به گزارش ایسنا، به نقل از عربی۲۱، "یوآف لیمور"، کارشناس نظامی رژیم صهیونستی در یادداشتی در روزنامه "یسرائیل هیوم" نوشت که اسرائیل پس از خروج از نوار غزه عملا در مقابل جنبش مقاومت اسلامی حماس شکست خورده است.
وی در این باره گفت، مخالفان خروج اسرائیل از غزه معتقدند که این طرح اسرائیل را ضعیف کرد و روند خارج کردن یکجانبه شهرکنشینان در تابستان ۲۰۰۵ نشان داد که تلآویو تسلیم فشارها شده است.
لیمور نوشت، اما تأیید کنندگان طرح خروج معتقدند که این اقدام امنیت اسرائیل را تقویت کرد و به جای استفاده از نیروهای نظامی برای مأموریتهای بیفایده، این نیروها امروز مأموریتهای ضروری برای امنیت رژیم صهیونیستی را انجام میدهند.
وی ادامه داد، خروج اسرائیل از غزه، تلآویو را مانند طرفی به تصویر کشید که بدون هیچ دستاوردی و به آسانی از این منطقه عقبنشینی کرد و در مقابل باعث شد که حماس از آزادی خود برای استفاده از توانمندیهای نظامیاش بهره ببرد و نخستین موشک را در سال ۲۰۰۱ شلیک کند.
لیمور افزود: قدرت نظامی حماس تنها یکی از نتایج این عقب نشینی است و همزمان با این مسأله حماس حاکمیتی را در غزه به دست آورد و اکنون مسئولیت رفاه ساکنان این منطقه را بر عهده دارد.
در همین حال، یائیر گولان، عضو کنست از حزب چپگرای «میرتس» و جانشین سابق فرمانده ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی با اشاره به تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم برای الحاق مناطقی از کرانه باختری به اراضی اشغالی و اجرای این طرح در اوایل ژوئیه، اظهار کرد: من نمی توانم بفهمم که چه چیزی را الحاق می کنیم و چه زمانی می خواهیم این طرح را اجرا کنیم؟ و اینکه دلیل الحاق چیست؟
وی افزود: اجرای طرح الحاق باعث بهتر شدن اوضاع امنیتی نمیشود و بالعکس ممکن است که منجر به شکلگیری خشونت در تمامی مناطق شود.
گولان ادامه داد: این شهروندان ما هستند که هزینه طرح مذکور را متحمل میشوند و این طرح باعث بهتر شدن موقعیت اقتصادی اسرائیل نمی شود و تحریمهای سراسر جهان را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین تأکید کرد که اجرای طرح الحاق منجر به شکلگیری انتفاضه سوم در کرانه باختری میشود و این با طرح صهیونیستی مغایرت دارد.
انتهای پیام
نظرات