• شنبه / ۱۴ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 99041409823
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

یک مسئول:

سطح زیر کشت چعندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یافته است

سطح زیر کشت چعندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یافته است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی از افزایش ۵۰ درصدی سطح زیر کشت چغندر قند در شمال استان خبرداد.

اکبر کرامتی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در سال زراعی گذشته ۲۸ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته بود، افزود: در سال زراعی جاری نیز ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت این محصول رفته است.

کرامتی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند، خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه بوده است، ادامه داد: با توجه به کشت ۲۸ هزار و ۲۰۰ هکتار چغندر قند در سال زراعی گذشته، امسال سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد افزایش یافته است و سطح کشت در شمال استان در مقایسه با سال گذشته که در سطح ۲۵۹۲ هکتار بوده در حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است. 

وی همچنین افزود: در راستای اجرای سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه، سطح زیر کشت محصول آب بر چعندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از سطح ۲۰ هزار هکتاری در سال ۹۲ به ۱۳ هزار هکتار در سال جاری کاهش یافته است .

وی بیان کرد: میزان سطح زیر کشت چغندرقند امسال بر اساس قراردادهای بین کارخانه‌های قند و چغندرکاران منعقد شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان خاطر نشان کرد: ۵۳ درصد از سطح کشت مزارع چغندرقند به صورت آبیاری بارانی و ۲ درصد به صورت نوار تیپ و ۴۵ درصد از سطوح کشت به صورت نشتی آبیاری می شود.

کرامتی از افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت تضمینی خرید چغندر از کشاورزان طی سال جاری خبرداد و اضافه کرد: با تصویب دولت امسال چغندرقند از کشاورزان با نرخ تضمینی کیلویی ۶۵۲ تومان شد که نسبت به رقم ۴۲۳ تومان پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت توسعه کشت نشایی چغندرقند در جهت کاهش مصرف آب در مزارع اظهار کرد: امسال ۱۱۰ هکتار از مزارع به روش کشت نشایی و مابقی به صورت بهاره کشت شده است، کاهش سطح کشت محصولات آب‌بر در کنار حفظ میزان تولید آن از اهداف وزارت جهاد کشاورزی در ترویج این نوع کشت است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha