میر رضا مجیدی در جلسه هماهنگی تهیه فیلم درمورد شهدای ۲۷ دی دانشگاه تبریز با اشاره به بخشی از فعالیتهای دانشگاهیان دانشگاه تبریز درشکل گیری تحولات اجتماعی کشور در دوران قبل از انقلاب اسلامی، افزود: تفکرات مختلف استبداد ستیزی در دهه ۵۰ با رهبری عالمانه امام خمینی (ره) به سمت تفکرات مذهبی سوق داده شد و دانشگاهیان بعنوان طلایه داران اندیشه نقش مهمی در تحکیم اندیشه های امام در جامعه داشتند و شرکت گسترده مردم و دانشجویان در قیام 29 بهمن تبریز و تحولات 18 اردیبهشت 57 در دانشگاه تبریز، نشانگر نقش غیرقابل انکار دانشگاه تبریز در تحولات قبل از انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه به نقش و فعالیت گسترده دانشجویان و دانشگاهیان در شکل گیری نهادهای انقلابی، تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، حماسه آفرینی سرداران و رزمندگان دلیر دانشجوی دانشگاه تبریز از قیبل شهید باکری، شهید پورشریفی و...در طول هشت سال دفاع مقدس در جبهههای جنگ و فعالیت اکیپهای متعدد مهندسی، فنی و پزشکی از دانشگاه تبریز در جبهه اشاره کرد.
وی گفت: علاوه بر حضور مستقیم دانشجویان در جبهه، با توجه به حمایت تسلیحاتی و نظامی همه جانبه شرق و غرب از عراق و محدودیت تسحیلات نظامی کشورمان، دانشگاهیان بهصورت مستقیم به تولید تجهیزات نظامی در کارگاه دانشکده فنی پرداخته و فعالیت دانشجویان موجب شد رژیم عراق یک عملیات مخصوص برای از بین بردن این کارگاه طراحی و اجرا کند.
مجیدی ادامه داد: دانشجویان در دوران مقدس افراد علاقمند به زندگی و علم بودند اما زمانی که احساس کردند تمامیت ارضی و اعتبار کشور در خطر است با تبعیت از اندیشههای آسمانی امام خمینی (ره) حماسه آفرینی کرده و به درجه عظیم شهادت و جانبازی نائل آمدند.
وی با اشاره به اینکه تهیه فیلم یکی از راههای معرفی نقش دانشگاه تبریز در تحولات انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به نسل امروز است، افزود: باید فیلم تهیه شده ویژگیهای فرهنگ سازی شهادت و جهاد، بیان کننده تفکر شهدا، فیلم با رتبه بندی بسیار خوب در سطح کشور، بومی و دارای جذابیت یک اثر ممتاز برای جذب مخاطبان بیشتر در سطح کشور باشد.
وی افزود: ضروری است برای رسیدن به این اهداف، تقسیم وظایف بین سازمانهای ذیربط، طرح و برنامه دقیق و قابل اجرا و با همکاری جدی انجام شود؛ دانشگاه تبریز نیز برای تهیه چنین فیلمی آمادگی کامل دارد.
مرتضی صفری، مدیرکل صدا و سیمای استان نیز در این جلسه اظهار کرد: فعالیتهای انقلابی دانشگاهیان دانشگاه تبریز در تاریخ انقلاب اسلامی و جنگ بهعنوان نقاط عطف تاریخ معاصر ایران و آذربایجان بوده که متاسفانه تاکنون به طور کامل بدان پرداخته نشده است و ضروری است با تهیه فیلم کامل ضمن بیان رشد معنوی ورشادتهای شهیدان، یکی از خلاهای مهم روایت تاریخ آذربایجان جبران شود.
در ادامه جلسه سایر حاضران به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود درمورد موضوع نشست پرداختند و تصمیمات مورد نیاز اتخاذ شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، جلسه هماهنگی تهیه فیلم درمورد شهدای 27 دی دانشکده فنی دانشگاه تبریز با حضور مسئولان دانشگاه تبریز، صداو سیمای استان آذربایجانشرقی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، بسیج هنرمندان و سازمان جهاد دانشگاهی استان در تالار علامه جعفری برگزار شد.
۲۷ دیماه سال ۱۳۶۵ در پی بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز توسط رژیم بعثی عراق، ۲۲ تن از دانشگاهیان که در حال پشتیبانی از جبهههای حق علیه باطل بودند، به شهادت رسیدند و دانشگاه تبریز به مشهدالشهدای دانشگاههای کشور معروف شد. مدیریت کارگاه در آن زمان بر عهده جهاددانشگاهی بود به همین دلیل ۲۷ دی به عنوان روز شهدای جهاددانشگاهی نام گذاری شده است.
انتهای پیام
رئیس دانشگاه تبریز تاکید کرد
ضرورت آشنایی نسل جوان امروز با تاریخ پرافتخار دفاع مقدس
ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز بر ضرورت آشنایی نسل جوان امروز با تاریخ پرافتخار دفاع مقدس و ترویج فرهنگ جهاد و شهادت تاکید کرد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات