• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99041108102
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

ورزشکارانی که تنها عشق آن‌ها را سر پا نگه داشته است...

ورزشکارانی که تنها عشق آن‌ها را سر پا نگه داشته است...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری به‌واسطه شرایط توپوگرافی، خاص و وجود رودخانه‌های خروشان یکی از بهترین استان های کشور برای انجام ورزش رفتینگ است.

به گزارش ایسنا، قایق‌سواری بر روی آب‌های خروشان یا رفتینگ یکی از ورزش‌های ماجراجویانه‌ای است که در این استان رواج یافته است.

اگر بگوییم که سوادجان، این روستای توریستی ساحلی در شهرستان سامان، زادگاه ورزش آبی رفتینگ استان و حتی کشور است اشتباه نکرده‌ایم، چرا که علاوه بر محل تمرین تیم های قایق‌سواری، ورزشکارانی از دل این آب و خاک پا به عرصه‌های ملی و بین المللی گذاشته‌اند.

محمد بهارلو رئیس هیات قایقرانی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: 30 باشگاه قایقرانی در قالب رفتینگ، اسلالوم، کانوپولو و آب‌های آرام در استان مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار تیم رفتینگ استان در لیگ برتر حضور دارد، ادامه داد: 6 تیم باشگاه آوای شهرکرد شامل 2 تیم کانوپولو، 2 تیم اسلالوم و 2 تیم آب‌های آرام در لیگ برتر حضور دارند.

بهارلو با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های حوزه قایقرانی را به‌شدت کاهش داده است، اضافه کرد: از هفته گذشته تمرینات رفتینگ و اسلالوم چهارمحال و بختیاری آغاز شده و هنوز دستوری مبنی بر برگزاری اردوی تیم ملی در استان صادر نشده است.

رئیس هیات قایقرانی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ابتدایی‌ترین باشگاه‌های قایقرانی در روستای ارمند شهرستان لردگان مستقر هستند و کمپ اردوی تیم ملی در آن‌جا برقرار بوده و قرار بر این است که اردوی رفتینگ سال‌جاری در ارمند برگزار شود، چرا که سطح آب آن بالاتر و از امکانات رفاهی بهتری برخوردار است.

وی از راه‌اندازی هیات قایقرانی شهرستان کوهرنگ هم خبر داد و بیان کرد: احتمالا یکی از مکان‌های تمرین تیم ملی در این شهرستان خواهد بود.

بهارلو با تاکید بر اینکه هیچ باشگاهی از خارج چهارمحال و بختیاری برای تمرین به استان ورود پیدا نکرده است، خاطرنشان کرد: تورهای گردشگری برای انجام تفریح به مکان‌های حاشیه زاینده‌رود سیاحت می‌کنند اما تنها باشگاه‌های درون استانی در آب‌های استان مشغول به فعالیت هستند.

بهارلو با بیان اینکه برای راهنمایان رفتینگ دوره‌های آموزشی توسط هیات قایقرانی استان برگزار می‌شود، تصریح کرد: سالی یک بار با حضور یک نفر از هلال احمر برای آموزش احیا و کمک‌های اولیه، یک کارشناس از میراث فرهنگی به‌منظور آموزش مسائل فرهنگی و نحوه مدیریت موارد فرهنگی و چگونگی برخورد با مهمانان و ورزشکاران دیگر استان‌ها، ۳ مدرس در راستای آموزش اقدامات فنی شامل اصول اولیه و درون قایق و امسال هم یک نفر از کادر علوم پزشکی برای آموزش موارد بهداشتی، دوره بازآموزی انجام می‌گیرد.

رئیس هیات قایقرانی چهارمحال و بختیاری در ادامه برگزاری دوره‌های آموزشی را ۲ تا ۳ بار در سال عنوان و بیان کرد: اگر هنجارشکنی در باشگاه‌های استان صورت پذیرد، آن باشگاه به کمیته انضباطی ارجاع داده می‌شود و باشگاه‌های خارج استانی نیز حتما باید با مجوز باشگاه و کارت لیدر وارد محل تمرین استان شوند و چنان‌چه مجوز نداشته باشند، با آن‌ها برخورد می‌شود، هرچند در سال‌های اخیر بسیاری از باشگاه‌های بدون مجوز وارد استان شده‌اند اما از این پس برخوردها سخت‌گیرانه‌تر است.

گلایه عضو تیم‌ملی رفتینگ از بی‌توجهی به مشکلات این رشته ورزشی

در ادامه هادی خسروی عضو تیم ملی رفتینگ در خصوص مشکلات این رشته ورزشی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت 10 ساله خود در این رشته، اظهار کرد: از سال 89 به‌صورت تخصصی مشغول انجام ورزش رفتینگ هستم و از سال 93 در  تیم ملی حضور دارم.

وی فعالیت ورزش رفتینگ چهارمحال و بختیاری را در دو بخش گردشگری-توریستی و ورزشی-قهرمانی عنوان کرد و ادامه داد: برای تهیه تجهیزات این رشته دچار مشکل هستیم و گرانی این اقلام و تجهیزات بازیکنان را نسبت به این ورزش دلسرد می‌کند.

خسروی از برگزاری مسابقات رفتینگ در پیست‌های مصنوعی خبر داد و تصریح کرد: اخیرا مسابقات در پیست‌های مصنوعی انجام‌ می‌گیرد که نبود این نوع پیست در چهارمحال و بختیاری یکی از مشکلات عمده ما در این حیطه است، چرا که تعبیه در آب خروشان و تغییرات در این پیست‌ها ورزشکاری را که در آب‌های طبیعی تمرین کرده با مشکل مواجه می‌کند و در کل سیستم پیست مصنوعی با آب طبیعی تفاوت دارد.

عضو تیم ملی رفتینگ نبود سرپرست برای رشته رفتینگ را در حال حاضر یکی دیگر از مشکلات این رشته ورزشی مطرح کرد و ادامه داد: حمایت‌های مالی از رفتینگ صورت نمی‌گیرد، البته برای مسابقات ترکیه مقداری کمک مالی پرداخت شد ولی منتظر حمایت‌های بیشتر از سوی وزارتخانه ورزش جوانان هستیم.

اکثر ورزشکاران حوزه رفتینگ سوادجان عضو تیم ملی هستند

وی گفت: من از کودکی به این رشته روی آورده‌ام اما به دلیل کمبود امکانات مالی ممکن است این رشته را کنار بگذارم و ورزشکارانی که با دل و جان کار می‌کنند، یقینا استحقاق کمک‌های بیشتری را دارند.

وی به برگزاری 9 اردوی تیم ملی در سال گذشته در روستای سوادجان اشاره و خاطرنشان کرد: تقریبا دو رودخانه زاینده‌رود و ارمند استان قابلیت بسیار بالای رفتینگ را در سطح کشور داشته و 90 درصد تورهای رفتینگ کشوری در این رودخانه فعالیت دارند.

وی به مسائل ایمنی باشگاه‌ها و ایمنی مسافر در تورهای گردشگری اشاره و بیان کرد: خوشبختانه مسائل ایمنی بهتر از قبل رعایت می‌شود و فعالیت باشگاه‌های بدون مجوز متوقف شده است.

این مربی تیم ملی با بیان اینکه سالیانه هزاران گردشگر از باشگاه‌های رفتینگ استان جابجا می‌شوند، اضافه کرد: درخواست حداقلی ما از مسئولان کمک‌های مالی و در اختیارقراردادن تجهیزات به باشگاه‌های رفتینگ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha