• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 99041007371
  • خبرنگار : 71516

ضمن تاکید بر لزوم احیای وحدت ملی فلسطین

هنیه: فلسطین با جنگی ۳ بعدی روبروست/ مقابله با طرح الحاق نیازمند استراتژی فراگیر ملی است

هنیه: فلسطین با جنگی ۳ بعدی روبروست/ مقابله با طرح الحاق نیازمند استراتژی فراگیر ملی است

رئیس دفتر سیاسی حماس با تاکید بر این که فلسطین در معرض جنگی چند بعدی از سوی دشمنانش قرار دارد، خواهان مقابله با معامله قرن در چارچوب یک طرح و استراتژی فراگیر شد.

به گزارش ایسنا، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در مصاحبه با تلویزیون ترکیه به رخدادهای فلسطین به ویژه طرح الحاق کرانه باختری پرداخت و گفت: فلسطین در معرض جنگی سه بعدی قرار دارد. بعد اول بعد سیاسی است که شامل تلاش‌های اسرائیل با حمایت آمریکا برای حذف مسئله فلسطین است. بعد دوم نظامی و امنیتی است که مردم ما همواره در معرض آن و تجاوزهای پی در پی ارتش اسرائیل قرار داشته‌اند به عنوان مثال در غزه ما در طول کمتر از پنج سال در معرض حملات گسترده‌ای قرار داشتیم که هزاران کشته و زخمی برجا گذاشت و به ویرانی ده‌ها هزار منزل منجر شد.

هنیه افزود: بعد سوم این جنگ بعد اقتصادی است که شامل محاصره اقتصادی فلسطینی‌ها به ویژه در شهر غزه می‌شود. این جنگ بر نوار غزه به ویژه اوضاع معیشتی تأثیر زیادی گذاشته است. محاصره اسرائیل ۱۴ سال طول کشیده است.

وی افزود: اوضاع در فلسطین و غزه دشوار و هر لحظه در حال انفجار است به ویژه اینکه مردم ما با اشغالگری اسرائیل مواجهند و ساکنان ما در قدس در دفاع از قدس و مسجد الاقصی در برابر حملات صهیونیست‌ها سینه سپر کرده‌اند.

احیای وحدت ملی

درخصوص اختلافات داخلی و لزوم وحدت ملی در فلسطین نیز هنیه گفت: تلاش‌ها برای احیای وحدت ملی و پایان دودستگی داخلی ادامه دارد و متوقف نشده است. ما در حماس معتقدیم که وحدت داخلی در فلسطین یک ضرورت ملی است و در این مرحله که شاهد معامله قرن و طرح‌های الحاق و یهودی‌سازی هستیم این مسئله مهم‌تر است. ما برای ایجاد وحدت ملی و تشکیل دولت واحد امتیازهای زیادی دادیم.

هنیه گفت: بعد از اعلام معامله قرن تماس‌های زیادی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گرفتیم. ما با برگزاری نشست‌هایی در غزه برای توافق با استراتژی ملی توافق کردیم. همچنان منتظر تدابیر جدی‌تری از سوی برادرانمان در جنبش فتح هستیم تا به دودستگی پایان داده و در برابر طرح‌های آمریکا و اسرائیل متحد شویم. نشست گسترده ملی یکشنبه در غزه با حضور تمام گروه‌ها از جمله فتح برگزار شد و با طرحی برای مقابله با معامله قرن توافق کردیم.

وی افزود: ما مایلیم دودستگی پایان یابد و صفحه جدیدی در روابط ملی فلسطین باز شود.

اهداف طرح الحاق

هنیه تأکید کرد: اسرائیل با طرح الحاق به دنبال تحقق سه هدف است. هدف اول تأکید بر هویت "کشور یهودی" که در قانون ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۸ کنست آمده است. این قانون به معنای طرد مردم فلسطین از سرزمینشان است. هدف دوم الحاق ۳۰ درصد کرانه باختری و اجرای طرح بزرگ قدس است طوری که قدس شرقی و غربی "پایتخت متحد اسرائیل" باشد. هدف سوم نیز ممانعت از تشکیل کشور فلسطین است. این به معنای از بین بردن مسئله فلسطین و آوارگی بیشتر و محروم شدنشان از یک نظام سیاسی است. ما با طرح الحاق مخالفیم و با امت عربی و اسلامی برای به شکست کشاندن آن تلاش می‌کنیم.

وی گفت: آمریکا کاملا از اسرائیل جانبداری می‌کند و حقوق مردم فلسطین و جهان عرب را نادیده می‌گیرد و از وتو علیه هر قطعنامه‌ای در شورای امنیت استفاده می‌کند. دولت دونالد ترامپ بیش تر از دولت‌های سابق از اسرائیل جانبداری می‌کند. دولت کنونی آمریکا در جانبداری از اسرائیل از حد و مرزها عبور کرده است. معامله قرن را مطرح کرد، قدس را به اسرائیل داد و شهرک‌سازی‌ها را قانونی خواند و با نهادهایی مثل آنروا که از پناهجویان حمایت می‌کنند جنگید. ما خواهان مقابله با معامله قرن در راستای یک طرح و استراتژی فراگیر هستیم.

هنیه تأکید کرد: طرح آمریکا یک طرح تاکتیکی است نه استراتژیک و در راستای طرح صهیونیسم است که می‌خواهد تمام خاک فلسطین را ازآن خود کند برای همین ما خواهان استراتژی برپایه مقابله فراگیر و مقاومت کامل در برابر اسرائیل است. موفقیت این استراتژی بر پایه ایجاد وحدت ملی فلسطین و ایجاد موضع عربی و شبکه امنیت منطقه‌ای برای مردم فلسطین است.

وی همچنین گفت: مردم فلسطین هرگز مواضع ترکیه درباره حمایت از فلسطین به ویژه قدس و غزه را فراموش نمی‌کنند. ما شهدای کشتی مرمره را فراموش نمی‌کنیم که جانشان را برای شکستن محاصره غزه گذاشتند. همچنین مواضع واضح و قوی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و مواضع نجم الدین اربکان، نخست‌وزیر فقید و مواضع تمام احزاب و گروه‌های ترکیه را فراموش نمی‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha