عبدالمجید دراهکی صبح امروز در نشست با معاون آموزش و پرورش استان بوشهر، اظهار کرد: فنی و حرفه ای در تلاش است با ارائه آموزش های فنی متناسب با نیاز بازار کار و ظرفیت های درونی دانش آموزان زمینه های اشتغال را برای آینده آنها مهیا سازد.
وی به اجرای موفق طرح ایران مهارت در بیش از ۱۲۰ مدرسه در سطح استان بوشهر اشاره کرد و افزود: طرح ایران مهارت با تنوع ۲۵۰ حرفه مهارتی در زمینه را برای توانمندسازی مهارتی دانش آموزان بر اساس خلاقیت های آنها مهیا ساخته است. در طرح ایران مهارت ۵۰۰ حرفه مهارتی تدوین شده و بر اساس ظرفیت های مدارس و نیاز بازار کار ۲۵۰ حرفه آموزشی از این طرح در استان بوشهر اجرایی می شود.
دراهکی با اشاره به نقش هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش در توسعه اشتغال در کشور یادآور شد: نیاز کشور به توسعه پایدار و اشتغال جایگاه و اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای را دو چندان می کند و رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش از ضروریات آموزش و پرورش است که مجموعه فنی و حرفه ای برای اجرای کارهای عملی دانش آموزان کنار آموزش و پرورش خواهد بود.
این مسئول افزایش ظرفیت کارگاه های آموزش فنی و حرفه ای را با وجود مربیان مجرب در جهت توسعه مهارت آموزی و توانمندسازی دانش آموزان ضروری دانست و تاکید کرد: دانش آموزان می توانند با یادگیری و مهارت آموزی زمینه ایجاد اشتغال در آینده را برای خود رقم بزنند و با در دست داشتن گواهینامه فنی و حرفه ای یک پشتوانه ای برای اشتغال داشته باشند.
آموزش سطحی منابع درسی نمی تواند دانش آموزان را برای زندگی آینده آماده کند
معاون آموزشی آموزش و پرورش استان بوشهر به نقش موثر آموزش های فنی و حرفه ای در توانمندسازی مهارتی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: نسل امروز بی شک آینده ساز فردای کشور است و دانش سیال امروز، توسعه فراگیر تکنولوژی و تغییرات سریع در عرصه علم و فناوری در جهان، نیازمند ساختن نسلی کارآمد و با مهارت برای آینده است.
حسین درتاج همکاری آموزش و پرورش و مجموعه فنی و حرفه ای را در توانمندسازی مهارتی دانش آموزان حائز اهمیت دانست و ادامه داد: مهارت آموزی در نظام های آموزشی پیشرفته جایگاه ویژه ای دارد زیرا تنها آموزش سطحی منابع درسی به دانش آموزان نمی تواند آنان را برای زندگی آینده آماده کند.
وی به جایگاه طرح ملی ایران مهارت در توانمندسازی دانش آموزان اشاره کرد و افزود: طرح ملی ایران مهارت برای دانش آموزان مقطع متوسطه دوره اول ودوم با هدف آموزش مهارت های کسب و کار و آشنایی با رشته های فنی و حرفه ای است که در سال تحصیلی گذشته برای بیش از ۵ هزار دانش آموز به اجرا درآمده و در سال جاری هم به صورت جدی دنبال خواهد شد.
درتاج توسعه و تقویت فرهنگ کار، شناسایی استعداد های مهارتی دانش آموزان و کمک به هدایت تحصیلی آنان، کارآفرینی و ارتباط بین آموزش رسمی و غیر رسمی در دوره اول متوسطه را از اهداف اجرای این طرح در سطح استان بوشهر دانست.
معاون آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به اینکه تربیت تولید داخلی با مهارت آموزی است، اضافه کرد: دانش آموزان با مهارت آموزی می توانند به درک عمیق تری از آموخته های خود دست یابند و برای ساختن آینده ای بهتر با توجه به نقش مهم کارآفرینی در جامعه آماده شوند.
انتهای پیام
نظرات