شهید آیت الله «محمد صدوقی» در سال ۱۳۲۷ هجری قمری در خانوادهای روحانی در یزد متولد شد، ایشان فرزند مرحوم میرزا محمد رضا کرمانشاهی یکی از علمای بزرگ این استان بود.
وی از یاران صدیق و باوفا امام خمینی(ره) بود، که بحق در عمل ارزشهای والای انقلاب اسلامی را به درستی ترویج و مکتب اسلام ناب محمدی را حتی در دوران سیاه پهلوی پاسداری کرده است.
شهید صدوقی در سال ۱۳۴۸ قمری، برای ادامه تحصیلات به اصفهان مهاجرت کرد و در مدرسه چهار باغ که اکنون مدرسه امام صادق (ع) نام دارد مشغول تحصیل شد.
یکسال بعد یعنی در سال ۱۳۴۹ قمری برای ادامه تحصیل با خانواده به طرف قم رفت و اقامت آنها در این شهر ۲۱ سال بطول انجامید و دو سه روز پس از ورود به شهر قم، با امام خمینی آشنا شد.
آشنائی شهید صدوقی با امام خمینی(ره) به قدری بالا گرفت که برخی مواقع تمام مدت شبانهروز را با همدیگر سپری میکردند، از جمله کسانی که شهید صدوقی را برای آمدن به یزد سفارش کرد امام خمینی بود که در نهایت بنا به سفارش این اقدام اجرایی و منشأ برکات فراوان برای مردم دارالعباده شد.
مقام معظم رهبری درخصوص شهید صدوقی میگوید، درباره مرحوم آیت الله شهید صدوقی گفتنی بسیاراست و فضایل اخلاقی و معنوی و روحی و فکری ایشان شایسته آن هست که دربارهاش ساعتهای متوالی بحث شود و من یک نفر هم برای بیان همه ابعاد شخصیت ایشان کافی نیستم بلکه باید از مجموعه دوستان و آشنایان قدیمی ایشان سخنانی درباره ایشان شنید تا بتوان چهرهای از آن بزرگوار ترسیم کرد .
و اما آنچه که من در مورد ایشان در طول چند سال آشنائی خودم میدانم این است که این بزرگوار از کسانی بود که در انقلاب بزرگ اسلامی ما نقش قابل توجهای داشت و دخالت و علاقمندی ایشان به فعالیتهای انقلاب بیشتر از زمانی اوج گرفت که قضایای بعد از شهادت مرحوم آیت الله سید مصطفی خمینی در ایران آغاز شده بود .
همانطور که میدانید در چهلم شهدای تبریز در یزد در مسجد ایشان یک مجلس بزرگی به رهبری و هدایت ایشان تشکیل شد، خود آن جلسه و پیامدهای آن جلسه هم یه یکی دیگر از مقاطع حساس و برانگیزاننده انقلاب بزرگ اسلامی بود .
در طول یکی دو سال قبل از پیروزی انقلاب شهید آیت الله صدوقی محوری بود برای بیشتر فعالیتهای نه فقط یزد بلکه سراسر کشور و این بخاطر این بود که آیت الله صدوقی شخصیت عینی، روحانی محترم و معتبر بود.
کارهای عام المنفعه شهید صدوقی در یزد
تأسیس حوزههای علمیه شهرهای بم، تاکستان و شهرکرد، ساخت کتابخانه در مسجد حظیره، تأسیس دفتر تبلیغات اسلامی در یزد و صندوق قرض الحسنه حضرت ولیعصر (عج)، راهاندازی صندوق خیریه امام رضا (ع) در جهت دادن مقرری و رسیدگی به امور رفاهی افراد بیسرپرست و یتیم، ساخت بیمارستان سیدالشهداء(ع) با کلیه تجهیزات پیشرفته، تأسیس درمانگاههای زارچ، حیدرآباد و مشتاق و ساخت مسجد ملااسماعیل برای نمازهای جمعه، از جمله کارهای عام المنفعه توسط شهید صدوقی در زمان حیاط وی است.
شهید آیت اللّه شیخ محمد صدوقی، سومین شهید محراب، نماینده امام و امام جمعه یزد بود که در روز جمعه دهم رمضان ۱۴۰۲ (مطابق با یازدهم تیرماه ۱۳۶۱) پس از اقامه نماز جمعه به دست منافقان به شهادت رسید و خون پاکش محراب را گلگون نمود و این همان معراج به سوی اللّه بود که او آرزویش را داشت و بارها از خدا خواسته بود.
انتهای پیام
نظرات