کرونا چند ماهی است که مهمان ناخوانده زندگیمان شده، اما پس از چند ماه قرنطینه مردم گویی بی حوصله شدهاند و دست از مراقبت کشیدهاند، تصمیمی که اثراتش را در چند هفته آینده مشاهده خواهیم کرد.
این شرایط و عادی شدن یک بیماری خطرناک کم کم ما را به سمتی خواهد برد که هیچ راه جبرانی برای آن نخواهیم داشت، وقتی که اثرات آن در زندگی همه ما قابل مشاهده خواهد بود و راه گریزی نخواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در ارتباط تصویری با رئیس و مسئولان عالی قضایی و همچنین رؤسای کل دادگستریهای سراسر با تأکید بر اینکه ماجرای کرونا تمام نشده و همچنان ادامه دارد، همه مردم و مسئولان را به جدی گرفتن رعایت دستورالعملهای بهداشتی و جلوگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا فراخواندند.
چه خوب است با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و توجه به صحبتهای کارشناسان امر، هنوز هم مانند روزهای اول اوج بیماری در کشور، موارد بهداشتی را رعایت کنیم.
بی خیالی نسبت به روزهای اول
ابوالفضل عرفانی یک شهروند بیرجندی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: من و خانوادهام به شخصه از ابتدای شیوع کرونا بسیار بر دوری از تجمعات تاکید داشتیم، اما در انتهای فروردین ماه با کم شدن تعداد بیماران، کمی خیالمان راحت شد.
وی افزود: در این بازه زمانی به دلیل اینکه فکر میکردیم اوضاع بهتر شده، روال عادی زندگی را تقریبا از سر گرفتیم، اما اکنون با اوج گرفتن بیماری و وضعیت قرمز سعی کردهایم حتی برای خرید نیز چندان از خانه خارج نشویم.
حضور در اماکن عمومی مدیریت شده باشد
حمید عباسی یک کارمند در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: شخصا از زمان اعلام خطر وزارت بهداشت، این بیماری را جدیتر میگیرم چرا که در ابتدا، شیوع بیماری را در بین آشنایان کمتر میدیدم، اما اکنون این بیماری را با چشم خود دیده و نگرانتر از گذشتهام.
وی با بیان اینکه اکنون نتایج تجمعات ملموستر شده و همه باید از نتایج آن درس عبرت بگیرند، افزود: با شرکت نکردن در تجمعات زمینه بروز بیماری خود و دیگران را فراهم نکنیم.
این کارمند با بیان اینکه استفاده از ماسک در جامعه باید الزامی شود، بیان کرد: افراد به هیچ عنوان نباید استفاده از ماسک را فراموش کنند و در مورد حضور در تجمعات و مغازههای شلوغ نهایت رعایت را انجام دهند.
عباسی با بیان اینکه پروتکلهای بهداشتی در ادارات باید به صورت جدی رعایت شود، بیان کرد: بسیاری از شهروندان در شهر فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند و این خطر را برای خود و مردم بیشتر میکند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در اماکنی چون نانواییها اصلا موارد بهداشتی توسط مردم رعایت نمیشود، تصریح کرد: تا زمانی که به فکر زندگی خود نباشیم هیچ فرد و سازمانی نمیتواند به ما کمک کند.
رودربایستیهایی که به بیماری ختم میشود
الهام سلیمی یکی از بانوانی است که به دلیل حضور در مراسم ختم در یکی از روستاهای استان به این بیماری دچار شده به ایسنا میگوید: به دلیل رودربایستی در این مراسم شلوغ شرکت کردم و چند روز بعد علائم بیماری در من نشان داده شد.
وی افزود: تمام افرادی که در آن مراسم حضور داشتند، به بیماری کرونا مبتلا شدند که هم اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده و یا گروهی مرخص شدهاند.
وی بیان کرد: از مردم میخواهم به هیچ عنوان در تجمعات و اماکن شلوغ حضور نیابند چراکه این بیماری جدی است و با کسی شوخی ندارد.
این بانوی بیرجندی بیان کرد: من میتوانستم به جای شرکت در مراسم تشییع در خانه بمانم و از دور برای فرد فوت شده فاتحه و صلوات بفرستم، تا اینگونه خود و خانوادهام را درگیر نکنم.
مریم غلامی شهروند دیگری است که به ایسنا میگوید: تقریبا بعد از اینکه اعلام شد کرونا روند خوبی پیش گرفته، هر شب فرزندانم به دیدن مان میآیند و هیچ وقت تصور اینکه در جمع خانوادگی دچار کرونا شویم را نداریم.
وی میگوید: با وجودی که فرزندانم شاغل هستند، در میهمانیهایمان فاصله اجتماعی یا نکات خاصی که مربوط به کرونا باشد، نداریم.
با شهروندان بیرجندی که صحبت کردیم به این نتیجه میرسیم باوجود اینکه بخشی از مردم کرونا را جدی گرفتهاند، اما هنوز هم هستند افرادی که بیخیالی طی میکنند. این را میشود از آمار و صحبتهای دانشگاه علوم پزشکی پی برد که میگوید: خطر در کمین میهمانیهای خانوادگی، دورهمیها و مراسم عزا و عروسی است.
محدودیتهایی در نمونهگیری
جلال احمدی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در جمع خبرنگاران در خصوص نمونهگیری از بیماران مشکوک به کرونا در استان گفت: با توجه به افزایش تجهیزات و نیروی انسانی، میزان نمونهگیری در استان افزایش یافته، اما به دلیل حجم بالای تقاضا و بیمارانی که علامتدار هستند محدودیتهایی در نمونهگیری وجود دارد که بر اساس آن، نمونهگیریها طبق آخرین دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت انجام میشود.
وی افزود: براساس آخرین اصلاحیه ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، 11 دسته از افراد مشمول نمونهگیری هستند که سه دسته از همه مهمترند که عبارتند از کسانی که یکی از هفت علامت بیماری را دارند و جزو گروههای در معرض خطر مانند افراد دارای سن بالای ۶۰ سال، دارای بیماری زمینهای و یا بانوان باردار هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: دسته دوم افرادی هستند که با فرد مبتلای قطعی در تماس نزدیک بوده و جزو گروههای در معرض خطر مانند افراد دارای سن بالای ۶۰ سال، دارای بیماری زمینهای و بانوان باردار باشند.
احمدی ادامه داد: دسته سوم افرادی هستند که در بخشهای بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا مشغول فعالیت بوده که طبق معاینه پزشک معالج در صورت نیاز نمونهگیری از آنان انجام میشود و مابقی موارد خاص هستند که در مراکز عمومی مانند پادگان، زندان و ... زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خارج از این موارد نمونهگیری انجام نمیشود، افزود: دو نمونه تست آزمایشگاهی وجود دارد؛ تست آنتی ژن(شناسایی ویروس) و تست آنتی بادی که در تمام آزمایشگاههای سطح شهر در حال انجام است که در صورت مثبت شدن مشخص میکند که بیمار مواجهه با ویروس را داشته و یا احتمالا به این ویروس مبتلا شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: ابتلای به ویروس کرونا به معنی ایمنی دائم و همیشگی نبوده و ممکن است پس از مدتی آنتی بادی در بدن فرد افت و مجدداً مبتلا به ویروس کرونا شود.
استفاده از بخش خصوص برای نمونهگیری
احمدی در خصوص استفاده از بخش خصوص برای نمونهگیری، گفت: با یکی از آزمایشگاههای خصوصی شهرستان بیرجند قرارداد اولیه منعقد شده که بلافاصله بعد از آمادهسازی فضای فیزیکی، نمونهها برای آزمایش، ارسال خواهند شد.
وی افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان بیش از ۳۰۰ تخت بیمارستانی و حدود ۳۶ تخت ویژه در کل استان برای این امر اختصاص یافت که خوشبختانه از فروردینماه به بعد با کنترلهای انجام شده و با رعایت دستورالعملها توسط مردم، تعداد بیماران سیر نزولی خوبی داشت که هیچ وقت این تعداد تخت به طور کامل پر نشد.
کمبود تخت وجود ندارد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: با وجود اینکه در طی دو تا سه هفته گذشته شاهد سیر صعودی بیماری بودیم، همان آمادگیهای قبلی اعمال و بخشهای بیمارستانی ایزوله شدند و خوشبختانه هنوز هیچ کدام از بیمارستانها کاملا تکمیل نشده و دچار کمبود تخت نیستیم، اما اگر مردم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند ممکن است با مشکل مواجه شویم.
احمدی خاطرنشان کرد: از همه هماستانیها تقاضا داریم به هیچ عنوان در تجمعات شرکت نکنند، در همه حال از ماسک استفاده و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی امیدواریم شاهد سیر نزولی این بیماری باشیم.
بیماری کرونا هنوز در زندگی ما وجود دارد، در خیابانهای شهر، در بین جمعیت، در میان تمام کالاهایی که میخریم و بی خیالی نسبت به آن و خستگی از رعایت موارد بهداشتی تیشهای بر زندگیهایمان خواهد زد، باید سعی کنیم زندگی مسالمتآمیز با کرونا را یاد بگیریم. این بهترین روش زندگی در عصر حاضر است.
انتهای پیام
نظرات