به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، جورپ بورل، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا تاکید کرد، همه باید به تعهداتشان در کنفرانس برلین در خصوص لیبی و همزمان به قطعنامههای سازمان ملل پایبند باشند.
وی اظهار کرد: وضعیت روابط ما با ترکیه اصلا خوب نیست و مشکلات عدیدهای در این روابط وجود دارند که نیاز دارند حل و فصل شوند.
مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا ادامه داد: روابط ما با ترکیه در بهترین حالت نیست و باید آن را بهبود ببخشیم.
بورل افزود: ما نشستی مهم در پارلمان اروپا داریم و مسائل سوریه و لیبی را بررسی خواهیم کرد و از این رو میخواهیم حرفهای دولت ترکیه را بشنویم.
وی با تاکید بر اینکه صلح را باید به لیبی بازگرداند، افزود: مهم این است که با ترکیهایها برای شناخت دیدگاههای آتیشان در تماس باشیم.
این در حالی است که مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد: اگر اتحادیه اروپا تصمیمات جدیدی علیه ترکیه اتخاذ کند، گام متقابل خواهیم برداشت و این رویکرد هیچ نتیجهای برای حل مسائل در پی نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا باید تعهدات خود را به جا بیاورد٬ افزود: بروزرسانی اتحادیه گمرکی و لغو ویزا میان دو طرف از جمله این موارد است.
چاووشاوغلو تصریح کرد: معیارهای این تعهدات مشخص است و ترکیه ۶۷ مورد از آنها را برآورده کرده است. اتحادیه اروپا برای بسیاری از کشورها انعطاف پذیری نشان میدهد اما برای ترکیه قوانین و شرایط بیشتری را طلب میکند. اتحادیه باید وعدههای خود در این زمینه را عملی کند.
وزیر امور خارجه ترکیه افزود: «اتحادیه اروپا تصمیماتی اتخاذ کرده که گفتوگو و تماسهای سطح بالا را تعلیق کرده است. به طور معمول اگر ما از این تصمیمات پیروی کنیم یا بگوییم" شما چنین تصمیماتی گرفتهاید " امروز نباید بورل در آنکارا میبود. اگر این گفتوگو را علی رغم تصمیمات اتحادیه اروپا ادامه میدهیم، این نشانه حسن نیت است. نه اینکه ما به اتحادیه اروپا بلکه به همدیگر احتیاج داریم. جلسه کمیسیون اروپا نیز طی روزهای آینده برگزار میشود و برخی کشورها از جمله فرانسه درصد تهیه گزارشی علیه ترکیه هستند. این اقدامات نه تنها مشکل را حل نمیکند، بلکه به عمیقتر شدن بیشتر آن منجر میشود. انتظار ما از اتحادیه اروپا این است که برای یافتن راه حل تلاش کند نه اینکه خودشان هم بخشی از مشکل باشند.»
وی تاکید کرد که در موضوع قبرس و مدیترانه شرقی نیز اگر اتحادیه به جای طرفداری از یک طرف نقش میانجی را باز کند٬ به حل مساله موجود کمک خواهد کرد.
چاووشاوغلو خاطرنشان کرد: فرانسه به طرق مختلف از شبه نظامیان غیرمشروع خلیفه حفتر در لیبی حمایت کرده است. اکنون با شکست میدانی سعی در گرفتن انتقام آن از ترکیه هستند. در آخرین نمونه آن ترکیه را متهم به تجاوز به حریم دریایی دیگران در دریای مدیترانه شرقی کردند که خلاف آن ثابت شد. فرانسه صادقانه رفتار نمیکند و باید در قبال اقداماتش از ترکیه عذرخواهی کند. باید از اتحادیه اروپا و ناتو نیز به دلیل فریب دادن آنان عذرخواهی کند.
موضع جدید ایتالیا
از طرفی، لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا امروز از اتحادیه اروپا خواست به مسؤولیتهایش در زمینه احیای صلح در لیبی عمل کند.
دی مایو به العربیه گفت، باید روی مذاکره سیاسی به منظور دستیابی به راه حل قابل مذاکره و دائمی برای بحران لیبی سرمایهگذاری کرد.
وی خاطرنشان کرد، عملیات "ایرنی" سهم بسیار زیادی در تلاشهای برقراری آرامش خواهد داشت و باید برای تقویت حضور اتحادیه اروپا در لیبی تلاش شود.
انتهای پیام
نظرات