای شهر قزوین خاطرنشان کرد: انتظار داریم نمایندگان در مسائل کلان اقتصاد و معیشت نیز حساس باشند، دولت نتوانسته است وظایف خود را به‌خوبی انجام دهد چراکه نگاهش به بیرون بوده است بنابراین انتظار می‌رود نمایندگان نگاه کلان اقتصادی و معیشتی داشته باشند.

حال شهر قزوین خوب نیست

محسن حق‌شناس، عضو شورای شهر قزوین نیز بیان کرد: حال شهر قزوین خوب نیست، در خیلی از استان‌ها مسائل به‌راحتی حل می‌گردد اما همان مسائل در قزوین تبدیل به فاجعه می‌شود، این‌ها دیگر وظایف نمایندگان است که به‌عنوان نخ تسبیح بین عناصر شهری عمل کنند.

وی تأکید کرد: برخی از مدیران شهری فرق بین مدارا و مداخله را نمی‌دانند و به‌زعم خودشان دارند نصیحت می‌کنند اما ضد نصیحت عمل می‌کنند، مواردی از قبیل پسماند محمدآباد که با توجه به بالا بودن سطح آب زیرزمینی نباید سایت پسماند صنعتی داشته باشد، نداشتن سهم از جرائم راهنمایی رانندگی و مالیات، افزایش حقوق دریافتی پرسنل شهرداری ازجمله مواردی است که باید موردتوجه نمایندگان قرار بگیرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha