• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99041108088
  • منبع : نمایندگی همدان

استاندار همدان:

چرا برج‌سازی را در همدان رواج ندهیم؟

چرا برج‌سازی را در همدان رواج ندهیم؟

ایسنا/همدان استاندار همدان گفت: از شورای شهر و شهرداری می‌خواهیم برای کسب درآمد به فکر  درآمدزایی پایدار باشند و طرح‌هایی را مصوب و اجرا کنند که درآمد پایدار برای شهر ایجاد کند و نگاهشان به جیب مردم و افزایش تعرفه‌ها نباشد.

سیدسعید شاهرخی شامگاه سه‌شنبه ۱۰ تیرماه در جلسه ۲۳ صحن شورای اسلامی شهر همدان که به منظور بررسی و تبادل نظر مسائل و مشکلات شهر همدان با حضور فرماندار، شهردار، مدیران کل میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد، مطرح کرد: همدان دارای سابقه تاریخی و فرهنگی با فیلسوفان و مفاخر علمی، دینی و ادبی است به همین علت انتظارات از شورای شهر بالاست بنابراین برای این شهر باید کارهای بزرگ انجام داد که این امر نیازمند نگاه بلند است.

وی با بیان اینکه شورای شهر علاوه بر اینکه باید هم‌افزایی درونی داشته باشد، باید قدرت تعامل و همکاری همه مجموعه‌ها را هم بالا ببرد، اظهار کرد: آمادگی انجام کارهای بزرگ‌تر در همدان را داریم و شورا و ‌شهرداری هم باید کارهای ماندگار و بزرگی انجام دهند.

شاهرخی با اشاره به اینکه شورا باید در راستای فعالیت شهر از دستگاه‌ها کمک بخواهد، افزود: باید به گونه‌ای تصمیم‌گیری و اجرا کنیم که موجب تسهیل زندگی مردم شود، رفاه را بالاتر ببرد و سرمایه‌ها را افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه شهر را باید با فکر و اندیشه اداره کرد، ادامه داد: اتکای همدان باید به تئوری علمی و برنامه‌ریزی باشد همچنین در مورد مسائل تخصصی و برخی از مشکلات شهر باید اظهارات علمی و کارشناسی داشته باشیم و از مطرح کردن مسائل غیرکارشناسی و احساسی پرهیز کنیم. 

استاندار همدان بیان کرد: سرمایه‌گذاری یکی از عناصری است که می‌تواند شهر را نجات دهد و مشکلات اقتصادی را حل کند بنابراین باید برای سرمایه‌گذار فرش قرمز پهن کنیم و اگر قبول داریم سرمایه یک جریان سیال است باید جایی برای سرمایه‌گذار باز و از او حمایت کنیم.

شاهرخی تصریح کرد: رسانه‌ها در رابطه با مواردی مانند جاده زیگزاگ گنجنامه علمی و کارشناسی برخورد کنند، این قضیه دستگاه‌های متولی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و ... دارد که باید حساس باشند و اگر خسارتی به جاده وارد شده باشد، مدعی شوند.

وی با اشاره به اینکه دامنه شمالی الوند یک نعمت طبیعی بی‌بدیل است، تأکید کرد: تحت هیچ شرایطی اجازه دخل و تصرف در آن را نمی‌دهیم، این منطقه احتیاج به کارهای علمی و کارشناسی شده دارد و طرح جامعی برای این منطقه درنظر داریم.

شاهرخی درباره مشکل مسکن در همدان هم گفت: این مشکل خاص استان همدان نیست و کشوری است، دولت به دنبال حل این مشکل است، امروز شهروندانی که می‌خواهند در رفاه باشند در برج زندگی می‌کنند پس چرا برج سازی را در همدان رواج ندهیم؟ این موضوع باید کارشناسی شود و ما آمادگی داریم هر طرحی که شهرداری و شورای شهر ارائه دهند را برای بهبود وضعیت مسکن انجام دهیم. 

استاندار همدان با اشاره به اینکه تورم و گرانی مسکن در کشور واقعیت دارد، خاطرنشان کرد: در این شرایط باید عاقلانه از ظرفیت‌ها استفاده کنیم و شورای شهر همدان هم می‌تواند در این راستا پیشنهادات کارشناسی را ارائه کند.

وی اضافه کرد: یک درخت نباید در شهر از بین برود یا جاده و عملیات ساختمانی خلاف طرح جامع دامنه شمالی الوند صورت بگیرد، از شورای شهر و شهرداری می‌خواهیم از این به بعد این امر را جدی بگیرند و گروهی نیز بر عملکرد ماده ۱۰۰ نظارت خواهد کرد.

شاهرخی در رابطه با ایجاد شهر حورا هم گفت: فعلاً درباره اجرای این شهر به جمع‌بندی نرسیدیم و باید پشتوانه قوی علمی و کارشناسی در این ‌مورد وجود داشته باشد همچنین طرح تفصیلی شهر نهایی شده و با اجرای آن تسهیل در زندگی مردم فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری به دنبال کارهای کلان هستیم، اظهار کرد: ۲۴۰ هکتار زمین برای ایجاد ساخت فضای تفریحی به شهرداری همدان واگذار شده است و انتظار داریم این ارگان هر چه سریع‌تر با مطالعه و نظر کارشناسی به نتیجه برسد.

استاندار همدان درباره قطار شهری همدان نیز مطرح کرد: ردیف اعتباری برای قطار شهری همدان درنظر گرفته شده تا همدان هم صاحب قطار شهری شود و مشاور و سرمایه‌گذار نیز جلسه‌ای در این راستا داشته‌اند.

شاهرخی با تأکید بر اینکه شهرداری و شورا به مناطق حاشیه شهر توجه بیشتری داشته باشند، افزود: باید از این مناطق بازدیدی به عمل آید و با بررسی کارشناسانه به ساکنان آن‌ها خدمات ارائه کرد، ما هم آماده انجام کارها هستیم.

وی درباره جایگاه و شأن شورا هم گفت: در فلسفه حکومت جمهوری اسلامی اصول اسلامی، شریعت اسلام، حق امور مردم و تعیین سرنوشت آن‌ها توسط خودشان مورد تأکید قرار گرفته است، دولت هم در راستای احترام به دموکراسی و رأی مردم از شورای شهر برای خدمت‌رسانی بیشتر به مردم حمایت می‌کند.

مسکن، کالای لوکس نیست، نیاز حیاتی است

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان در ادامه جلسه گفت: متأسفانه سهم شهرداری‌ها از محل ارزش افزوده، عوارض کالا، خدمات، سوخت و نیز جرائم پرداخت نمی‌شود، هر چند این منابع با مبالغ ناچیز یکی از درآمدهای پایدار شهرداری بوده است اما باید پیگیری‌های لازم به‌منظور تحقق این مهم، صورت پذیرد.

ابراهیم مولوی با تأکید بر اینکه دو درصد سهم کل درآمد و بودجه سالانه کشور که در اصل نیم درصد تولید ناخالص ملی را محسوب می‌شود، به مطالعات و پژوهش‌ها اختصاص دارد، اظهار کرد: مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان با وجود فعالیت ۳۰۰ تن از اساتید دانشگاهی از دریافت این سهم محروم بوده در صورتی که تمامی پروژه‌های شهری باید پیوست پژوهشی و مطالعاتی داشته باشد و این مهم نیازمند تزریق بودجه است.

وی با اشاره به گرانی زمین مسکن و اجاره‌بها در همدان و با بیان اینکه مهمترین دغدغه امروز کشور به‌ویژه مردم همدان، گرانی مسکن و اجاره‌بهاست، معتقد است: مسکن به عنوان مهمترین آیتم در شهر و شهرنشینی مطرح بوده و این نیاز اجتماعی، کالای لوکس سرمایه‌ای نیست بلکه یک نیاز حیاتی برای تداوم حریم خانواده محسوب می‌شود که در طول گذر روزگار تبدیل به یک بحران و دغدغه ذهنی خانواده‌ها شده است.

وی افزود: متأسفانه در طول چند ماه گذشته افزایش انفجاری زمین مسکن و اجاره‌بها موجب سرگردانی یک‌سوم از جمعیت همدان شده که در این زمینه، دولت و متولیان امر تدبیری نداشته‌اند و امیدی هم در بین مردم تزریق نشده است.

وی با تأکید بر عوامل و دلایل گرانی مسکن و اجاره‌بها در همدان، گفت: طرح تفصیلی مصوب شهر همدان و ابلاغ آن در سال ۸۴ یکی از عوامل گرانی مسکن است که افق ۱۰ ساله در این طرح، ۵۷۰۰ هکتار بوده که متأسفانه ۱۵۰۰ هکتار از این طرح از محدوده خارج شده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان با اشاره به مصوبه حفاظت و حراست از باغ‌ها، یادآور شد: در کنار حفظ باغ‌ها، باید مکان‌هایی برای توسعه شهر در نظر گرفته شود.

وی عدم پیش‌بینی اراضی ذخیره توسعه و فریز شده شهری برای نیازهای آینده شهر و توسعه متوازن و همه‌جانبه، مشخص نبودن پهنه‌ها به‌منظور توسعه عمودی شهر و بلند مرتبه‌سازی و همچنین عدم کمک و مساعدت به تعاونی‌های مسکن کارگری، کارمندی و ... به‌منظور تولید مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار کم‌درآمد، زوج‌های جوان، زنان خودسرپرست و ... را از دیگر عوامل گرانی زمین و مسکن برشمرد.

وی یادآور شد: اجرای سختگیرانه ضوابط و مقررات در همدان و عدم بومی‌سازی این ضوابط و مقررات بر اساس شرایط اقلیمی، طبیعی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همدان، رها شدگی، فرسوده شدن و تخریب هسته مرکزی شهر همدان و سایر شهرهای استان که این اراضی پتانسیل خوبی برای توسعه شهر و جلوگیری از تخریب باغ‌ها و اراضی مرغوب کشاورزی حاشیه شهرها محسوب می‌شود، از دیگر عواملی بوده که به گرانی مسکن دامن زده است.

مولوی در ادامه به ارائه راهکارهای حل معضل مسکن پرداخت و گفت: واگذاری زمین و اراضی قابل ساخت در محدوده و حریم شهر که در اختیار دولت، نهادها، ارگان‌ها، بنیادهای خیریه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، نیروهای مسلح و... است، ساخت و واگذاری مسکن به‌صورت انبوه و روش‌های صنعتی به افراد واجد شرایط کم‌درآمد، زوج‌های جوان، زنان خودسرپرست، کارکنان و کارمندان دولتی و خصوصی و... و همچنین پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت توسط بانک‌ها همراه با سودهای مناسب و مدت زمان پرداخت برای استفاده‌کنندگان به‌صورت طولانی‌مدت از جمله راهکارهای اساسی در حوزه رفع معضلات مسکن محسوب می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان همچنین توجه به شرکت‎ها و انجمن‌های متخصص حوزه تولید مسکن و انبوه‌سازی، کاهش تعرفه عوارض صدور پروانه ساختمانی، هزینه‌های مهندسان ۴ و ۶گانه، مالیات و بیمه و تسهیل امور در ادارات ثبت اسناد و ...، تسهیل در تفکیک و افراز اراضی برای ساخت عمودی شهر و مشخص کردن پهنای بلندمرتبه‌سازی و همچنین توجه و عنایت خاص به شهرهای جدید برای جلب و جذب سرریز جمعیتی و مهاجرین وارد شده به شهر همدان مثل شهر جدید هورا را از راهکارهای اساسی رفع معضلات مسکن اعلام کرد.

مولوی با اشاره به چند صد هکتار از اراضی و مساحت شهر که در محدوده بافت فرسوده و بازآفرینی شهری قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: با این فکر و اندیشه که این بافت‌ها و ساختار کالبدی و سازمان فضایی، یک ثروت فرهنگی از نیاکان و گذشتگان برای ما بوده است که باید این سرمایه بزرگ را با باززنده‌سازی و احیا و حراست از تک‌بناها و بافت‌های ارزشمند برای آیندگان حفاظت و حراست کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha