• دوشنبه / ۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99040201657
  • خبرنگار : 71607

"ستاره مرگ" زیست لایه‌های باکتریایی شناسایی شد

"ستاره مرگ" زیست لایه‌های باکتریایی شناسایی شد

پژوهشگران دانشگاه استرثکلاید(University of Strathclyde) اسکاتلند در مطالعه اخیرشان عامل اصلی ضعیف شدن زیست لایه‌های باکتریایی را کشف کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به خودی خود از بین بردن باکتری‌ها کار خیلی سختی نیست اما عملکرد آنها به گونه‌ای است که به صورت دسته جمعی در ناحیه‌ای گرد هم می‌آیند و مکان محافظتی به نام زیست لایه ایجاد می‌کنند و این عمل نابودی آنها را دشوار می‌سازد و به مشکلات بیشتری برای سلامتی افراد می‌انجامد. اما اکنون محققان ضعف جدیدی در زیست لایه‌ها یافته‌اند که می‌توان از آن برای تخریب این لایه استفاده نمود.

زیست لایه‌ها پوشش‌های باریکی هستند که با گذشت زمان و در همان حال که باکتری‌ها به هم متصل می‌شوند، روی سطوح رشد می‌کنند. آنها اغلب در لوله‌های آب، روی دندان‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی و کاتترها تشکیل می‌شوند. آنتی بیوتیک‌ها در نفوذ به لایه بیرونی چسبنده آن مشکل دارند و این به آن معنا است هنگامی که زیست لایه‌ها در بدن افراد رشد کنند، خلاص شدن از دست آنها دشوار است.

اما اکنون محققان نقطه ضعف زیست لایه را که تاکنون ناشناخته بود، شناسایی کردند. محققان این مطالعه با استفاده از یک فناوری تصویربرداری جدید به نام "مسولنز"(Mesolens) توانستند جزئیات میلیاردها باکتری اشریشیا کلی یک زیست لایه را با جزئیات بیشتر به تصویر بکشند. با انجام این کار، آنها شبکه‌ای از کانال‌های ریز را مشاهده کردند که این میکروارگانیسم‌های مضر از آن برای جذب و توزیع مواد مغذی از طریق اجتماع خود استفاده می‌کنند. کشف این کانال‌ها رمز و راز چگونگی تغذیه باکتری‌ها از درون بدن را حل می‌کند.

"لیام رونی"(Liam Rooney) نویسنده اصلی این تحقیق گفت: این کانال‌ها مواد مغذی را از زیر زیست لایه به درون زیست لایه انتقال می‌دهند در حالی که آنتی بیوتیک بر روی سطح بالایی زیست لایه تاثیر می‌گذارند. از آنجا که ما مسیر پنهانی زیست لایه را پیدا کرده‌ایم، بنابراین به طور بالقوه می‌توانیم داروهایی که بسیار موثر هستند را سریع‌تر توسعه دهیم. این کشف همانند ستاره مرگ زیست لایه‌های باکتریایی است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "ISME" منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha