شهرام حافظ در گفت وگو با ایسنا با اشاره به علت قطع آب در بخشی از محلات شهر ماهدشت طی چند روز گذشته اظهار کرد: برخی از ساکنان محلات مختلف ماهدشت از طریق تلفن همراه به طور مستمر با من در ارتباط هستند و در خصوص وضعیت آبرسانی و همچنین قطع آب مشترکان اطلاع رسانی لازم را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه مشکل قطعی آب در این منطقه اغلب در بازه پنج تا شش ساعته حل شده، توضیح داد: البته در نیمه اول خرداد ماه قطعی آبی در منطقه ماهدشت داشتیم که حدود ۱۷ ساعت طول کشید که علت آن قطع برق تمامی چاههایی بود که به این منطقه آبرسانی میکنند.
وی ادامه داد: قطعی برق که به خاطر تعمیر شبکه اتفاق افتاده بود باعث شد آب مشترکین این شهر ساعتها قطع شود.
این مسئول با اشاره به جمعیت این شهر تاکید کرد: ماهدشت طبق سرشماری رسمی سال ۹۵ حدود ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد ولی طبق اعلام شورای شهر حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به مهاجرپذیری بالای این شهر شرکت آبفا مرتب به دنبال حفر چاههای جدید برای تامین آب مورد نیاز ساکنان است.
حافظ تاکید کرد: در حال حاضر ۱۲ حلقه چاه در داخل شهر ماهدشت در مدار فعالیت قرار دارد و چهار حلقه چاه هم در مهر شهر حفر شده که آب بخشی از ساکنان این شهر را تامین می کند.
وی افزود: علاوه بر این یک چاه جدید هم هفته گذشته به مدار آبرسانی وارد شد و دو چاه دیگر هم نهایتاً تا آخر مرداد به این چاهها اضافه میشوند.
مدیر آبفای کرج با اشاره به اینکه این چاهها با دبی ۲۵۵ لیتر در ثانیه آبرسانی به مشترکین این شهر را انجام میدهند، گفت: به ازای هر یک از ساکنان ماهدشت روزانه ۲۳۰ لیتر آب تولید میشود که ۸۰ لیتر بیش از میانگین مصرف کشوری است بنابراین نباید با مشکل تامین آب در این شهر مواجه باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشکلی برای تامین آب مورد نیاز ساکنان ماهدشت وجود ندارد و علت اصلی قطعی گاه و بیگاه آب آنها قطعی برق است.
وی توضیح داد: تمام چاههای کرج با برق کار میکند و در زمان قطعی برق، چاه از مدار تولید خارج میشود و تا به مدار برگردد تا مدتی آب مورد نیاز مردم از طریق مخازن تامین میشود ولی بعد از آن شاهد قطعی آب خواهیم بود.
حافظ گفت: شهر ماهدشت در حال حاضر ۱۶ هزار و ۷۰۰ متر مکعب مخزن دارد که فعالیت آنها در زمان قطعی برق تا مدتی میتواند نیاز مردم را تامین کند.
وی ادامه داد: اغلب قطعی برق در زمان اوج مصرف مردم اتفاق می افتد که این امر برای آبفا نیز مشکلات زیادی به دنبال دارد.
وی توضیح داد: با مذاکراتی که با شرکت برق داشتیم از آنها درخواست کردیم اگر به هر دلیل برق منطقهای را قطع میکنند برق چاهها را قطع نکنند تا آبفا برای تامین آب مردم با مشکل مواجه نشود.
وی در پاسخ به اینکه چرا زمانی که برق مجدداً وصل میشود، پروسه آبرسانی مجدد به مشترکین طولانی میشود، گفت: برق با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر در ثانیه جریان دارد ولی سرعت آب در لولهها یک متر در ثانیه است که قابل مقایسه با سرعت برق نیست.
حافظ تاکید کرد: وقتی که برق مجدداً وصل میشود برای مدتی چاه تک فاز میشود و بعد دوباره به شکل سه فاز باز میگردد و گاه در حین تبدیل تک فاز به سه فاز تابلوی برق و پمپ چاه میسوزد که این دردسری جدید ایجاد میکند.
این مسئول اضافه کرد: این طور نیست که تعویض پمپ سوخته به راحتی انجام شود و گاه این فرایند بیش از ۱۲ ساعت طول میکشد.
وی با بیان اینکه بعد از وصل مجدد برق امکان آبرسانی آنی به مشترکین وجود ندارد، گفت: وقتی برق وصل میشود تا چند ساعت آب چاه کدورت بالایی دارد و این امکان وجود ندارد که آبی که گل به همراه دارد را وارد شبکه آبرسانی کنیم و باید مدتی بگذرد تا بتوانیم آب با کیفیت وارد شبکه آبرسانی کنیم.
وی گفت: در کنار این در زمان قطعی آب، مردم آب مخازن و شبکه را مصرف کردهاند و هوا داخل شبکه رفته و هوا گیری گاه ساعتها طول میکشد که همین باعث میشود بلافاصله بعد از وصل مجدد برق، آب مشترکان وصل نشود.
مدیر آبفای کرج گفت: با این اوصاف باید گفت اگر در ادامه فصل گرما کمتر شاهد قطعی برق ساکنان مناطق مختلف باشیم، نگرانی کمتری در خصوص تامین آب شرب مورد نیاز مردم خواهیم داشت.
وی ادامه داد: رایزنی لازم برای قطع نکردن برق چاههای آب کرج صورت گرفته که با این اتفاق میتوانیم بدون نگرانی از پیک مصرف تابستانه عبور کنیم.
انتهای پیام
نظرات