محمدرضا پیرودین چهارشنبه ۱۱ تیرماه در انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان همدان، با اشاره اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی به ویژه در کودکان اظهار کرد: با ترویج و گسترش مطالعه میتوان با بسیاری از آسیب های اجتماعی در سطح جامعه مقابله کرد.
وی تصریح کرد: در اداره کتابخانه های عمومی همدان در بحث تأمین اعتبار باید ورود جدی تر پیدا کرده تا بتوانیم پروژه های نیمه تمام را به سرانجام برسانیم چراکه اعتبارات لازم موجود است اما در زمان تخصیص اعتبار شاهد ضعیف بودن شهرستان همدان در بین سایر شهرستان ها هستیم.
پیرودین درباره احداث کتابخانه عمومی روستای عبدالرحیم نیز اعلام کرد: با توجه به ورود خیرین در این مسئله و در دست داشتن ۴۰ درصدی این پروژه توسط خیرین و همچنین نیاز روستا به کتابخانه عمومی هرچه سریع تر اقدامات لازم برای احداث و تکمیل پروژه باید انجام شود.
وی دسترسی آسان به کتابخانه مرکزی را از دیگر نیازهای شهرستان همدان دانست و یادآور شد: تقاضا برای حضور در کتابخانه مرکزی زیاد بوده اما سهولت برای تردد و دسترسی آسان باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
پیرودین در ادامه خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا و روی آوردن حضور ها و تجمعات به صورت مجازی اتفاقی مبارک در کشور افتاد و آن هم استفاده درست و کاربردی اعضا از فضای مجازی بود ضمن اینکه کشورهای توسعه یافته به سمت و سوی مجازی شدن آموزش رفته و کشور ما تعامل کمی با این نوع ارتباط داشت.
وی بیان کرد: کنترل کیفی بودن حضور در فضای مجازی با آموزش در اینفضا محقق شد و امروز افزایش مطالعه کتاب و انتشار کتب در این فضا را باید به فال نیک گرفت که کرونا توانست از طریق فضای مجازی کتاب را به خانه ها ببرد.
معاون فرماندار همدان گفت: با توجه به استقبال مردم برای حضور در کتابخانه های عمومی در سراسر شهرستان باید سخت گیری بیشتری در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی در این مکان داشته تا مانع از رشد صعودی این ویروس در کشور باشیم و همچنین بدانید سلامت مردم با اهمیت ترین موضوع برای همه است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان نیز از اضافه شدن نام همدان در لیست متقاضیان شهر جهانی دوست دار کودک خبر داد و گفت: هر تلاشی در حوزه اشاعه فرهنگ کتابخوانی شود باز هم کم است و در همدان اقدامات بسیاری در حوزه فرهنگی انجام شده اما با سابقه تاریخی و فرهنگی همدان باز به تلاش بیشتر نیازمند هستیم.
رضوان سلماسی درباره عنوان شهر جهانی دوست دار کودک اعلام کرد: فارغ از تصمیمات وزارت کشور در زمینه طرح این موضوع، چندی پیش یک کارگروه در مرکز مطالعات شورای شهر همدان برای اقدامات بیش از پیش برای کودکان در شهر همدان تشکیل شد.
وی تصریح کرد: پس از اعلام طرح ایجاد شهر جهانی دوستدار کودک در کشور و همسو بودن با افکار و تدابیر همدان، بر آن شدیم تا ضوابط شهر دوستدار کودک را در همدان اجرایی کنیم.
سلماسی خاطرنشان کرد: پروژه هایی از جمله ایجاد دو اتاق بازی کودک و اتاق بازی مادر و کودک در همدان در بودجه شهرداری درنظر گرفته شده و همچنین ۱۲ میلیارد تومان از شهرداری برای فضاسازی شهری و پروژه های مربوط به کودکان در شهرداری مطالبه کرده ایم.
وی ارسال برنامه های فرهنگی و اجتماعی ویژه کودکان و تبیین برنامه ها در غالب مستندات به وزارت کشور را از اقدامات دیگر برشمرد و گفت: برای کسب افتخار شهر دوست دار کودک، رعایت حقوق کودکان در شهر از جمله مهمترین اقدامات است.
وی افزود: از بین ۷۰ شهر که درخواست خود را برای شهر دوست دار کودک به یونیسف ارسال کرده اند، تعدادی برای کاندیداتوری انتخاب شده اند که همدان جزء آنها است.
وی با بیان اینکه انتخاب در ردیف متقاضیان پایان کار نیست، گفت: با پایاپای شدن و برگزاری برنامه و طرح های متناسب و عملیاتی شدن آنها در بازه زمانی مشخص و کاندیداتور شدن باید راه رسیدن به نشان و برند شهر دوست دار کودک طی شود.
وی کودکان امروز را تصمیم گیران و آینده سازان کشور در سالهای پیش رو دانست و افزود: برنامه شورای کودکان محله در حال تبیین و عملیاتی شدن است که افزایش مطالعه و اشاعه فرهنگ مطالعه در این شورا از ضروریات است.
معاون اداره کل کتابخانه عمومی استان همدان نیز در ادامه از شرکت ۶۵۰۰ نفر در جشنواره رضوی خبر داد و گفت: امسال جشنواره رضوی به صورت مجازی تشکیل شده و تا پایان تیرماه ادامه دارد ضمن اینکه تاکنون هیچ نتیجه ای از نفرات برتر جشنواره مشخص نشده است.
حسن عرفانی در ادامه تصریح کرد: با توجه به بازگشایی کتابخانه های عمومی رعایت پروتکل های بهداشتی در اولویت بوده و با فاصله گذاری ها و همچنین واگذاری میزها به صورت اختصاصی در پایان روز نیز کل فضا برای روز بعد ضدعفونی میشود.
وی کتابخانه مرکزی در همدان را نیازمند سالن آمفی تئاتر مجهز دانست و گفت: کتابخانه مرکزی با ۸۰۰۰ مترمربع زیربنا به صورت نیمه کاره افتتاح شد و هنوز سالن آمفی تئاتر ندارد.
وی افزود: با توجه به تعطیلی چهار ماهه کتابخانه های عمومی، در شرکت در جشنواره رضوی نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد رشد داشته ایم که همه در فضای مجازی صورت گرفته است.
در پایان از رضوان سلماسی به عنوان فعال حوزه گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی از سوی استاندار تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات