• شنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99042115019
  • خبرنگار : 71603

دهمین سری از ماهواره‌های "استارلینک" امروز پرتاب می‌شود

دهمین سری از ماهواره‌های "استارلینک" امروز پرتاب می‌شود

شرکت "اسپیس ایکس" اعلام کرد که پس از تاخیر در پرتاب سری جدید ماهواره‌های "استارلینک"، این ماموریت امروز انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، شرکت "اسپیس ایکس" امروز ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۰ میلادی(۲۱ تیرماه) دهمین سری از ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک" خود را به فضا خواهد فرستاد.

در این ماموریت، ماهواره‌های استارلینک سوار بر موشک "فالکون۹" اسپیس ایکس، در ساعت ۱۰:۵۴ a.m به وقت زمانی شرقی(۱۹:۲۴ امشب به وقت تهران) از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب خواهند شد.

در ابتدا قرار بود این ماموریت در تاریخ ۲۶ ژوئن انجام شود ولی طوفان‌های رخ داده در اطراف مرکز فضایی کندی این پرتاب را به تعویق انداخت. 

پس از آن، این ماموریت برای اواخر هفته گذشته برنامه‌ریزی شد که این پرتاب هم مجددا به دلیل شرایط نامساعد هوا به امروز موکول شد.

قرار است در این ماموریت ۵۷ ماهواره استارلینک به همراه دو ماهواره رصد زمین متعلق به شرکت "بلک اسکای"(BlackSky) به فضا پرتاب شود.

وب‌سایت اسپیس ایکس قصد دارد از ۱۵ دقیقه قبل از پرتاب، این ماموریت را به صورت زنده پوشش تصویری دهد.

استقرار ماهواره‌های "بلک اسکای" در مدار حدودا یک ساعت و یک دقیقه پس از پرتاب و استقرار ماهواره‌های استارلینک حدودا یک ساعت و ۳۲ دقیقه پس از پرتاب آغاز خواهد شد.

در این ماموریت روی هر یک از ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک" یک سایه‌بان یا آفتاب‌گیر موسوم "VisorSat"  نصب شده است.

 این کار، ماهواره‌ها را وادار به مانورهای کنترل شده می‌کند تا برای جامعه نجوم، مزاحمت کمتری ایجاد کنند تا این افراد بتوانند رصدهای مفصل خود را از آسمان شب انجام دهند.

ماهواره‌های "استارلینک" بخشی از برنامه "اسپیس‌ایکس" برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی با درخواست "ایلان ماسک"، مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد. وی در سال ۲۰۱۷ برنامه "استارلینک" را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان‌ قیمت که می‌تواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.

"ایلان ماسک" بنیانگذار شرکت "اسپیس ایکس" ماموریت ماهواره‌های استارلینک را موهبتی برای جهان می‌داند.

این در حالی است که "اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی" از پرتاب ماهواره‌هایی مانند "استارلینک" ناراضی است زیرا معتقد است پرتاب این ماهواره‌ها می‌تواند بر اکتشافات گسترده‌ای اثر بگذارد و مانع از دید رصدخانه‌ها برای رصد آسمان شب باشد.

این سازمان گفته که تعداد قابل توجه دنباله‌هایی که ماهواره‌ها ایجاد می‌کنند، می‌توانند پیامدهای پیچیده‌ای را برای برنامه‌ریزی و اجرای اکتشافات نجومی به همراه داشته باشند.

بسیاری از متخصصان این حوزه هم پرتاب ماهواره‌های استارلینک را جنایتی برای بشریت دانسته‌اند چرا که معتقدند شرکت "اسپیس ایکس" آسمان را به سرقت می‌برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha