به گزارش ایسنا، مهندس رحمان خدابندهلو ضمن بیان این مطلب به تشریح چگونگی اجرایی شدن بیمه سلامت دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی ph.d پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مکرر با دبیران شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویان و دبیران شورای مرکزی شوراهای صنفی دستیاران و ph.d به ما کمک کرد تا بتوانیم از نزدیک در جریان مشکلات دانشجویان قرار گرفته و در مسیر رفع این مشکلات اقدام کنیم.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان شورای مرکزی شوراهای صنفی دستیاران و دکترای تخصصی، داشتن بیمه درمانی بود تا در صورت بروز مشکلات سلامتی، این دسته از دانشجویان با مانعی در مسیر درمان و هزینههای درمانی روبه رو نشوند. با طرح این دغدغه، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت موضوع را به وزیر بهداشت منتقل کردند و وزیر بهداشت نیز به شدت بر اجرای این امر تأکید داشتند که در نهایت با پیگیریهای مکرر معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و همکاری مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران؛ تفاهم نامهای میان این معاونت و این سازمان منعقد شد که بر اساس آن دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی امکان برخورداری از بیمه سلامت را داشته باشند.
وی تاکید کرد:تمام هزینه بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی ph.d که چیزی حدود ۶۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر در یک سال خواهد بود از سوی وزارت بهداشت و صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود.مکاتبات لازم با رؤسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته است
خدابنده با بیان اینکه به دنبال این تفاهمنامه باید اطلاعات دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی را در اختیار داشته باشیم تا این دانشحویان بتوانند برای خود و افراد تحت تکفل بیمه درمانی دریافت کنند، بیان کرد: بر این اساس با همکاری صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، مکاتبهای با معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام شد تا از طریق مسؤولان رفاهی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ثبت نام دانشجویان انجام شده و اطلاعات لازم برای صدور دفترچه به دست آید.
خدابندهلو تصریح کرد: در ادامه نامه دیگری برای رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از سوی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ارسال شد تا اطلاعات کامل دانشجویان متقاضی را در اسرع وقت برای صدور دفترچههای بیمه سلامت در اختیار معانت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار دهند. بر این اساس انتظار داریم از طریق معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و روسای مراکز درمانی که دستیاران و دانشجویان ph.d در این بیمارستانها و مراکز در حال فعالیت هستند، بتوانیم هر چه سریعتر اطلاعات دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی را برای دسترسی به بیمه سلامت در اختیار داشته باشیم و برای داشتن بیمه سلامت هزینهای از دانشجویان تا انتهای سال تحصیلی دریافت نمیشود
وی با تأکید بر اینکه دانشجویان این فرصت را به هیچ عنوان از دست ندهند، به منابع مالی این طرح اشاره کرد و اظهار کرد: برای اجرایی کردن این برنامه، هزینهای از دانشجویان دریافت نمیشود و تمام هزینه بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی ph.d که چیزی حدود ۶۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر در یک سال خواهد بود از سوی وزارت بهداشت و صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود. بر این اساس نیمی از این مبلغ را وزارت بهداشت و نیمی دیگر را صندوق رفاه دانشجویان در قالب وام پرداخت خواهد کرد و دانشجویان باید سهم صندوق رفاه را در پایان دوره تحصیلی بازپرداخت کنند.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت نام بیمه سلامت از روز گذشته آغاز شده است، گفت: دانشجویان میتوانند با وارد کردن لینک«http://portal.srd.ir» در مرورگرهای جستجوگر؛ صفحه «راهنمای ثبت نام دانشجویان در پرتال صندوق رفاه دانشجویان جهت دریافت وام بیمه» را مشاهده و ثبت نام خود را انجام دهند که در ادامه صفحه زیر برای دانشجویان متقاضی ثبت نام بیمه سلامت نمایش داده خواهد شد.
وی گفت: دانشجویان باید پس از ورود به سامانه، در بخش نام کاربری شماره دانشجویی مقطع تحصیلی و در قسمت رمز عبور کد ملی خود را وارد کنند. همچنین در قسمت نام دانشگاه نیز نام دانشگاه محل تحصیل خود را وارد نمایند. دانشجویان پس از انجام مراحل فوق وارد صفحه شخصی خود شده و نام دانشجو در بالای صفحه نمایش داده میشود.
این مقام مسؤول ادامه داد: دانشجویان باید برای ثبت نام وام بیمه از قسمت منو، گزینه درخواست وام را انتخاب کرده که در ادامه صفحه زیر نمایش داده میشود که متقاضیان باید جهت ثبت نام در قسمت نوع وام، گزینه "بیمه" را انتخاب کنند.
خدابندهلو اضافه کرد: وام بیمه شامل فرد دانشجو، همسر و فرزندان وی میشود که باید در قسمت افراد بیمه شونده انتخاب شوند. چنانچه گزینه همسر و فرزندان برای دانشجوی متقاضی نمایش داده نشد، باید ضمن مراجعه به اداره رفاه دانشگاه خود، نسبت به ثبت افراد تحت تکفل اقدام کرده و در پایان به منظور نهایی کردن ثبت نام بر روی دکمه «ثبت درخواست» کلیک کند.
خدابندهلو گفت: با توجه به اینکه در شرایط کرونا قرار داریم و برای اینکه دانشجویان فرصت ثبت نام را داشته باشند، بازه زمانی مشخصی جهت پایان مهلت ثبت نام مشخص نشده تا دانشجویان ثبت نام خود را در فرصت مناسب انجام دهند، البته توصیه ما به دانشجویان این است که هر چه سریعتر ثبت نام خود را نهایی کنند تا درسریعترین زمان اطلاعات به دست آمده در اختیار سازمان بیمه سلامت ایران قرار گیرد.
وی تعداد دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی کشور را حدود ۲۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: بر اساس آمارهایی که در دست داریم تعداد حدود ۲۲ هزار دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی ph.d در دانشگاههای علوم پزشکی در حال تحصیل هستند که امیدواریم برای استفاده از خدمات بیمه سلامت هر چه سریعتر ثبت نام خود را انجام دهند.
این مقام مسؤول با بیان اینکه دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی ph.d از ابتدای دوره تحصیلی میتوانند نسبت به بیمه سلامت خود اقدام کنند، ابراز داشت: این بیمه کلیه خدمات درمانی را با فرانشیز قانونی تحت پوشش قرار میدهد که امید داریم دانشجویان از این فرصت بهره لازم را ببرند و هر چه سریعتر اطلاعات خود را در سامانه ثبت نام بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی ثبت کنند.
امکان بیمه تامین اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی
خدابندهلو در بخش دیگری از سخنان خود به تلاشهای انجام شده برای برقراری بیمه تامین اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و بیان کرد: جلسات بررسی زیرساختهای لازم برای بیمه تامین اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی نیز با سازمان بیمه تامین اجتماعی در حال انجام است و بنا شده از طریق این سازمان نسبت به بیمه کردن دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی ph.d در فاز اول اقدام کنیم، امیدوارم پس از موفقیت در فاز اول، بتوانیم بیمه تامین اجتماعی را برای دیگر دانشجویان علوم پزشکی در فازهای بعدی انجام دهیم.
به گزارش مفدا، مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در پایان، بیان کرد: بر اساس این تصمیم با تحقق بیمه تأمین اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی، این عزیزان میتوانند طول مدت تحصیلی خود را به عنوان سنوات سابقه تأمین اجتماعی محسوب کنند. در حال حاضر رایزنیها انجام شده و از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت این آمادگی وجود دارد تا انجام بیمه تامین اجتماعی برای دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی صورت گیرد. سازمان تامین اجتماعی نیز از این موضوع استقبال کرده و پیشنهادات خوبی نیز به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ارایه داده است.
انتهای پیام
نظرات