• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99040403196
  • خبرنگار : 71124

تولید سامانه بومی معاملات بورس در دستور کار سازمان بورس

تولید سامانه بومی معاملات بورس در دستور کار سازمان بورس

مدیرعامل شرکت فناوری بورس تهران با توجه به خرابی‌های سامانه معاملات بورس گفت: این سامانه به میزان رشد بازار توسعه نیافته است و تحریم ها هم بر توسعه این سیستم فشار می آورد، ما سعی می کنیم این مشکلات را رفع کنیم.

به گزارش ایسنا،   روح الله دهقانی - مدیرعامل شرکت فناوری بورس تهران - در برنامه پایش که با موضوع «خرابی هسته معاملات بورس» پخش شد، با توضیح سامانه معاملاتی بورس، گفت: این سامانه متشکل از سیستم های معاملاتی است که از زمان سفارش تا خرید سهم را در بر می گیرد، این سامانه سال ۱۳۸۴ از خارج از کشور خریداری و سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: این سامانه بورس، فرابورس، بورس انرژی و بخشی از بورس کالا را پشتیبانی می‌کند، این سامانه به میزان رشد بازار توسعه نیافته و تحریم‌ها هم بر توسعه این سیستم فشار می‌آورد، ما سعی می‌کنیم این مشکلات را رفع کنیم و برای بزرگ تر شدن بازار برنامه داشته باشیم.

دهقان افزود: بخشی از سامانه نیز در اختیار شرکت‌های کارگزاری است، که اتفاقا آنها هستند که با کاربر نهایی در تماس هستند، اختلال در سامانه کارگزاری ها را نیز بعضا به سامانه معاملات ربط می دهند که امری نادرست است.

مدیرعامل شرکت فناوری بورس گفت: تشخیص اینکه سامانه معاملات سازمان بورس یا کارگزاری دچار مشکل شده باشد، کار مشکلی نیست، اگر هسته اصلی معاملات مشکل داشته باشد هیچ معامله ای در هیچ کارگزاری انجام نخواهد شد.

دهقان بیان کرد: سامانه های معاملاتی با مفهومی در دنیا سرکار دارند که جزو پیچیده‌ترین سیستم ها در دنیا هستند و شرکت‌های اندکی در دنیا تکنولوژی ساخت آن را دارند، از سال ۱۳۹۸، شروع به تولید سامانه معاملات در داخل کشور کردیم و در یکسال گذشته اندکی پیشرفت داشته که نهایی شدن آن زمانبر است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار در ۶ ماه گذشته ما با معضل سرخطی رو به رو بوده‌ایم، توازن بین سرخطی ها برای کاربران خانگی و کارگزاری ۵۰ به ۵۰ است، در نمادهای مختلف بررسی که انجام شده حاکی از برابر بودن شانس ثبت معاملات است، بنابراین اطمینان می دهم هیچ رانتی در این زمینه وجود ندارد.

بازدهی نجومی بازار بورس

در بخش دوم برنامه رضا نازی -  تحلیلگر بازار سرمایه - در خصوص روند بازار سرمایه در دو هفته اخیر، گفت: بازار سرمایه همچنان با اقبال عمومی رو به رو است و نقدینگی به این بازار هجوم آورده و در این زمینه نیاز به هدفمند شدن این نقدینگی وجود دارد.

نازی بیان کرد: در بازار سرمایه پول باید به سمت دارایی‌هایی برود که ارزشمند باشند، هر موقع که قیمت بالاتر از ارزش سهم باشد، حباب شکل می گیرد، در حال حاضر کل بازار هیچ حبابی ندارند، اما در برخی سهم‌ها این حباب ایجاد شده است.

وی گفت: جریان‌های ورودی نقدی به بازار، زمانی که رشد می کند ممکن است در برخی سهام های کوچک بازار حباب ایجاد شود، مردم باید در سرمایه‌گذاری در سهام های مختلف به قیمت و سود آن شرکت توجه کنند و بر این اساس سرمایه گذاری کنند.

تحلیلگر بازار سرمایه افزود: بازدهی بازار بورس در سه ماه اخیر ۱۴۸ درصد بوده، ضمن اینکه نقد شوندگی بازار بورس نیز افزایش یافته است، جریان ورود نقدینگی در خردادماه صعودی بوده است و خالص ورود وجه نقد در این ماه ۹ هزار میلیارد تومان بوده که در ۳ ماه اخیر به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha