• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99040805634
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

بختیار:

رشد نقدینگی، ناشی از غیرمولد بودن اقتصاد کشور است

رشد نقدینگی، ناشی از غیرمولد بودن اقتصاد کشور است

ایسنا/اصفهان یک نماینده سابق مجلس گفت: امروز رشد نقدینگی را به شکل فزاینده شاهد هستیم که ناشی از غیرمولد بودن اقتصاد کشور و رفتن سرمایه به سمت بازارهای غیر مولد و سفته‌بازی است.

علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بالا رفتن نرخ ارز و راهکارهای تقویت پول ملی، اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور در چهار دهه گذشته تضعیف ارزش پول ملی و به هم خوردن پایه‌های پولی بوده که سبب تورمی شدن اقتصاد و افزایش قیمت نرخ ارز شده است. تحریم‌ها سبب شده‌اند اقتصاد ایران دچار افزایش نقدینگی و غیرمولد بودن شود و مجالس و دولت‌های مختلف با شعارهای گوناگون نتوانسته‌اند تورم اقتصادی را از بین ببرند.

وی افزود: مجلس یازدهم با شعار رفع مشکلات معیشتی و مشکلات اقتصادی کار خود را آغاز کرد، اما در یک ماه گذشته نرخ دلار و تورم مسیر خود را پرشتاب‌تر از گذشته ادامه داد. هر مشکل بین‌المللی که برای ایران اسلامی پیش می‌آید تأثیر خود را در بازار می‌گذارد و اقتصاد درونی کشور ناشی از تصمیمات غلط اقتصادی است که سبب کاهش ارزش پول ملی کشور می‌شود.

این نماینده سابق مجلس گفت: امروز رشد نقدینگی را به شکل فزاینده شاهد هستیم که ناشی از غیرمولد بودن اقتصاد کشور و رفتن سرمایه به سمت بازارهای غیرمولد و سفته‌بازی است که دولت و مجلس باید در این خصوص راهکار فوری ارائه دهند.

بختیار ادامه داد: حمایت واقعی از تولیدکننده سبب می‌شود اقتصاد کشور به سمت تولید پیش برود. امروز تولیدکنندگان با مشکلات عدیده مواجه هستند و سرمایه‌گذار حاضر نیست سرمایه خود را در حوزه تولید هزینه کند. دست‌اندازی‌هایی که در حوزه‌های مختلف برای تولید کننده ایجاد می‌شود و حتی از حمایت درستی برخوردار نیستند باعث شده که پول و سرمایه از حوزه تولید بیرون برود و تولید کننده انگیزه کافی برای تولید را نداشته باشد.

وی اظهار کرد: تولیدکننده‌ای که قصد دارد محصول خود را صادر کند با مشکل ارزآوری و رقابت در بازارهای منطقه‌ای مواجه است و برای آوردن پول صادراتی و تأمین مواد اولیه دچار مشکلات است. بنابراین راه برون رفت از این مشکل این است که به بازار تولید در داخل اهمیت داده شود و موانع تولیدکنندگان را رفع کرد تا پول و سرمایه به سمت بازار تولید سوق داده شود.

این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: اقتصاد با فشار و دستور حل نمی‌شود بلکه با انگیزه و رغبت ایجاد کردن در بخش تولید سامان پیدا می‌کند و باید این مسیر را دولت و مجلس طی کنند تا پول ملی کشور تقویت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha