• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99041510646
  • خبرنگار : 50286

خداحافظی غُبار بی توجهی از رخسار «کنارصندل»

خداحافظی غُبار بی توجهی از رخسار «کنارصندل»

ایسنا/کرمان مدیر پایگاه باستان‌شناسی جیرفت گفت: ایجاد مجموعه گردشگری با طرح بومی در محوطه کنارصندل هیچ منافاتی با ثبت جهانی این اثر ندارد و سرمایه گذاری در این مجموعه در راستای حفظ و آبادانی آن است.

طی روزهای اخیر کلیپی در فضای مجازی دست به دست می شود که نشان دهنده ساخت و ساز در حاشیه تپه باستانی کنارصندل جیرفت است و برخی از دوستداران میراث فرهنگی با ابراز نگرانی از چنین سازه ای، معتقدند این ساخت و ساز در حریم تپه کنارصندل صورت گرفته و نگرانی آنها از ایجاد مشکل در ثبت جهانی این محوطه است. 

برای رفع نگرانی ها و دغدغه‌های دوستداران میراث فرهنگی "دکتر نصیر اسکندری" رییس پایگاه باستانشناسی جیرفت در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت و ارزش  محوطه  کنارصندل گفت: کنارصندل از سال 86 تاکنون یعنی نزدیک به 13 سال است که به حال خود رها شده و از آن چیزی جزء تخریبِ حاصل از باد و باران بر آثارمعماری که نتیجه کاوش های پروفسور مجیدزاده بود، بر جای نمانده است.

وی از اعلام آمادگی بخش خصوصی برای احداث مجموعه کپری برای رفاه حال گردشگران و بازدیدکنندگان محوطه باستانی کنارصندل خبر داد و افزود: چندی قبل سرمایه گذاری با سابقه احداث هتل کپری منوجان برای راهاندازی مجموعهای مشابه آن اعلام آمادگی کرده که بعد از پیگیری‌های صورت گرفته و رایزنی با کارشناسان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری کشور و انعقاد تفاهم نامه عملیات ساخت و ساز را با هدف کمک در حوزه میراث  آغاز کرده است. 

مدیر پایگاه باستان‌شناسی جیرفت راه اندازی بازارچه محلی و صنایع دستی و موزه محلی در مجموعه گردشگری را از دیگر طرحهایی عنوان کرد که ‌در دستور کار هستند و گفت: مجموعه گردشگری کپری به سبک بومی در روستای کنار صندل احداث  می شود و ساخت این مجموعه گردشگری در راستای حفظ محوطه و آبادانی روستا خواهد بود.

اسکندری با این توضیح که در این مجموعه برای گردشگران و بازدیدکنندگان امکاناتی در نظر گرفته می شود که علاوه بر محوطه کنار صندل جاذبه دیگری هم برای جذب گردشگر وجود داشته باشد و اظهار کرد: با ایجاد بازارچه محلی در این مجموعه گردشگری که قرار است در اختیار روستائیان منطقه قرار گیرد که تولیدات صنایع دستی خود را عرضه نمایند. 

وی رونق اقتصادی روستاییان همجوار با محوطه باستانی کنارصندل را نوید داد و افزود: راه اندازی مجموعه گردشگری بدون شک به اقتصاد منطقه کمک  خواهد کرد. 

مدیر پایگاه باستان‌شناسی جیرفت احداث موزه محلی  را از دیگر جاذبه های این مجموعه گردشگری عنوان کرد و در ادامه در پاسخ به ابراز نگرانی دوستداران میراث فرهنگی که معتقدند چون سازه در حریم تپه بنا شده، مشکلاتی برای ثبت جهانی کنار صندل ایجاد می کند گفت: حریم تپه کنارصندل بعد از روستای چمن تا روستایی در پایین دست کنارصندل قرار دارد اما به عنوان کسی که بنا به مسئولیتی که بر عهده دارم پیگیر کارهای ثبت جهانی کنارصندل هستم، به همه دوستداران میراث فرهنگی این اطمینان را می دهم که ساخت این مجموعه گردشگری هیچ منافاتی با ثبت جهانی کنار صندل ندارد. 

اسکندری در ادامه مطلب فوق افزود: به دلیل اینکه این مجموعه کاملا با سبک بومی و در بافت روستایی در دست احداث است و از طرفی ساخت این سازه با مصالح ناپایدار عمدتا کپری بوده و بدون کندن زمین و بر روی سطح ایجاد می شود بر همین اساس به شیوه ای بنا شده که قابل حمل است و اگر روزی هم بنا به شرایطی نیاز به جابجایی آن شود در کمترین زمان می توان اقدام به حمل و جابجایی آن کرد. 

وی اعتماد دوستداران میراث فرهنگی را در صیانت از محوطه های باستانی خواستار شد و گفت: کنار صندل برای همه ما ارزشمند است و ساخت این مجموعه گردشگری هیچ تخریبی به محوطه وارد نکرده و نمی کند بلکه باعث اشتغالزایی برای اهالی روستای کنارصندل و رونق اقتصادی در منطقه و همچنین جذب گردشگر و حفظ محوطه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha