سید امین قاسمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: صنایع دستی لرستان همواره مجالی برای بروز ذوق و سلیقه لرستانیها در ادوار تاریخ بوده است.
وی ادامه داد: از زمانی که گلیمها و جاجیمهای بافتهشده دست زنان لر، زیبنده نمایشگاههای بینالمللی شد و یا شاید از دورتر و هنگامی که اولین سماور ورشویی ایران به دست اساتید مجرب در بروجرد ساخته شد و یا شاید حتی قبلتر از آن هنگامی که زیورآلات مفرغی آذینبخش گیسوان زنان لر بود، اوج هنرمندی این مردمان جهانیان را شگفتزده کرده بود.
قاسمی یادآور شد: از نظر اجتماعی و فرهنگی، صنایع دستی لرستان با توجه به پیشینه تاریخی غنی و تنوع قومیتها در سه نوع متمایز عشایری، روستایی و شهری شکل گرفتهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: با توجه به شرایط بیشتر تولیدات صنایع دستی عشایری به مصرف خانوار میرسد و کمتر به بازار عرضه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ورشو، سیاه چادر، قالی، گلیم، هور، هور اسبو، رنگرزی، جاجیم بافی و... ازجمله صنایع دستی مهم لرستان هستند.
قاسمی با بیان اینکه ۵۳ رشته صنایع دستی در لرستان فعال است، اضافه کرد: از این تعداد ۱۹ مورد بومی است که کاربردهای خاصی داشته و برخی نیازهای مردم استان را رفع میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: ۲۱ رشته از صنایع دستی در مراکز آموزشی استان به علاقهمندان آموزش داده میشود.
انتهای پیام
نظرات